reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Mam nadzieję że lekarz powie Ci że wszytko ok... jak wrócisz to napisz....
no i napewno dojdziesz do lekarza....:-)
ja piję herbatkę z dużą ilością cytryny..... wciśniętej do środka....
albo plasterkami sobie wyjadam ;-) hiii.... lubię to...

poza tym tak źle się nie czuję...... jest ok.... tylko ttaki mam posmak krwi w buzi..... bleeee:baffled:

reklama
Ka...M mam nadzieje ze mi to szybko minie bo sie strasznşe umeczylam nie jestem w stanie sobie nawet glowy umyc. pije cytrynowe orezatki w proszku troszke pomagaja jem malutko ale czasami i tak wszystko wraca :no:
Ide dzisiaj do lekarza tylko jak ja tam dojde to nie wiem :-(
Napewno jakoś dojdziesz :)) daj znać jak tam po wizycie..trzymamy kciukasy;-)

Mam nadzieję że lekarz powie Ci że wszytko ok... jak wrócisz to napisz....
no i napewno dojdziesz do lekarza....:-)
ja piję herbatkę z dużą ilością cytryny..... wciśniętej do środka....
albo plasterkami sobie wyjadam ;-) hiii.... lubię to...

poza tym tak źle się nie czuję...... jest ok.... tylko ttaki mam posmak krwi w buzi..... bleeee:baffled:
a ja ostatnio nie mam wogóle na nic ochoty, a jak już zjem coś słodkiego to mnie mdli:zawstydzona/y: ale a cytrynkę nigdy mnie nie brało.. może spróbuję skoro piszecie że pomaga na mdłości

Cześć Mamuśki!!!
Ja ostatnio zauważyłam że zawsze jak rano się budzę to nie mam ochoty wogóle jeść śniadania, trochę mnie muli, ale jak się zmuszę to późniaj mi przechodzi. Wy też tak macie, że po posiłku was nie mdli??

Jam mam to samo. Zmuszam się rano do zjedzenia chociaż trochę płatków kukurydzianych z mlekiem. A dziś to mam mocniejsze nudności. Idę zaraz kupić sobie chyba rzodkiewkę i twarożek.
Największy apetyt mam na wieczór.

A ja mam pytanie do was Dziewczyny: czy w czasie ciąży u dentysty jest możliwe znieczulenie? A poza tym mam do wyrwania ósemkę i nie wiem czy to też jest teraz możliwe. Staram jeść się tak, żeby w pożywieniu było sporo wapnia, ale i tak boję się że pójdzie mi w zęby a szkoda by było stracić.

Cześć Mamuśki!!!
Ja ostatnio zauważyłam że zawsze jak rano się budzę to nie mam ochoty wogóle jeść śniadania, trochę mnie muli, ale jak się zmuszę to późniaj mi przechodzi. Wy też tak macie, że po posiłku was nie mdli??

Hej niunias :) Mi lekarz kazal na mulenie jeszcze przed wstanie z lozka cos przegryzc :-D wiec wcinam 3-4 biszkopty jeszcze w lozku, potem troche leze i jak wstaje to jestem wstanie jako tako funkcjonowac bez olbrzymich mdlosci :-)
Musze przyznac ze biszkopty to jedyna slodka rzecz, ktora moj maluch toleruje.

Jam mam to samo. Zmuszam się rano do zjedzenia chociaż trochę płatków kukurydzianych z mlekiem. A dziś to mam mocniejsze nudności. Idę zaraz kupić sobie chyba rzodkiewkę i twarożek.
Największy apetyt mam na wieczór.

A ja mam pytanie do was Dziewczyny: czy w czasie ciąży u dentysty jest możliwe znieczulenie? A poza tym mam do wyrwania ósemkę i nie wiem czy to też jest teraz możliwe. Staram jeść się tak, żeby w pożywieniu było sporo wapnia, ale i tak boję się że pójdzie mi w zęby a szkoda by było stracić.

GosiaLew, watpie aby jakikolwiek dentysta mogl Ci teraz pomoc :no: Nawet najlzejsze znieczulenie jest niewskazane podczas ciazy (i niestety okresu karmienia). Moja kolezanka odwaznie poszla w ciazy plombowac bez znieczulenia :-)ale mysle ze wyrwanie bez znieczulenia jest nie do wytrzymania :-(

reklama
Hej wszystkim!

Ka..M - słyszałam, że po współzyciu zdarzaja się plamienia czy krwawienia, dlatego trzeba uważać, niektórzy lekarze zabraniają wtedy seksu....Musisz powiedzieć o tym ginowi koniecznie bo moze po prostu seks jest nie wskazany w tym momencie.

Dziewczynki jak ja Was czytam....przepraszam za szczerość, ale sporo osób na tym forum ma jakieś przeboje w ciąży, a to plamienia a to poronienia za sobą. Aż się boję Was czytać!
Teraz sobie myślę, że może za wcześnie siępochwaliliśmy rodzinie, że się spodziewamy dziecka bo jak uświadomię sobie ile jest ciaż zagrożonych...ehhh a u mnie dopiero 8 tydzień się zaczął. Zaczynam się mocno bać :(
Ja nie mam żadnych plamień, ale wiem, że to żaden wyznacznik ciaży zagrożonej, moja koleżanka po prostu poszła na USG i wyszło że serduszko nie bije. Aż mnie ciary przechodzą jak o tym pomyślę.
Ja kolejne USG mam za 3 tygodnie...... znowu będą mega nerwy!

Gawit - powiem Ci, że ja mam chwile oddechu od mdłości przez ostatnie dni, ale mam też takie zjazdy samopoczucia, że muszę się położyć bo ogólnie jest mi ciężko. I wiesz co powiem Ci że rzyganie czasami jest lepsze od mdłości bo jak puścisz pawia to ci sierobi lepiej, a od mdłości można ześwirować!

Do góry