etna tu maja za duzy przyrost i dlatego. ich zdanie jest takie " to wszystko stworzyla natura wiec niech ona tylko dziala". dlatego jesli w pierwszych 3 miesiacach dzieje sie cos nie tak to oni nie interweniuja. stracisz dziecko? to co! tak natura chciala. nawet cie nie obejrza po poronieniu. wiem to z doswiadczenia przyjaciolki ktora juz dwa razy poronila w tym poj"£££m kraju ...
reklama
szczerze mowiac, ja nie moge za bardzo narzekac na opieke. moja polozna jest naprawde ciepla i zawsze ma dla mnie czas, 3 razy tez bylam w szpitalu, raz z cholestaza, po ponczochy przeciwzakrzepowe i zrobic badania na cukrzyce i naprawde wszystkie polozne jakie tam spotkalam byly mile, usmiechniete i naprawde staraly ci sie pomoc.za kazdym razem jak dzwonilam, kazaly sie zglosic albo od razu (cholestaza, o godz18.00), albo zaraz na nastepny dzien z rana - cukrzyca i ponczochy. jak robilam badanie na cukrzyce, to nawet stracilam im pojemnik z ta lucozada, ktora tu sie pije i rozlalam ja po podlodze. z usmiechem, prosze sie nie przejmowac, nie schylac, my posprzatamy. polozna poszla po mopa i jeszcze mi kozaki wycierala
jedyne co, to ze nie dostalam skierowania na toxo chociaz poinformowalam ja,ze mam 3 kociaki w domu. kazala mi sie tylko trzymac z daleka od kuwety i dokladnie myc rece.
chyba zaczne doceniac swoj szpital
jedyne co, to ze nie dostalam skierowania na toxo chociaz poinformowalam ja,ze mam 3 kociaki w domu. kazala mi sie tylko trzymac z daleka od kuwety i dokladnie myc rece.
chyba zaczne doceniac swoj szpital
Klaudia Ty nasz bidaku jak dzis sie miewasz??I faktycznie jedz jak mozesz do tego polskiego gina przynajmniej porzadnie sie przebadasz...a kasa to nie wszystko(bo pewnie troche kosztuje u Was taka wizyta)...najwazniejsze zdrowko Twoje i Olivierka:-)
Oliwka Ty nie szalej z tym sprzataniem zabardzo:-)musisz wytrzymac do tego 20pazernika...ja tez chce ok 20 juz rodzic hehe i za porzadku sie biore 19pazdziernika:-)
Dudziakowa super ze juz w domku z malym jestescie:-)musicie sie soba nacieszyc a potem czekamy na zdjecia i relache z porodu:-)
Oliwka Ty nie szalej z tym sprzataniem zabardzo:-)musisz wytrzymac do tego 20pazernika...ja tez chce ok 20 juz rodzic hehe i za porzadku sie biore 19pazdziernika:-)
Dudziakowa super ze juz w domku z malym jestescie:-)musicie sie soba nacieszyc a potem czekamy na zdjecia i relache z porodu:-)
D
dziunka24.
Gość
Ja dużo rzeczy ukrywam przed J., później powiem, że to prezenty :-) Radzę Ci to samo, chyba, że rzeczywiście wpadłaś w szał nieprzemyślanych zakupów... ;-)
Oj uwazalabym z tym ukrywaniem. Moja kolezanka wlasnie prawie sie rozwiodla, ale chyba doszli do porozumienia. W koncu. Poszlo o to ze zawsze byla zakupoholiczka, i w koncu zaczela chowac zakupy np. na strychu. Nowe buty, kurtki itp, itd. Przede wszystkim buty. Po jakims czasie zakladala, a jak on sie pytal, czy czasami nie nowe to mowila, ze przeciez razem kupowali i dlaczego on nie pamieta. Jakos to lykal, poki nie znalazl kryjowki na strychu i dalszy ciag nie byl wcale zabawny
tez bym z tym uwazala. mowie z wlasnego doswiadczenia. dwa lata temu wpadlam w taki wir wydawania pieniedzy i ukrywania tego przed mezem, ze wydalam z karty kredytowej prawie 4 tys. zl. o ma on o niczym nie wiedzial. ukrywalam wyciagi z karty, zakupy, wszystko. az pewnego dnia wrocilam pozniej z pracy a on odebral poczte. o malo sie nie rozwiedlismy przez to.
takze glowa do gory i lepiej bez tajemnic !
OLICA powtórz badanie dla kobiet w ciąży są inne normy. Wiem, że pewnie dla Ciebie, jako kobiety w ciąży to małe pocieszenie, ale mój mąż np. ma płytek krwi 90 Gnam go do lekarza, bo przecież to o dużo za mało!!!!!!! Ale on wiecznie czasu nie ma :-/
Kurcze od rana mam zgagę i odbija mi się. Czasami mam wrażenie, że wydobywam z siebie dźwięki jak jakiś stary dziad
Jeżeli chodzi o zakupy dla Maleństwa, to ja zrobiłam listę i na bieżąco z każdej wypłaty, właściwie od lipca, już coś kupowałam. Narazie ograniczam się do najpotrzebniejszych rzeczy, pisze, że ograniczam się ponieważ zakupy są na mojej głowie, bo oczywiście przyszły Tato czasu nie ma i jego aktywność w tej kwesti ogranicza się jedynie do zawiezienia mnie do sklepu i czasami głupiego komentarza, że jakiś kolor jest mało męski.......... A przecież ponoć Dzidzi wygląda dziewczynkowto, więc sooorrrryyyy
Kurcze od rana mam zgagę i odbija mi się. Czasami mam wrażenie, że wydobywam z siebie dźwięki jak jakiś stary dziad
Jeżeli chodzi o zakupy dla Maleństwa, to ja zrobiłam listę i na bieżąco z każdej wypłaty, właściwie od lipca, już coś kupowałam. Narazie ograniczam się do najpotrzebniejszych rzeczy, pisze, że ograniczam się ponieważ zakupy są na mojej głowie, bo oczywiście przyszły Tato czasu nie ma i jego aktywność w tej kwesti ogranicza się jedynie do zawiezienia mnie do sklepu i czasami głupiego komentarza, że jakiś kolor jest mało męski.......... A przecież ponoć Dzidzi wygląda dziewczynkowto, więc sooorrrryyyy
bonana na tokso robia w UK badania dopiero po trzecim poronieniu :-(. wczesniej nie masz na to zadych szans, chocbys byla zoofilka
a nie mozna pójść i sobie zrobić badan bez zalecenia lekarskiego? za pieniądze?
Wiem co robię, spoko ;-) Poszło o kosz na pieluchy T.Tippee, jak powiedziałam, ze chcę kupić, to J. stwierdził, że on kupi w takim razie alufelgi do auta skoro idziemy w snobizm... Moje ukrywanie ma po prostu za zadanie powstrzymanie faceta przed bezsensownymi zakupami :-)tez bym z tym uwazala. mowie z wlasnego doswiadczenia. dwa lata temu wpadlam w taki wir wydawania pieniedzy i ukrywania tego przed mezem, ze wydalam z karty kredytowej prawie 4 tys. zl. o ma on o niczym nie wiedzial. ukrywalam wyciagi z karty, zakupy, wszystko. az pewnego dnia wrocilam pozniej z pracy a on odebral poczte. o malo sie nie rozwiedlismy przez to.
reklama
D
dziunka24.
Gość
Wiem co robię, spoko ;-) Poszło o kosz na pieluchy T.Tippee, jak powiedziałam, ze chcę kupić, to J. stwierdził, że on kupi w takim razie alufelgi do auta skoro idziemy w snobizm... Moje ukrywanie ma po prostu za zadanie powstrzymanie faceta przed bezsensownymi zakupami :-)
a moze on tak jak Ty, kupi alufelgi w tajemnicy przed Toba