reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2009

dziewczyny w pl, jezeli wy chodzicie prywatnie to na co wy wlasciwie placilyscie te skladki??? jaka jest roznica na nfz? musialybyscie dluzej czekac czy co? :eek:

U nas w szpitalu dluzej sie czeka na wizyte. I przez to, zamiast teraz wizyty co 2 tygodnie, mam co cztery, a raz bylo co 6. Lekarz nie jest z tego powodu szczesliwy, ale nie ma co poradzic, bo tyle kobiet w ciazy. Moja mama chodzila do niego prywatnie i jesli chodzi o jakosc obslugi itd, itp to nie ma zadnej roznicy. A lekarz swietny, z polecenia innego ginekologa (mojego klienta zreszta ;-)) i baby sie do niego pchaja drzwiami i oknami. Takze sie ciesze, ze udalo mi sie zalapac na NFZ.

reklama
a ja wlasnie sie posprzeczałam z mezem :( i nie mam ochoty na nic ... co ja zaplanuje kupic dla dziecka to on po co tyle tego masz ... zawsze wymowka jest jakas :( juz dosc mam tego wsyztskiego i wzielam sie poryczalam ... troche lzej ale i tak w srodku sciska wszytsko ... pierwsze dziecko i musze oszczedzac :| ...

Ja nauczylam sie nie zwracac uwagi na marudzenie mojego i puszczac to mimo uszu. Chociaz jak powiem, ze chce cos kupic i do czego jest to potrzebne, to po prostu kaze mi to zrobic;-) Ogolnie nie bylo wiekszych spiec, jedynie o chuste (co rozumiem w sumie, ze trudno go do niej przekonac, bo jeszcze nie widzi sie tego za bardzo na ulicach) i ostatnio o ...uwaga....mydelniczki :shocked2::shocked2:, ktore kosztowaly 2zl za sztuke :-D:-D:-D i do tej pory nie wiem o co chodzilo, on chyba tez nie :-D:-D:-D

o jeny, i znowu posty nie polaczone....ja to jestem niereformowalna ;)

Dziekuje za wsparcie po raz kolejny... :*:*:*:*:*

wyczolgalam sie wlasnie z lozka... i jem sniadanie. Meczylam sie do okolo 3.00, odplynelam przed TV a do lozka przenioslam sie o 7. Czuje sie jak zabita....

Badania mam o 10.00 angielskiego czasu czyli o 11.00. Mam jeszcze godzinke.

Moja kochana ciocia dzwonila do tego kuzyna wujka (ginekologa) Gdy uslyszal moje objawy stwierdzil duze prawdopodobienstwo cholestazy ale nie koniecznie jest to to. Najprawdopodobniej moj synus naciska mi na watrabe ktora przez to wywoluje te kwasy i swedzenie.
Mam sie nie matwic bo nawet jezeli mam to nie spotkal sie z przypadkiem zeby zagrazalo to zyciu maluszka.
Mam lezec jak najwiecej z wyprostowanymi nogami, tak zeby maly nie naciskal mi na watrobe. Jesli sie okaze ze mam cholestaze to powinni mi podac jakies lekarstwa i zalecic "diete watrobowa" czy jakos tak... pewnie jakies lekkie jedzenie. Mowil ze niekoniecznie wywoluja wczesniej porod ale pacjentki maja lezec w szpitalach bo wiekszosc mowi ze bedzie lezec a pozniej jak to stwierdzil maluja pokoiki, skracaja wozki itd itd.
Podniosl mnie troszku na duchu bo jest swietnym ginekologiem, prowadzil zagrozona ciaze mojej cioci no i ogolnie ma bardzooo duze doswiadczenie. ;-)

Takze ide sie ubierac pomalutku, znowu zakryc podkowy pod oczami i smigam pobrac ta krew. Dzis juz bardziej pozytywnie nastawiona. :tak:

Klaudia trzymaj się, szkoda gadać o podejściu tamtego szpitala. To w końcu szpital ma służyć nam, a nie na odwrót prawda ?? Dasz radę, najważniejsze, że nie jesteś z tym sama i np. wujek się zaoferował. Będzie dobrze !:blink:

Czy ma któraś z was problem z płytkami krwi ?
Trochę się martwię...
Miesiąc temu miałam 176 000
A teraz mam 136 000
Czyli poniżej normy....
W ciąży to normalne , że płytki spadają, ale jesli poniżej normy to to może być małopłytkowość.\
Mam powtórzyć badania i przyjść 29.10 do gina......:-(

OLI - normalne w ciazy, niestety spadaja na pysk i szyje :( sluchaj sie gina i powtorz badania

xxxklaudziaxxx

to chociaż jakaś dobra wiadomość dzisiaj, moj kolezanka miala takie swedzenia w ciazy i tez po badaniach stwierdzili, że to od watroby. Brala leki, ktore zachamowaly troche to swedzenie i ma juz sliczna miesieczna coreczke urodzona w 39 tygodniu naturalnie. Tez sie denerwowala, ale dali z mala rade, musisz byc dzielna mamusia :)

Klaudzia bardzo ci wspolczuje, niestety wiem, ze w Anglii to normlane.
ja mialam robiona krzywa cukrowa w 28 tygodniu ciazy. teraz jestem w 35 i nadal nie znam wynikow !! bo przeslali je ze szpitala do przychodni, a moja poloza ich nie odebrala. na moje pytania o wyniki za kazdym razem slysze odpowiedz:
"gdyby bylo cos nie tak, to szpital poiformowalby mnie telefonicznie".
dwa dni temu zglosilam jej ze mam problem z krzepliwoscia krwi. po kazdym rwaniu zeba musze dostawac specjalne leki na tamowanie krwi, bo ona sama nigdy nie przestaje leciec. i rany goja mi sie dluzej niz normalnie. pytam sie jej czy mam to zglosic w szpitalu przed porodem, w razie jakichs komplikacji, zeby wiedzieli. a moja polozna co? sprawdzila wyniki badaia krwi z 7 tygodnia ciazy,powiedziala, ze tam nie widac zadnych anomalii, ale jak sie upieram do mam zrobic badanie krwi w przychodni. ide tam, a oni mi wyskakuja z terminem na koniec przyszlego tygodnia.
mowie babie ze mam stwierdzona wielkosc macicy na 38 tydzien i kto wie czy nie zaczne rodzic w kazdej chwili i czy nie da rady szybciej tego badania zrobic. a ona do mnie, ze oni wielce zajeci sa.
"£$%$£""

tyle na temat brytyjskiej sluzby zdrowia.

Klaudzia trzymaj sie jakos.mozechlodne oklady na brzuch, albo przemywaj czesto woda. nie wiem co ci poradzic. ponoc po porodzie opieka jest o niebo lepsza niz w czasie ciazy.

ale dzis beznadziejan pogoda. mam dwie piski prania do powieszenia a tu jak na zlosc pochmurno i kapie z nieba co jakis czas. brrrr az sie wstawac z lozka nie chce.aledzis mam usg wiec jak mus to mus.
wnocy malutki spal, za to ja jakos ie moglam. typowa bezsennosc. wymyslalam nawet ze wygralam miliony funtow w euro lotka i na co je wydaje, a sen i tak nie przyszedl. z tego wszystkiego tak sie nudzialm, ze zaczelam majstrowac przy spodenkach mojego meza. chociaz on mial radoche dzisiejszej nocy :-D

reklama
Ciekawa jestem czemu u "Was" tzn w Angli tak źle z tą opieką w ciąży jest, nie jestem w stanie tego zrozumieć. Nie starają się o przyrost naturalny czy co? Powinni o tym jakiś reportaż nakręcić. Trzeba tam wysłać TVN z Uwagą :), oni by tam zaprowadzili ład i pożadek.

Ja dzisiaj byłam na badaniach, wyniki i wizyta w poniedziałek już nie mogę się doczekać, aż zobaczę moje maleństwo.
Wczoraj na Sz.Rodz tętno miało 160/170, to tak w granicach wyższych :)

Kaśka myślami jestem z Tobą od rana pamiętaj o tym, że musi być dobrze

Do góry