reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2009

u mnie sie rusza bardzo czesto niezaleznie od pory dnia najbardziej jak pije cieple napoje albo cos jem typu lody czy cos slodkiego :)

moje sie wierci. Właśnie brzuchem przewróćiłam kubek z kawą, któy stal na stole, i zalałam pluszowe obicie krzesła i obrus. Obydwa w kolorze waniliowym. Cholera.... Nie wiem, czy to moja niezgrabność, czy dzidzio kopnął i wylał.... jeszcze się nie urodził i proszę...
Ale się wkurzyłąm :wściekła/y: moje krzesło!!! Aż zmierzyłam puls, a on 95. Ciśnienie 105/65. Znaczy się podniosło, a puls spadł. Czyli powinnam się denerwować, bo w nerwach mam te parametry w normie, a jak leżę to mam gorzej :no: o co cho...

reklama
Kamcia co to za debile?:szok: Ta laska to chyba jakaś "Gloria" panienka dwie lewe ręce i "goła" dupa- w ogóle jakaś kretynka, która przed czyimś facetem łazi po domu z dupą na wierzchu, chyba stary się jej nie sprawdza i szukała bolca.:wściekła/y: Bezwstydna sucz, jeszcze robi ze swojego jołopa, który potem ma bezpodstawne pretensje do znajomych. Współczuję Ci, nie potrzebnie się denerwujesz przez małpę. Olej ją to dopiero franca się wkurwi, że nic nie wskórała, najważniejsze to nie dać się sprowokować, żeby nie zniżać się to ich poziomu!:tak:

Dziewczyny czy Wy tez coraz rzadziej czujecie ruchy dziecka?
Powiedzcie, że wasze szkraby też są dużo mniej aktywne....

Hej,też to zauważyłam..:tak: w ogóle moja kazała doktorka liczyć kopniaki - powinno podobno być około 10 na dobę..:cool: hm..ale zauważyłam także, że jak ćwiczę ten oddech przeponą, to mała się uaktywnia:tak:

Klaudzia mam to samo z tym bolem brzucha ! stgrasznie sie boje bo nie wiem co to znaczy, ale dzis mam wizyte w szpitalu z lekarzem to sie go zapytam.
boli mnie jakby caly brzuch, zwlaszcza przy zmianie pozycji, lezeniu a boku, wstawaniu i chodzeniu. do tego czuje takie klocie jakby w zoladku. jak mialam 21 lat to mialam wrzody na dwunastnicy i wtedy mnie bolal mnie tak samo lewy bok brzucha pod zebrami. no ale teraz to boli mnei caly.
i do tego dochodzi taki ostry bol podbrzusza zwlaszcza w nocy jak leze. ahhh .. juz druga noc probuje normlanie spac ale mi to nie wychodzi. moge tylko siedziec bo w tej pozycji czuje sie w miare dobrze. wiec jak mi glowa zdola opasc na poduszki to na chwilke przysne. ale za chwile sie budze bo mam jakis koszmar ( notabene ostatnio sie cieszylam ze takowych nie mam ).
i do tego deszcz za oknem ... i zimno ...
wracam do lozka i czytam ksiazke dalej ... nie mam dzis na nic ochoty ...

Klaudzia
No i jak dzisiaj się czujesz? Coś troszkę lepiej?
Klaudzia się pewnie szybko nie odezwie... odsypia - widzialaś o której pisałą posty?? :eek:
Klaudzia, może warto poprosić teściową o przesłanie No-spy. A paracetamol też nie jest obojętny w wiekszych ilościach... A no-spa pomaga jeżeli chodzi o te bóle, które opisujesz.
Klaudzia, ja mam ostatnio taką skórę wrażliwą. Wszystko swędzi, a jak zdejmę spodnie lub bluzkę to całe ciało czerwone. Takie podrażnione. Na razie nic z tym nie robię bo raz mniej raz bardziej swędzi. Jak będzie się nasilało to zadzwonię do lekarza. Najwięcej swędzi wieczorem :-(

Dziendobry dziewczyny, dziekuje bardzo za troske i ze sie martwicie o mnie :zawstydzona/y:

Wstalam kilka minut temu... wyczolgalam sie z lozka jakos, tylko dlatego ze czekalam na listonosza. Oczy mam jak glowki od zapalek... pewnie za chwilke wroce do lozeczka.

jak narazie czuje sie wmiare dobrze i tfu tfu wypluc i odpukac narazie brzus nie boli. Ale jezeli zacznie to napewno jak K wroci z pracy to pojedziemy do szpitala sprawdzic.

Co do swedzenia to przez 2 dni nie smarowalam sie kompletnie niczym bo myslalam ze to moze od tych kremow ale wsumie to swedzialo jeszcze bardziej. wysypki jak narazie zadnej nie zaobserwowalam. Moze poprostu mam wrazliwsza skore teraz. Zapytam w szpitalu jezeli pojedziemy a jak nie to poloznej na wizycie za kilka dni...

zeby zasnac musialam spac nago i pod delikatnym kocykiem dopiero potem koldra bo inaczej by mnie gryzla :wściekła/y:dobrze ze przesieradlo mam idealnie mieciutkie...

Niby tu nie chodzi o rodzinę ale o polaków ... z którymi mieszkałam:dry:
napewno tak zrobię... bo strasznie się zachowali...
tyle że ja wiem że ona teraz zacznie w całym miasteczku gadać wszystko na swoją stronę..
a ze miasteczko małe to szybko się rozejdzie...
a ja nie należę do osób żeby chodziły i albo gadały na kogoś albo się tłumaczyły z tego co ona powygaduje... no i pewnie tak jak powie tak zostanie:-:)confused2:

Kam Polacy w Anglii sa zreguly zawistni i okropni. Nie przejmuj sie nimi i opiniami innych ludzi pozniej. Wazne ze wiesz jak jest naprawde. a to co inni mysla miej gleboko w tylku... jak uwierza jej to znaczy ze sa tak samo pusci jak i ona i nie zasluguja na Twoja uwage czy znajomosc.
Pisalam ostatnio jaka o mnie opinia krazyla... ze zostalam kur** itd. i wiesz mam to gdzies... niech se mysla co se chca.... ja wiem ze ku*** nie jestem a te debile ktore tak sie wyrazaja sa poprostu zazdrosni ze osiagnelam w tym posranym panstwie wiecej niz oni ;-)

Widac kazda dzidzia inna.
Ale trochę mnie pocieszyłyście coniektóre, że dzidzia mniej fika :-)

Mam pytanie do tych dziewczyn co mają ułożone dzieci główkowo-pisałyście , że czasem czujecie jakby dzecko wam żebra piłowało.
Czy nadal tak jest ?

Ja tak wypytuję, bo nie znam tego uczucia .
W czw ide do gina i czuję, że znowu usłyszę "Mala dalej ułożona miednicowo" :-)

Kamcia co to za debile?:szok: Ta laska to chyba jakaś "Gloria" panienka dwie lewe ręce i "goła" dupa- w ogóle jakaś kretynka, która przed czyimś facetem łazi po domu z dupą na wierzchu, chyba stary się jej nie sprawdza i szukała bolca.:wściekła/y: Bezwstydna sucz, jeszcze robi ze swojego jołopa, który potem ma bezpodstawne pretensje do znajomych. Współczuję Ci, nie potrzebnie się denerwujesz przez małpę. Olej ją to dopiero franca się wkurwi, że nic nie wskórała, najważniejsze to nie dać się sprowokować, żeby nie zniżać się to ich poziomu!:tak:

Hahaha, Madziek, ale pojechalas:) Co racja to racja:)

moje sie wierci. Właśnie brzuchem przewróćiłam kubek z kawą, któy stal na stole, i zalałam pluszowe obicie krzesła i obrus. Obydwa w kolorze waniliowym. Cholera.... Nie wiem, czy to moja niezgrabność, czy dzidzio kopnął i wylał.... jeszcze się nie urodził i proszę...
Ale się wkurzyłąm :wściekła/y: moje krzesło!!! Aż zmierzyłam puls, a on 95. Ciśnienie 105/65. Znaczy się podniosło, a puls spadł. Czyli powinnam się denerwować, bo w nerwach mam te parametry w normie, a jak leżę to mam gorzej :no: o co cho...

To u Ciebie jakoś na odwrót... Matko... U mnie jest tak, że nawet jak siedzę spokojnie i niczym się nie denerwuję to mam około 100 puls i ciśnienie 140/90. Ale zauważyłam, że jak jestem bez śniadania to mam ciśnienie normalne, a dopiero jak zjem to mam wysokie... Sama nie wiem co się dzieje.
A plamy na pluszu zmyjesz środkiem do czyszczenia pluszu. Kiedyś miałam fotel z pluszu i dostałam ten środek a aerozolu. Psykasz i później po 2 minutach ścierasz szmatką i czyste ;-)

A co do wiercenia: moja się wierci i nie czuję spadku aktywności, a wręcz przeciwnie. Mam wrażenie jakby cały czas była aktywna! Dopiero popoludniu się uspakaja i daje trochę odpocząć. A tak od samego rana coś kombinuje....

...
A co do wiercenia: moja się wierci i nie czuję spadku aktywności, a wręcz przeciwnie. Mam wrażenie jakby cały czas była aktywna! Dopiero popoludniu się uspakaja i daje trochę odpocząć. A tak od samego rana coś kombinuje....
Moja też jest aktywna. Napewno nie powiedziałabym że jakoś mniej. Jedyna różnica taka że teraz to już nei kopniaczki ale takie przeciąganie sie i wyginanie.
Czasami jak zaczyna na ściankę brzucha napierać (powoli aczkolwiek wytrwale) mam wrażenie że zaraz sie przez brzuch przebije... :-D

Jedynie uaktywnia się wieczorem, ale to tez już nie w takiej częstotliwości niż kiedyś....

Powiedzcie, że wasze szkraby też są dużo mniej aktywne....

U mnie non stop się wierci, a najbardziej czadu daje wieczorem:-)wtedy też chyba ma czkawke:-), jak zjem coś słodkiego albo jajecznicę to też mam wygibasy, że aż samą mnie wygina:-D

reklama
Czesc dziewczyny serdecznie pozdrawiam. Mało sie tu udzielałam ale moj maluszek moj chory. Ja tez niestety nie najlepiej sie czuje byłąm w szpitalu teraz bore zastrzyki z clexane i cały brzuch jest w siniaki. Lekarze podjeli decyzje ze nie czekaja do 27 listopada tylko do 10 listopad wiec pewnie bede szybciej mamuska. Zycze wszystkim zdrowia niech maluszki wypoczywaja. Co do wagi do 6 kg do przody wiec niezbyt duzo. Pozstara,m sie bardziej udzielac. Miłego dzionka

Do góry