reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

reklama
Klaudzia, może warto poprosić teściową o przesłanie No-spy. A paracetamol też nie jest obojętny w wiekszych ilościach... A no-spa pomaga jeżeli chodzi o te bóle, które opisujesz.

Kamcia, to są naprawdę nienormalni ludzie. Nie przejmuj się nimi.

pytałam położną o kąpiele w wannie i powiedziała że mam ich unikać bo mogą wywołaś skurcze z tego co wiem to poduszek rozgrzewających też nie można
co to hemoroidów to druga po nacięciu krocza rzecz której się boję w związku z porodem :sorry:po ostatnim nie było tak źle bo wyszedł jeden po paru dniach ale nie bolał i najważniejsze nie pękł ale teraz może być gorzej bo wiadomo jak już raz się to zrobiło to na pewno od wysiłku znowu się pojawi :-(a słyszałam dramatyczne historie między innymi od mojej mamy jak te hemoroidy potrafią boleć mama mi mówiła że to było gorsze niż poród
Laundzia a gdzie ty chcesz rodzić?? w wojewódzkim w eskulapie czy może jeszcze gdzie indziej??

Juz pisalam, ze dziwnie mi sie dzisiaj dzieje w brzuchu. No i okazuje sie, ze mi normalnie opadl :shocked2:i nie tylko ja to zauwazylam :shocked2: mam sie bac czy jeszcze nie??

Mi już opada od 2 tygodni. Na początku na jeden palec, a teraz na 2 palce macica opadła. Idę we czwartek do nowej pani doktor. Zobaczymy co powie...

Ciśnienie nadal mi skacze. Ale co ciekawsze: jak jestem bez śniadania to mam około 135/85 a jak zjem to mam wyższe... Szok....

Iza napisz dokładnie o co ci chodzi ja mam koleżankę która jest na macierzyńskim a ma działalność to się jej zapytam i ci napiszę.

do 31 gru miałąm umowę o pracę. Od 6 sty prowadzę działalność. Nie przewidziaam, że zajdę w styczniu ciążę... No i nie wiem, czy przysługuje mi zasiłek macierzyński, bo o urlopie to nawet nie marzę :-(

Klaudzia się pewnie szybko nie odezwie... odsypia - widzialaś o której pisałą posty?? :eek:
Widziałam, ale np dla mnie to z regóły i tak bez różnicy znaczy budze sie o tej samej porze... :sorry: Nie wiem jak ma Klaudzia ;-)
Wiecie co, teraz to dopiero się zaczęło... jak nie jedno to drugie...
Moja nocka tez do super przespanych nie należała - cały czas sie budziłam - jak nie na siku i picie, to dlatego ze mój Ł mi chrapnał do ucha albo wierzgnął reką lub nogą bo mu się coś sniło :eek: W końcu ok 3:30-4:00 przeniosłam się do innego pokoju i tam dopiero na dobre zasnęłam.
Przecież nie będe go szturchac co chwilę skoro on do pracy rano idzie...
Oczywiście ledwo się przebudziłam juz podreptalam spowrotem do niego :-p
Ehhhh, jeszcze zatęsknię za tymi "pobudkami" w środku nocy - w czwartek mój Ł wypływa znowu na 3 tyg - jak nie urok to %$#*...

do 31 gru miałąm umowę o pracę. Od 6 sty prowadzę działalność. Nie przewidziaam, że zajdę w styczniu ciążę... No i nie wiem, czy przysługuje mi zasiłek macierzyński, bo o urlopie to nawet nie marzę :-(

zasilek macierzynski i urlop macierzynski Ci przysluguje po uplynieciu 180 dni, a tyle chyba minelo. Zasilek w wysokosci podstawy od ktorej oplacalas skladki do ZUS(o ile oplacalas chorobowe, bo jak nie to niestety Ci nie przysluguje).

Ostatnio edytowane przez moderatora:
zasilek macierzynski i urlop macierzynski Ci przysluguje. Zasilek w wysokosci podstawy od ktorej oplacalas skladki do ZUS (o ile oplacalas chorobowe, bo jak nie to niestety Ci nie przysluguje).

o! to miłe... opłacałam jakieś niewielkie chorobowe, czyli jakiś śmieszny pieniądz wpadnie, to dobrze... a czy na urlopie można wystawiać faktury? i czy jeśli nie jestem na urlopie, to przysługuje mi zasiłek?
Jestem zakładem pracy, zatrudniam trzy osoby... czy to coś zmienia?

reklama
o! to miłe... opłacałam jakieś niewielkie chorobowe, czyli jakiś śmieszny pieniądz wpadnie, to dobrze... a czy na urlopie można wystawiać faktury? i czy jeśli nie jestem na urlopie, to przysługuje mi zasiłek?
Jestem zakładem pracy, zatrudniam trzy osoby... czy to coś zmienia?

Nie, Ty nie mozesz wystawiac faktur, bo jestes na urlopie macierzynskim. Tym bardziej, ze masz pracownikow, wiec oni beda to robic. No chyba ze Ty to rob, a oni niech widnieja na fakturze jako wystawcy ;)

Do góry