reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Przypomniało mi się te zastrzyki to Kaprogest(nie wiem czy tak sie pisze). W karcie poszpitalnej na pewno mam zapisane, ale karta na gorze, a po schodach nie chodzę, jezeli nie muszę:-) Poczytałam też, że luteina dopochwowa podraznia pochwe:-(, wiec może od tego- biore ja juz 10 dni.
Dobra uciekam, ale sie rozpisalam. Pozdrawiam

oj tak luteina dopochwowa bardzo podrażnia pochwę! ja ją biorę od 17.03 i zamierzam poprosić ginkę o zmianę na duphaston , bo wkładanie tej luteiny jakoś mi nie leży! :-( normalnie boli mnie pochwa! a i jeszcze czytałam, że może powodowac plamienia, pewnie przez to podrażnienie pochwy.

reklama
to znowu ja ;-) tak sobie myślę, że gdyby ten mój ból kręgosłupa był spowodowany skurczami macicy to chyba bolałby mnie też brzuch ?

Gawit - nie wymyślaj kobieto! za bardzo się wsłu****esz we własny organizm i sama się nakręcasz, nie dziwie się po tym co przeszłaś i chyba nic nie jest w stanie Cię uspokoić, ale postaraj się myśleć pozytywnie!
Teraz taka ładna pogoda, nie siedź w domu, spacerki są wskazane i spotkania z koleżankami ;-)
Co do luteiny to wiesz że jestem jej przeciwniczką od samego początku, poproś ginę o pozwolenie na zmianę, bo nie ma co się męczyć:eek:

Gawit - nie wymyślaj kobieto! za bardzo się wsłu****esz we własny organizm i sama się nakręcasz, nie dziwie się po tym co przeszłaś i chyba nic nie jest w stanie Cię uspokoić, ale postaraj się myśleć pozytywnie!
Teraz taka ładna pogoda, nie siedź w domu, spacerki są wskazane i spotkania z koleżankami ;-)
Co do luteiny to wiesz że jestem jej przeciwniczką od samego początku, poproś ginę o pozwolenie na zmianę, bo nie ma co się męczyć:eek:
wiem Ejmi. ja to wszystko wiem ! muszę się uspokoić, bo stres najgorzej wpływa na dziecko! a co do luteiny to też wiem ;-)

Hej Dziewczyny!
Ja tez mam żółty śluz, u mnie jest on raczej wodnisty i jest go dużo, muszę w ciągu dnia zmieniać wkładki często, bo czuję się nie komfortowo :-( nic mnie tam nie swędzi, ani nie boli- na szczęście :-) U lekarza będę w środę powiem mu o tym.
Jutro idę zrobić wyniki, poza MORFOLOGIĄ, WR, CUKREM, MOCZEM muszę jeszcze zrobić Przeciwciała JgG i JgM Toksoplazmozy. Jestem honorowym dawcą krwi, więc dużo badan mnie ominie :-) grupe krwi tez znam, bo mam oznaczoną w karcie honorowego dawcy krwi. Więc duzo na badania nie stracę kasy.
Mi lekarz założy karte dopiero jak wyniki mu dam, miałam już 3 razy USG i wszystko to od początku ciązy wpisuje mi do karty pacjeta.

hej dziewczynki!!
ale my to się w tej ciaży umęczymy..mnie juz mdłości minęł chociaż niktóre potrawy nadal mi nie podchodzą...ale mało ich jest!! badania po trochu kończe robic, a karte mam założoną od początku czyli od 5 tygodnia i 4 dni. Ale zaczęłam na brzuszku rosnąć nie mówiąc juz o staniku bo ten to dawno za mały. co do śluzu to tez go mam taki mleczny i czasami bardzo dużo. Nie mogę się doczekać kiedy sie dowiem jaka płeć:rofl2::-D
Pozdrawiam

Ja zauważyłam, że coś mnie kuje w prawym boku pod żebrami i czasami ten ból jest dość silny, ale pokuwa czasami i przestaje. Nie mówiłam o tym lekarzowi, ale też o tym myślę..:crazy:
ja tez mam te bole nie wiem jak je opisac jakby nagle kolka łapała tylko ze ja mam z lewsej strony....

eh ... gruba sie robie i zastanawiam sie czy dzidzius tak szybko rosnie czy to przez to ze tyle jem... pozniej nie zrzuce tego :( ale co ja mam zrobic jak co 3-4h momentalnie taka glodna sie staje ze szok.... i musze szybko cos zjesc eh... sama nie wiem
pozatym spalabym ile wzlezie dzis od 16 do 20 spalam i jeszcze mnie cos meczy ide teraz zjem kolacje i chyba dalej bede kladla sie... w sumie mam na 7 jutro :/
tak sie zastanawiam i chyba podjelam decyzje... od maja pojde na zwolnienie... ciezko mi juz :/ jak ja po 3 razy wstaje sikac w nocy a po 5 wstac musze do pracy sie szykowac i w pracy jak neptyk :( a za glupie 100 czy 150 zl wiecej do wypłaty nie ma co sie meczyc... (zwolnienia 100% platne sa w ciazy) aj...
musze sie oszczedzac bo jak ja jestem zmeczona i zle sie czuje dzidzi napewno nie jest dobrze w brzuszku :(
pozdrawiam

ja tez mam te bole nie wiem jak je opisac jakby nagle kolka łapała tylko ze ja mam z lewsej strony....

eh ... gruba sie robie i zastanawiam sie czy dzidzius tak szybko rosnie czy to przez to ze tyle jem... pozniej nie zrzuce tego :( ale co ja mam zrobic jak co 3-4h momentalnie taka glodna sie staje ze szok.... i musze szybko cos zjesc eh... sama nie wiem
pozatym spalabym ile wzlezie dzis od 16 do 20 spalam i jeszcze mnie cos meczy ide teraz zjem kolacje i chyba dalej bede kladla sie... w sumie mam na 7 jutro :/
tak sie zastanawiam i chyba podjelam decyzje... od maja pojde na zwolnienie... ciezko mi juz :/ jak ja po 3 razy wstaje sikac w nocy a po 5 wstac musze do pracy sie szykowac i w pracy jak neptyk :( a za glupie 100 czy 150 zl wiecej do wypłaty nie ma co sie meczyc... (zwolnienia 100% platne sa w ciazy) aj...
musze sie oszczedzac bo jak ja jestem zmeczona i zle sie czuje dzidzi napewno nie jest dobrze w brzuszku :(
pozdrawiam

masz racje ..lepiej odpoczywaj więcej:tak::tak:
Pozdrawiam

ja też mam duży apetyt :0 pasek zapinam o jedną dziurkę wcześniej, brzuszek uwypukla się od dołu i często boli, ale to pewnie dlatego, że macica się rozciąga, żeby dzidzia miała miejsce :))

reklama
Do góry