reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

ja tez mam te bole nie wiem jak je opisac jakby nagle kolka łapała tylko ze ja mam z lewsej strony....

Kasiula - ja też się zastanawiam czy to nie jakaś kolka, ale pomyślałam tez ze może mi jajnik promieniuje bo ja mam tendencje takie, że często mi ból promieniuje. No nic powiem o tym ginowi przy następnej wizycie. Na ostatnim USG wyszło mi ze mam 2 spore pęcherzyki na prawym jajniku i nie wiem czy one się wchłoną, czy pękną czy może zrobią się torbiele.... może to od tego nie mam pojęcia, w każdym razie muszę obserwować ten jajnik.

Co do zwolnienia w ciąży to masz je 100% płatne jeśli jest to zwolnienie L4 ciążowe z kodem B1. Więc nie ma co mykaj na wolne i odpoczywaj skoro tego potrzebujesz. Ja nie wyobrażam sobie teraz pracować, obowiązkowo muszę strzelić drzemkę w ciągu dnia bo inaczej wieczory są dla mnie bardzo męczące i o 21 to już następuje totalne odmóżdżenie i sen na stojąco :laugh2:

Ostatnia edycja:
reklama
Czesc
Jak super jest na zwolnieniu, dzis spacerki 2 byly, no ekstra. Nigdy nie byłam na zwolnieniu i nie myslalam ze pójde, ale fajnie jest. No i jak mi ta macica rosnie i boli to moge sie położyc a w pracy bym musiała siedziec i się uśmiechac.
Taka byłam do tej pory dobrej myśli ale mnie dzis jakis nerw dopadl ze cos moze byc nie tak. Ale staram sie pozytywnie myslec.
A i ta aspiryne, acard czy tym podobne bierze sie w ciazy przy podejrzeniu zespolu antyfosfolipidowego (nie wiem czy dokładnie tak się to nazywa). Dziewczyna która poroniła 3 ciąże teraz bierze i jest ok.
Piozdrawiam i śle buziaczki dla waszych różowiutkich dzidziusiów!!!

Witam wszystkie listopadowki. U mnie zmeczenie, w brzuszku rewolucja, bo przemiana materii sie zmienila rzez ciaze, jednoczesnie dieta bogata w warzywka wiec brzuszk swiruje. Niestety, mieszkam na wyspach i zadnych badan poki co nie mialam, pierwsze usg w 12 tyg, badania krwi rowniez. Pozostaje wiec nadzieja, ze wszystko bedzie ok...

Witaj Pianistka, nie wiem gdzie dokladnie mieszkasz (UK czy Irlandia) ale ja mieszkam w Irlandii i pierwsze usg panstwowe mam zaplanowane na 15tyd ciazy! Wtedy tez dopiero zalaza mi pelna karte ciazy, bo teraz zalozyli tylko taka 'przedwstepna' u lekarza pierwszego kontaktu. Ja postanowilam sie nie ograniczac do irlandzkiej sluzby zdrowia i chodze prywatnie do polskiego ginekologa - dzieki czemu w 7tyg widzialam juz bijace serduszko mojego malenstwa :)

gawit, ja mam dokladnie to samo, no moze troche wyzej niz kosc ogonowa, ale co do joty taki sam bol - nic nie pomaga..... ponoc tak moze byc przy tylozgieciu macicy, ale u mnie nic takiego nie stwierdzono, wiec juz nie wiem.....

Hej dziewczyny - ja mam bardzo duze problemy z kregoslupem (juz zanim zaszlam w ciaze byly ogromne i moj lekarz od kregoslupa nie zalecal ciazy, ale postanowilismy z mezem inaczej i bardzo sie z tego cieszymy). Jesli boli was kregoslup mozecie go najlepiej czyms rozgrzewac - dobry jest termofor (pamietajcie tylko ze ma byc cieply, a nie goracy - czyli nie ma wam poparzyc plecow), mozecie tez smarowac sie mascia kamforowa (tylko potem trzeba ta czesc ciala najlepiej czyms owinac, aby sie porzadnie rozgrzala od kamfory).

hej dziewczynki!!
ale my to się w tej ciaży umęczymy..mnie juz mdłości minęł chociaż niktóre potrawy nadal mi nie podchodzą...ale mało ich jest!!

Ale Ci camelia zazdroszcze ze mdlosci juz Ci minely! ja przez nie czuje sie strasznie umeczona i duzo narzekam mezowi. Ale pocieszam sie ze najpozniej po 3 miesiacu powinny minac (mam nadzieje ze nie bede nalezec do tych kobiet ktore maja mdlosci przez cala ciaze, bo stane sie nieznosna dla otoczenie :baffled:)

Kasiiula idz na zwolnienie skoro potrzebujesz tyle snu!Nie warto sie tak meczyc! Ja obecnie nie pracuje i bardzo sie z tego ciesze poniewaz moj organizm wymusza na mnie wiele lezenia i spania, podobnie jak u Ciebie. Czasem mam wrazenie ze jestem juz tym spaniem bardzo zmeczona, ale pozytywne jest to ze jak spie to nie mam mdlosci ;-)

pozdrawiam listopadoweczki:-)

Dziewczyny boli mnie kość ogonowa :-( i nawet nospa nie działa :-( dużo leżę, odpoczywam, a i tak boli :-( Bardzo się martwię :-( a jeszcze wczoraj tak się cieszyłam, że oprócz piersi, to nic mnie nie boli! a tu masz :-( i jedni mówią, że to nic, a drudzy, że to nie dobrze :-( ale wiecie takie osoby jak ja, po przejściach już zawsze będą się martwić!
Pozdrawiam serdecznie .

ojj jak ci wspoczuje...buziaczki:) bedzie lepiej

hej dziewczyny... Ja duphaston mam brac do 12t, a luteine do 16t, a jak skoncze brac duphaston mam miec jakies zastrzyki co tydzien. Nie wiecie moze co to za zastrzyki?
Moj maz juz sie cieszy, ze znow bedzie mnie kul, :(
Najwazniejsze jednak, by fasolka rosla zdrowo, nie?

Co sie nie robi dla dzidziusia;)

witajcie....ja dzis caly czas w biegu,,,az mi jest slabo teraz i nie dobrze.;:)-(

chyba ide spac...wiec dobranocka....mamy i fasolki:) buziaczki:)

ja dziś na śniadanie jadłam chleb z masłem :-( jak zajrzałam do lodówki stwierdziłam że na nic nie mam ochoty i ten zapach kiełbasiany bleee

w ogóle w tej ciąży mam zupełnie inne zachcianki i inaczej sie czuje w pierwszej to na początku jadłam pomarańcze i grejfruty. Jak kupiłam kilo to całe kilo zjadłam:-D dopoki sie nie dowiedziałam że nie wolno przesadzać z cytrusami a potem mi przeszło i przezuciłam sie na lody a teraz codziennie mam smaka na co innego albo wcale żadnych smaków tak jak dzisiaj.

witam wszystkie listopadowe mamusie:-)
mam na imię kasia i mam już jedną córeczkę martynkę
teraz czekamy na rodzeństwo
termin mam na ok 16 listopada

troszkę podczytałam że męczycie się z mdłościami słabościami i sennością
więc i ja dopiszę się do tych przyjemności
narazie pracuję ale szukam już zastępstwa bo lekarz chce mnie wysłać na zwolnienie muszę więcej odpoczywać
z lekarstw jestem już troszkę obłożona luteiną i dufastonem
zobaczymy co dalej :tak:

u mnie sielanka sie skonczyla 2 dni temu. wymiotuje stasznie a co gorzej mam takie mdlosci ze nie spie w nocy a w dzien nie moge zasnac. nie moge nic wlozyc do buzi bo zaraz musze zwrocic na dotatek wraz z pojawieniem sie wymiotow dostalam biegunke. jestem tak wyczerpana ze nie mam sily siedziec a jak sie ploze to mnie mndli. co ja mam robic. Pomocy!:hmm::oo::frown:

reklama
Do góry