Dziewczyny, ale ja robiłam sporo badań, bo oprócz tokso i grupy krwi to jeszcze jakiś odczyn coombsa, mocz, morfologię, cukier, WR (chyba tyle) ;-) tokso i grupa krwi kosztowały 64 zł + reszta i wyszła prawie stówka ;-), bo dokładnie 95 zł
gie-oska ja słyszłam właśnie o tym zaświadczeniu i dla mnie jest to trochę głupie, bo co z kobietami, które o ciąży dowiadują się znacznie później, bo, np. pierwsze 3 miesiące mają @. są takie przypadki. a i ja słyszałam, że wystarczy karta ciąży, no, ale przecież je też zakłada się różnie! więc to jakieś dziwne z tym becikowym!
Ejmi kochana ja nie musze korzystac z ubezpiecznia męża, bo mam swoje, ale jakoś nie chciało mi się iść do rodzinnego! jak pomyslałam o tych kolejkach i babach tam siedzących i wydzierających się na każdego to stwierdziłam, że dziękuję bardzo ;-) ale oczywiście nie zamierzam cały czas robić badań prywatnie! i pewnie w końcu zawitam do rodzinnego po skierowanie na jakieś tam badania :-)
a co do suwaczka to napisałam Ci instrukcję na gg ;-)
Annas81 ten żółtawy śluz to może być w wyniku jakiegoś zarażenia grzybicznego, które w ciąży są dość częste. jeżeli jeszcze nieprzyjemnie pachnie, to pewnie to właśnie to! albo właśnie reakcja na duphaston czy luteinę (zwłaszcza dopochwową). wydaje mi się, że to nic złego i faktycznie tak jak Ejmi pisze - dobrze, że nie jest zabarwiony krwią, brunatny czy brązowy!
Ka...M a robiłaś to usg państwowo! bo powiem Ci, że jestem bardzo zaskoczona, że tak wcześnie! i masz już kartę ciązy
![szok :szok: :szok:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/shocked.gif)
ja jak jeszcze mieszkałam w UK, byłam u GP w 6 tc, a usg miałam mieć dopiero w 14 tc. a teraz moja kolezanka jest tam w ciązy i jak poszła do GP, to zmierzył jej ciśnienie i na tej podstawie stwierdził, że z dzieckiem wszystko dobrze, bo ciśnienie idealne
![szok :szok: :szok:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/shocked.gif)
ale jak widać na Twoim przykładzie, nie wszędzie tak jest!