reklama
katarzyna1983
Fanka BB :)
Natalunia ja tez tak mam, zwłaszcza jak chce sie podniesc z lozka. Takie dziwne uczucie, tak ze jak mi sie tak robi to musze polozyc sie z powrotem i probowac podniesc z innej pozycji. Takie dziwaczne skorcze. Ale to jeszcze da sie przezyc, najgorsze to dla mnie te wieczorne charce mojej dzidzi w brzuchu. Tak mi sie wierci ze nie moge usnac, wogole mnie nie oszczedza. A w nocy jak sie przebudze na siku, to tez juz mam po spaniu, bo ona tez sie przebudza razem ze mnai na nowo mi kopniaki wali, a i czesto doklada jeszcze czkawke!
![]()
Ale wtedy przynajmniej sobie mysle ze ona tam zdrowa i silna siedzi. Moj maz tylko mowi ze biedulce ciasno juz i musi sie troche porozpychac. A mnie to nie chce pozalowac![]()
Kinga mam podobnie - wczoraj tak wywijal bobas ze lzy same mi lecialy
marze o odzyskaniu kontroli nad wlasnym brzuchem, jelitami itd
katarzyna1983
No wlasnie, to cos jak skurcz, ale tam w srodku przy jajniku.
Nati mnie ostatnio takie cos lapalo - najpierw po jednej stronie, potem po drugiej... a potem juz rownoczesnie... okazalo sie ze ze to problemy z zoladkiem byly i od tego chwytalo, cos sie podtrulismy z mezem....
Kasiiula
mamusia Pawełka :)
no ja do fryzjera tez chce isc zeby po porodzie nie latacA ja w końcu wybieram się do swojej fryzjerki w środę zrobić sobie odrosty (pasemka) już nie mogę się doczekać, bo strach w lustro patrzeć. Teraz mi starczy do porodu
.
Gratulacjecześć dziewczyny na szczęście już wrócilam do domu w jednym kawalku i w dodatku już oficjalnie jako magister prawa :-) bardzo zmęczony magister więc idę spać;-)
ja po tych bolach tez jestem w szoku i nie chce juz porodupathanka i luandzia 1 gratulacje!
kasiiula wlasnie mi tak przez glowe wczoraj przeszlo, ze to moga byc skurcze przepowiadajace. Jak juz lezalam wieczorem w lozku to juz czulam takie normalne deliktne skurcze z lewej stronyno i teraz to sie przerazilam dopiero, bo w koncu uswiadomilam sobie co mnie znowu czeka
i jak ja moglam sie w to wpakowac ;-)
nam teraz mozna spac gdzie chcemy i o ktorejLuandzia, gratulacje!!!
Madziek, właśnie przy opuchliźnie trzeba duuużo pić wody niegazowanej. Ograniczać do minimum soki i napoje gazowane. No i wcinać jablka - zapobiegają zatruciu ciążowemu. No i są moczopędne.
Ja dzisiaj od rana jestem nieprzytomna... Wczoraj zasnęłam o 20... Nie było by w tym nic dziwnego, gdyby nie fakt, że przyjechali do nas znajomi, a jak tak w trakcie rozmowy przysnęłam. Kiedy głowa opadła mi na ramię mojego Ł, zaprowadził mnei do sypialni i obudziłam się dopiero dzisiaj. Ale obciach....Sama zaprosiłam znajomych, bo dawno się nie widzieliśmy i taki numer wycięłam....
Witajcie dzisja rano Moja sisotra obudziła mnie takimi slowami:
.(I dorazu kazał wam przekazać)
''Dzisiaj o godz.5.50 Bóg zesłał nam pięknego Aniołka Kordiana Mateusza ,który jest jak narazie w inkubatorku ,waży 2500 i 48cm.dł.!Jest przepiękny a my przeszczęśliwi! urodzony SN!
oczywiscie jagodka was pozdrawia i trzyma kicuki!!!!!!
Ja tez pozdrawiamSzczesliwa Ciocia
SUPER PIERWSZA DZIDZIA NASZA SZOK !!!
GRATULACJE
Kasiiula
mamusia Pawełka :)
u mnie tez padało w nocy teraz slonko swieci jest fajnie i przyjemnie wreszcie troche chłoduhej
u mnie całą noc padało wreszciea teraz przestało, i się rozpogadza, słoneczko świeci :-) chyba po to, żeby mi się przyjemnie do diabetologa jechało
miłego dnia !!
moze to główka malenstwa wpija ci sie ehehe bo ja tak mam np jak dotykam brzucha z gory i niechcacy wcisne w dol to czuje jakna dole boli bo glowka pcha w dol wtedyDzisiaj miałam coś dziiwnego. Jak wchodziłam po schodach, poczułam nagle taki ucisk, kłucie ( nie wiem jak to nazwać) w środku na wysokości wzgórka łonowego. Tak w sumie bliżej początka brzucha. I miałam to dzisiaj drugi raz... Macie coś takiego?
bosastopka
U mnie brzuch zszedł nisko bardzo ale poza tym nic się nie dzieje strasznego. Czasem przy wstawaniu zaboli mocno, czasem przy chodzeniu, ale zawsze szybko przechodzi więc się nie martwię za bardzo :-) Myślę, że to dalej rozciąganie i przygotowywanie do porodu :-) Za to niestety do toalety teraz biegam co 5 minut, małe gdzieś na pęcherzu mi chyba siedzi i ciągle go czuję. Niemiłe uczucie :-( No i zgaga potworna wróciła
Dziś biorę się za pranie, bo coraz gorsze samopoczucie, a jeszcze nic nie zrobione :-(
Miłego dzionka!!

Dziś biorę się za pranie, bo coraz gorsze samopoczucie, a jeszcze nic nie zrobione :-(
Miłego dzionka!!
kilolek
podwójna listopadowa mama
ładnie się przejasniło ale i tak drogi do Wa-wy ci badzo współczuję. Ja właśnie wróciłam. Od piastowa wszystko stoi, na poznańskiej to samo już przy wjeździe do Ożarowa. Nawet pipiduwy takie jak Żbików totalnie zakorkowane :-( ludzie chyba się deszczu wystraszyli i wszyscy auta powyciągali bo cos sttrasznego dosłownie. Do IMiD jechałam 2 godzinyhej
u mnie całą noc padało wreszciea teraz przestało, i się rozpogadza, słoneczko świeci :-) chyba po to, żeby mi się przyjemnie do diabetologa jechało
miłego dnia !!

D
dziunka24.
Gość
Dudziakowa gratulacje!!!!!!!!
No to teraz pewnie zacznie sie hurtowo......:-) Strasznie jestem ciekawa kto bedzie nastepny....![]()
Mam nadzieje , ze nie ja

martolinka
Mama i nie tylko :-)
Tak strasznie mi się ten czas juz dłuży.... zaczęłam nawet skreślać dni na kalendarzu;-) Zastanawiam się w czym będę chodzić za parę dni jak już będzie całkiem chłodno- konkretnie chodzi mi o buty... Mam bardzo spuchnięte nogi . Czasem udaje mi się jeszcze założyć sandały na nogi, częściej noszę trampki rozciągniete na maxa.Chciałam coś kupić , ale nie mogę w nic wcisnąć nóg. Chyba , że to byłby roszmiar 42
reklama
R
rouż
Gość
A u nas nadal pada...ale w koncu wzielam sie w garsc i dokonczylam ukladanie ciuszkow w komodzie. Tych co zdazylam wyprac i wyprasowac. I wszystkie poprzewracalam na prawa strone i poodpinalam rzepki, napki, guziczki itd. Najpierw mialam na lewej, pieknie pozapinane, wyprasowane, ale przypomnialam sobie jak sie wkurzama na siebie przy malenkim Maciu, gdy trzeba bylo go szybko przebrac, a ja mialam rzeczy albo wlasnie na lewej stronie, a jak na prawej to pozapinane aby ladniej sie ukladaly...i tylko dodatkowa robota byla...
Teraz powinnam wziasc sie za obiad, ale len mnie zjada...
Teraz powinnam wziasc sie za obiad, ale len mnie zjada...