reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

Pierwszy rozdział skończyłam :rofl2::rofl2::rofl2: Dosłownie przed minutą. Nie mam ochoty nawet go czytać, więc oddam tak bez sprawdzenia. :sorry:

Luandzia, będę trzymać mocno kciuki!

Royanna, ja miałam tak samo. Takie biało-przezroczyste były bez żadnego swędzenia ani pieczenia. Przestraszyłam się, jak robiłam poranną kawkę dla męża, bo cos mi po prostu chlusnęlo na podłogę i pociekło po udach. Nie było tego dużo. Lekarz przepisał mi na to nystatynę i maść pimafucin. Na szczęście po niecałym tygodniu przeszło.

reklama
U mnie też coraz częściej zdarzają się takie "upławy". Jeszcze kilka tygodni temu lekarz mnie zawzięcie z tego leczyła, ale gdy okazało się, że nie mam w szyjce żadnych bakterii to przestała;-) Wydaje mi się, że z tą wydzieliną to całkiem normalna sprawa, z resztą drugi mój lekarz mówił, że to naturalne w ciąży.

Cóż, ja "zatrułam" się kebabem na początku marca.. 3 dni później okazało się, że to jednak nie zatrucie:)
Luandzia, miałam podobnie.. Umierałam 4 godziny, później krótka wizyta w wc i przeszło jak ręką odjął.. Nasze ściśnięte, zmaltretowane żołądki i jelita gorzej sobie radzą z trawieniem..

Dziewczyny mam pytanie do Was??
Czy macie napady swędzenia szczególnie stóp i rąk??ja dziś nie mogłam w ogóle spać.Drapałąm się jak jakas trędowata:sorry2:przeleciałam fora internetowe i co się okazało , że może być to cholestaza.W środę lecę do lekarza bo się wystraszyłam na maksa.Podobno dzidzi uciska na wątrobę i stąd swędzenie.Już nie wiem co mam myśleć....

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja też mam takie upławy, dość wodniste, ale mleczne. Rano jest tego dużooo.
Dziewczyny o tym, żeby powąchac spodnie pomyślałam po powrocie do domu i faktycznie śmierdziały amoniakiem a nie wodami płodowymi.
A mąż "Kurde trzeba było wczoraj powąchac te spodnie" :-D

Strasznie mała mi naciska na pęcherz od kilku dni. Cały czas muszę się bardzo pilnować :-D

Ja upławy również mam okropne i nie raz już spanikowałam z tego powodu :zawstydzona/y: Ale takie nasze prawo, żeby się martwić, nie? :-) Za to wspomnienia jakie będą :-) !! Olica, dobrze że wszystko się ułożyło tak jak powinno.

Oj, pisania pracy i obrony wam dziewczyny nie zazdroszczę. Ja w chwili obecnej mam taki problem z koncentracją, że książkę najprostszą wiele dni czytam i łapie się na tym, że nie wiem o co chodziło stronę wcześniej :-( A ostatnio nawet zwolnienie zgubiłam i teraz mam okropny problem bo ani lekarz ani ZUS mi nie chce duplikatu wystawić :-( Ale trzymam za was kciuki!!!! Dacie radę!!!

Miłego poniedziałku dziewczyny!!

Cleo, mnie ostatnio skóra często swędzi. Szczególnie dłonie i przedramiona, twarz i brzuchol. Myślę, że to dlatego, że zaczęły mi puchnąc i drętwieć stopy i dłonie. Okropne uczucie!!! Wizytę mam dopiero w piątek i jak do tego czasu się nie nasili to czekam spokojnie. Zobaczymy co będzie dalej.
Brzuch mi urósł ostatnio tak mocno, że szok!!! A jak patrzę na suwaczek swój to przerażona jestem, że to już tak mało czasu :szok: Choć z drugiej strony, doczekać sie nie mogę, hihihi.

reklama
Dziewczyny mam pytanie do Was??
Czy macie napady swędzenia szczególnie stóp i rąk??ja dziś nie mogłam w ogóle spać.Drapałąm się jak jakas drędowata:sorry2:przeleciałam fora internetowe i co się okazało , że może być to cholestaza.W środę lecę do lekarza bo się wystraszyłam na maksa.Podobno dzidzi uciska na wątrobę i stąd swędzenie.Już nie wiem co mam myśleć....

Cleo - Dzwoniłąś do lekarza? Pozwolił Ci czekać? Badanie robi sie z krwi, ale na czczo... Trzymam kciuki, żeby to jednak nie była cholestaza :sorry2:

Do góry