dziubasek08
Fanka BB :)
Cleo, skonatktuj się z lekarzem, może wcześniej zrób badania, co?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Wychodzi mi na to, ze na koniec 40tc.
Ale co lekarz to inaczej mowi.
Pierwsza ciaze mialam termin na 2wrzesnia, urodzilam 29sierpnia i synek w ksiazeczce zdrowia ma wpisane ze urodzil sie w 39tc.
Kasiu to może zacznijmy jeść co popadnie jak i tak mamy zgagę....mysle ze zgaga mnie nie opuszcza bez roznicy co jem dzis uwazalam i jadlam lekkie rzeczy i zgage dostalam od tak sobie a wczesniej nic nie jadlam yh
a dzis bylam z mezem na 50cioleciu dziadków jego no i nei wiem czy pisalam ale jedna ciotka meza tez w ciazy i ma termin na 20 pazdziernika.... ostatnio ja widzielismy na zakonczenie roku jakos tak i wtedy juz mowilismy ze jak syn bedzie to bedzie Paweł no i dzis sie okazało ze bedzie dwóch Pawełków B....bo oni se tez te imie wybrali...ostro ... co innego jakby ta rodzina byla daleka ale to dosc bliska i wkurwili mnie lekko mowiac :-(
są jeszcze peppermint czyli miętowe... pewnie gdybyś poprosiła o miętowe to dałaby Ci miętoweKam powiem Ci szczerze ze tego smaku nie idzie okreslicsmakuje poprostu fuuujjj ale wazne ze pomaga a na buteleczce pisze tak jak na Twojej "anissed" tyle ze ja wyboru nie mialam, bo dostalam w aptece przez receptce bo mialam za darmo wtedy...
czyli tak jak wcześniej pisałam .. anyż....:-) ja nie lubię tylko cukierków anyżowychanissed to anyzowy...ja chyba tez znienawidze anyz przez ta ciazowa zgage.......
dlatego też razem z D postanowiliśmy nikomu nie mówwić jak będzie nasza mała miała na imię....nie ważne czy jest ktoś w ciąży czy nie z rodzinki ale unikniemy zbędnych komentarzy na ten temat;-)
i co zamierzacie teraz??będziecie zmieniać imię? czy zostaje Pawełek??
dobre....;-)dobrze, ze chociaz obok nie mieszkacie bo listonosz dopiero by mial zagadke.....ta co w ciazy to tez Kasia i mamy tak samo na nazwisko (obie po mezach) i beda dwie Kasie B co maja synków Pawełków B .... bosh....
Nie zmieniajcie imienia skoro Wy piersi wybraliscieno i nie wiemnie powinnam zmieniac bo to my pierwsi powiedzielismy :/ durne troche no cóż zreszta ta co w ciazy to tez Kasia i mamy tak samo na nazwisko (obie po mezach) i beda dwie Kasie B co maja synków Pawełków B .... bosh....
zreszta zadne imie meskie mi sie nie podoba na tyle... musze dzis z mezem porozmawiac eh... damy radeludzie gorsze problemy maja ;-) tylko czego oni ciezarówke denerwuja
chyba ze chca abym urodzila wczesniej
![]()
u mnie lekarz tez liczy tak ze 31 + 2 to juz 32 tydzien co jakby nie patrzec jest jak najbardziej logiczneprzynajmniej dla mnie