reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

reklama
mysle ze zgaga mnie nie opuszcza bez roznicy co jem dzis uwazalam i jadlam lekkie rzeczy i zgage dostalam od tak sobie a wczesniej nic nie jadlam yh

a dzis bylam z mezem na 50cioleciu dziadków jego no i nei wiem czy pisalam ale jedna ciotka meza tez w ciazy i ma termin na 20 pazdziernika.... ostatnio ja widzielismy na zakonczenie roku jakos tak i wtedy juz mowilismy ze jak syn bedzie to bedzie Paweł no i dzis sie okazało ze bedzie dwóch Pawełków B.... :baffled: bo oni se tez te imie wybrali...ostro ... co innego jakby ta rodzina byla daleka ale to dosc bliska i wkurwili mnie lekko mowiac :-(
Kasiu to może zacznijmy jeść co popadnie jak i tak mamy zgagę....:-p heheheh
co do rodzinki się nie dziwię... też bym się wkur***a jakby dali dla dzidzi tak samo na imię jak ja chcę dać....:wściekła/y:
dlatego też razem z D postanowiliśmy nikomu nie mówwić jak będzie nasza mała miała na imię.... :tak: nie ważne czy jest ktoś w ciąży czy nie z rodzinki ale unikniemy zbędnych komentarzy na ten temat;-):-p
i co zamierzacie teraz??będziecie zmieniać imię? czy zostaje Pawełek??

Kam powiem Ci szczerze ze tego smaku nie idzie okreslic :dry::dry: smakuje poprostu fuuujjj ale wazne ze pomaga a na buteleczce pisze tak jak na Twojej "anissed" tyle ze ja wyboru nie mialam, bo dostalam w aptece przez receptce bo mialam za darmo wtedy...
są jeszcze peppermint czyli miętowe... pewnie gdybyś poprosiła o miętowe to dałaby Ci miętowe:tak: a dała pierwsze z brzegu

anissed to anyzowy...ja chyba tez znienawidze anyz przez ta ciazowa zgage.......
czyli tak jak wcześniej pisałam .. anyż....:-) ja nie lubię tylko cukierków anyżowych:no:
kiedyś przywoosłam z Grecji wódkę Uzo .. i była o smaku anyżowym... wręcz ją uwielbiam....:-ppije się ją z wodą mineralną pół na pół:rofl2:
ale ten syrop jest nawet smaczny tyle że .... NIE POMAGA:-( a przynajmniej nie mi.... musze pić średnio co 4h.... bo dłużej nie wytrzymuję:-(

cleo musisz iść do lekarza a jak już będziesz wiedziała co i jak to napisz nam bo sięmartwię o Ciebie

dlatego też razem z D postanowiliśmy nikomu nie mówwić jak będzie nasza mała miała na imię.... :tak: nie ważne czy jest ktoś w ciąży czy nie z rodzinki ale unikniemy zbędnych komentarzy na ten temat;-):-p
i co zamierzacie teraz??będziecie zmieniać imię? czy zostaje Pawełek??

no i nie wiem :( nie powinnam zmieniac bo to my pierwsi powiedzielismy :/ durne troche no cóż zreszta ta co w ciazy to tez Kasia i mamy tak samo na nazwisko (obie po mezach) i beda dwie Kasie B co maja synków Pawełków B .... bosh....
zreszta zadne imie meskie mi sie nie podoba na tyle... musze dzis z mezem porozmawiac eh... damy rade :p ludzie gorsze problemy maja ;-) tylko czego oni ciezarówke denerwuja :angry: chyba ze chca abym urodzila wczesniej :dry::dry:

no i nie wiem :( nie powinnam zmieniac bo to my pierwsi powiedzielismy :/ durne troche no cóż zreszta ta co w ciazy to tez Kasia i mamy tak samo na nazwisko (obie po mezach) i beda dwie Kasie B co maja synków Pawełków B .... bosh....
zreszta zadne imie meskie mi sie nie podoba na tyle... musze dzis z mezem porozmawiac eh... damy rade :p ludzie gorsze problemy maja ;-) tylko czego oni ciezarówke denerwuja :angry: chyba ze chca abym urodzila wczesniej :dry::dry:
Nie zmieniajcie imienia skoro Wy piersi wybraliscie:tak:
ale jak macie kontakt z nimi, to czesto mowcie im o tym, ze to ladne imie ze nie zmienicie i cieszycie sie ze im sie spodobal Wasz wybor itd, moze im sie odwidzi:confused: i moze zrozumieja ze nie tak postepuja:baffled::baffled::baffled:

kasiiula masz rację.... sama nie wiem czy zmieniłabym...
znając mnie to tak.... hehhe
nawet teraz mam przygotowaną listę imion dla dziewczynek żeby sobie w wolnej chwili poszukać innego:-p
może coś spodoba mi się bardziej.... heheh:-D
chcesz listę dla chłopców???
jest długa i wyczerpująca:rofl2:

reklama
u mnie lekarz tez liczy tak ze 31 + 2 to juz 32 tydzien co jakby nie patrzec jest jak najbardziej logiczne:) przynajmniej dla mnie

dokładnie ja nawet gdzieś na ten temat czytałam, że właśnie tak się liczy.

Ka...M zazdroszczę przespanej nocki, u mnie efektem "fantastycznej" kolacji - pieczywo czosnkowe, była zgaga i upojne, nocne chwile, spędzone nad kibelkiem :baffled: Masakra - mąż przyjął do wiadomości, że do końca ciąży w domu czosnku niet :no:

W ten weekend nawet wybraliśmy się do wesołego miasteczka, tak nas wzięło na powrót do dzieciństwa hehe i oczywiście przyszła mamuśka postanowiła pujść na diabelski młyn :sorry2: kręciło powolutku, odpowiednie tempo dla mojego stanu, ale jak teraz pomyślę o tej wysokości, to ehmmmm chyba muszę pochamować jeszcze z 2 miesiące chęc podwyższenia adrenaliny:zawstydzona/y: Tak męża ściskałam za rękę jak małe dziecko, śmiał się, że miałam chyba trening z zaciskaniem przed porodówką, ale Maluszkowi stan emocjonalny mamuśki chba nie przeszkadzał bo smacznie spał, nooo potem chyba po wacie cukrowej czkawa była:tak:

Do góry