reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

u mnie okolo 120/75 ale ostatnio jak bylam u gina mialam wyzsze i kazal mi pilnowac i jakby zdazylo sie 140/90 nie jednorazowo ale tak ze np 2dni czy cos mam odrazu jechac do niego ... podobno od cisnienia dziecku cos tam sie dzieje ... a jak pisalam wczesniej wlasni eprzez cisnienie kolezanka mojej siostry urodzila wczesniej ... i dzidzia zmarła po miesiacu bodajze wiec moze zadzwon do szpitala badz do gina i spytaj sie co masz robic
Kurcze, nawet nie strasz! Chyba rzeczywiście zadzwonię!

reklama
to wy mierzycie sobie cisnienie w domu? ja mam wizyte u poloznej raz na miesiac i wtedy mierzy, w ciazy mam bardzo niskie, chyba 100/60

Dzwoniłam! Lekarz powiedział, że najważniejsze jest ciśnienie rozkurczowe - nie powinno przekraczać 90-95. Kazał mi codziennie mierzyć i jeśli dalej będzie się podwyższało, to mam przyjść do niego w piątek na wizytę...Mam nadzieję, że to tylko wpływ pogody!

Hej babeczki!
Powiedzcie mi jak jest z Waszym ciśnieniem w ciąży?
Ja miałam od początku niskie - przeważnie 105/60, ale ostatnio mi skoczyło w górę. Od kilku dni mam 140/80.
Martwię się tym, bo nie wiem, czy to normalne? Wiecie, boję się zatrucia ciążowego... Niby nie mam żadnych innych objawów, nie puchnę, ostatni mocz też był ok, ale może powinnam skontaktować się z lekarzem? Nie chcę panikować, bo czytałam, że norma jest właśnie do 140/80. Chyba jutro zaniosę mocz do badania, a jak wyjdzie coś nie tak, to zadzwonię do gina...

Bura moja kolezanka równo tydzień temu urodziła własnie przez za wysokie ciśnienie.Miała cesarkę.Dzidzi tętno zaczęło spadać i skurcze się pojawiły.CC była natychmiastowa!Ciśnienie się utrzymywało już parę dni.Skontaktuj się z lekarzem koniecznie.Tym bardziej że masz blizniaki, a o tyakich ciążach się mówi , że są i tak podwyższonego ryzyka.
Daj znać koniecznie co Ci powiedzieli.

Dzwoniłam! Lekarz powiedział, że najważniejsze jest ciśnienie rozkurczowe - nie powinno przekraczać 90-95. Kazał mi codziennie mierzyć i jeśli dalej będzie się podwyższało, to mam przyjść do niego w piątek na wizytę...Mam nadzieję, że to tylko wpływ pogody!

Uff

tak to jest jak rodzice sie za bardzo wtracaja...ale co zrobic, strasznie sie zdenerwowalam, ale na szczescie juz sie troszke uspokoilam....mam nadzieje, ze D nie zmieni zdania przed samym slubem bo bede musiala go zabic i zakopac w ogrodku...;-)

o widzisz czyli trzeba patrzec bardziej na te drugie aby nie przekroczyło 90... wiec do lozka wlancz tv i daj na luz ;-) nie denerwuj sie bo to tez zle wpływa... i mierz co jakis czas... musisz sie rozluznic i bedzie dobrze ...

reklama
Do góry