reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

reklama
podobno 3 trymestr jak 1, wiec jesli ktos mial zgage i mdlosci w pierwszym, (jak ja :wściekła/y:) to w trzecim przewaznie tez ma:crazy:
nerki tez mnie bolaly przez jeden wieczor w zeszlym tygodniu, tez myslalam,ze mnie przewialo, i samo przeszlo

A mi się z dnia na dzień pogarsza tzn mam kaszel , ostatnio mi lekarz powiedział że już nic mi nie może dać bo brałam antybiotyki i inne leki...i ze ryzyko duże

Bede u niego w czwartek to mu powiem żeby coś wymyślił bo brzuch mi skacze od tego kaszlu aż się boję.

Dziewczyny to wozek tez sie pierze w czesciach?????myslalam ze przejechac szmatka wystarczy :eek: czekam na odp :)
Ja mam wozek Roan Kortina, kupowany 3 lata temu, w kolorach jasno berzowych. On, tzn gondola ma wysciolke od srodka po bokach wywijana czesciowo na zewnatrz. Jest ona z bawelny, biala w jasno brazowe drobne misie. Ja mozna zdjac i wyprac. Ma rowniez na dnie materacyk a raczej gabke w pokrowcu bawelnianym. Ja tez mozna wyprac. Material calej gondoli i spacerowki jest taki, ze jak sie zabrudzi(co sie zdarza wsadzajac np do samochodu) to szmatka nie pomorze. Ostatnio delikatne zabrudzenia pralam gabeczka(myjka kuchenna), ale wieksze juz nie chca zejsc. Wiec kiedys juz pralam cala spacerowke(siedzisko i oparcie), pokrowiec na gondole(i nogi) oraz budke normalnie w wannie napelnionej woda, szczoteczka do paznokci. Sprawdzilam, bylo ok, wiec teraz tez tak czynie. Wszystko zalezy od materialu wozka, tak mysle.

mi dzisiaj pepek juz wyrównał sie i skóra boli w tym miejscu a jak maluch jeszcze pcha z tamtej strony to juz wogole eh
u mnie pepek jest nadal w środku, tylko że płytszy. Ale jak mała zawali w to miejsce, to strasznie boli...

Katrenki, czasami wpływ rodziców bywa destrukcyjny... To straszne... Najgorsze jest to, że mają malutkie dziecko... A jej rodzice są niepoważni, żeby tak przekreślać szanse na stworzenie kochającej się rodziny własnemu dziecku i wnukom....

Hej babeczki!
Powiedzcie mi jak jest z Waszym ciśnieniem w ciąży?
Ja miałam od początku niskie - przeważnie 105/60, ale ostatnio mi skoczyło w górę. Od kilku dni mam 140/80.
Martwię się tym, bo nie wiem, czy to normalne? Wiecie, boję się zatrucia ciążowego... Niby nie mam żadnych innych objawów, nie puchnę, ostatni mocz też był ok, ale może powinnam skontaktować się z lekarzem? Nie chcę panikować, bo czytałam, że norma jest właśnie do 140/80. Chyba jutro zaniosę mocz do badania, a jak wyjdzie coś nie tak, to zadzwonię do gina...

reklama
Hej babeczki!
Powiedzcie mi jak jest z Waszym ciśnieniem w ciąży?
Ja miałam od początku niskie - przeważnie 105/60, ale ostatnio mi skoczyło w górę. Od kilku dni mam 140/80.
Martwię się tym, bo nie wiem, czy to normalne? Wiecie, boję się zatrucia ciążowego... Niby nie mam żadnych innych objawów, nie puchnę, ostatni mocz też był ok, ale może powinnam skontaktować się z lekarzem? Nie chcę panikować, bo czytałam, że norma jest właśnie do 140/80. Chyba jutro zaniosę mocz do badania, a jak wyjdzie coś nie tak, to zadzwonię do gina...

u mnie okolo 120/75 ale ostatnio jak bylam u gina mialam wyzsze i kazal mi pilnowac i jakby zdazylo sie 140/90 nie jednorazowo ale tak ze np 2dni czy cos mam odrazu jechac do niego ... podobno od cisnienia dziecku cos tam sie dzieje ... a jak pisalam wczesniej wlasni eprzez cisnienie kolezanka mojej siostry urodzila wczesniej ... i dzidzia zmarła po miesiacu bodajze wiec moze zadzwon do szpitala badz do gina i spytaj sie co masz robic

Do góry