reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2009

oliwka1976 dzięki za przywitanie :-)

miran ja pytałam ginkę o te bóle kręgosłupa, bo z tatmtych straconych ciąży tylko je pamietam! bolało strasznie :-( ale powiedziała, żebym bólami kręgosłupa się nie martwiła, bo nawet na tak wczesnym etapie ciąży mogą być. No mnie póki co kręgosłup boli od czasu do czasu, ale nie jakoś mocno.
a co do rzeczy, których przed ciążą nie lubiłam to ogórki kiszone, ogórkowa i w ogóle wszystko co kwaśne, a teraz dałabym się za to pokroić ;-) czipsy też lubię, zwłaszcza bekonwe (wcześniej nie przepadałam) i jeszcze zagryzam je lodami, koniecznie owcowymi, jak najbardziej kwaśnymi ;-)

reklama
Czesc! Mam na imie Monika. Jestem w 5 tygodniu takze tez mi na listopad wypadlo i jak wszystko bedzie dobrze to zaraz po tobie bede na porodöwce!hihihi

To chyba ze mnä cos nie tak!.... Wy macie wszystkie prawie mdlosci apetyt na cos czego nie lubilyscie a ja sie calkiem normalnie czuje i jakbym mogla to bym göry przenosila ale tylko do 21.... bo pözniej to spie na stojäco:) Gratuluje wam wszystkim mamiki!

Bardzo dziekuję za powitanie.
Oliwka 1976 to pocieszające, że są mamy, ktore chca mieć trójeczkę:-),.a moim zdaniem z rocznika przypisanego do nicku wynika, ze wcale nie jest pózno:tak:
Jeżeli chodzi o bóle kręgosłupa to niestety ostanie 3 miesiace poprzedniej ciaży były fatalne pod tym względem.Teraz niestety kręgosłup też strasznie mi dokucza:wściekła/y:.Zaczął mnie boleć jeszcze zanim dowiedzilłam się o fasolce.Dodatkowo promieniuje na biodro.Jak pomyślę, że tak ma być przez kolejne 7 miesięcy....brrr
Wy wszystkie macie już pierwszą wizytę i USG za sobą.Ja zapisałam sie na środę i jestem ciekawa reakcji mojej ginki :baffled:Mam nadzieję,że z dzidzią wszystko dobrze i że dotrwamy szcześliwie do listopada:-)Pozdrawiam popoludniowo:-)

WItajcie;) widze ze coraz wiecej i wiecej nas....WITAM :) nowe mamusie;)

ja dzis czuje sie dobrze nie wymotuje juz tak duzo ale jeste za to koropnie senna..:-( az TZ mowi ze ze mnie nie ma zadnego przydku bo ciagle spie....:szok:

buziaczki

Wróciłam z usg. Jest serducho !!! Zarodek 0,58 cm czyli niecałe 6 mm.
Okres miałam 02.02, ale ciąża jest młodsza, niż to wynika z okresu i lekarz określił ją na 6 tydzień i 3 dni......
Nie rozumiem tego....
Fakt owulację miałam po 3 tygodniach od okresu, a nie jak normalna kobieta po 2 tygodniach.
Termin lekarz wyznaczy mi w środę i da skierowania na różne badania.
Ale jestem szczęśliwa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-)

Super! Bardzo się cieszę!!!! Udanych pozostałych miesięcy oczekiwań Ci życzę!:happy2:

Hej dziewczyny,
W kraju gdze mieszkam trwaja wlasnie swieta, wiec chyba przyjdzie mi uswirknac czekajac do soboty na to kolejne usg. Ja tez chce wreszcie zobaczyc jakies serducho....
Na razie od tygodnia tak boli mnie kregoslup, ze usiasc nie moge. Myslicie, ze to od ciazy?
Pozdrawiam.....

Hej :) Nie martw się, z pierwszym dzieckiem bolała mnie kość ogonowa prawie od chwili poczęcia :-D do konca ciazy (no fakt, ze pod koniec prawie caly miesiac lezalam i praktycznie ruszac sie nie moglam :sorry2:, ale przynajmniej to nic groznego dla baby :) teraz bola mnie plecy powyzej posladkow, ale to zawsze lepiej niz kosc ogonowa ;-)

Cześć dziewczyny, postanowiłam dołączyć do Was bo termin mam na 20 listopada. O ciaży dowiedziałm się tydzień temu, a wizytę u lekarza mam 1 kwietnia.

reklama
Do góry