reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2008

HEJ
Dziekuje w imieniu Nikolki za buziaczki urodzinowe!
Wiecie jak u nas wczoraj wesolo bylo.Mala nauczyla sie gwizdac gwizdkiem,my oczywiscie przy kazdej udanej probie klaszczemy i wolamy bravo a mala tak sie cieszyla ze az milo bylo patrzec:-DNo i teraz czasem glosno jest w mieszkaniu bo jej sie spodobalo:biggrin2:
Po zmudnych probach nauczenia jej gdzie jest oko gdzie nosek itd. wreszcie zalapala i pokazuje ,ale zamiast oko mowi ako.Fajnie to brzmi:tak:Nie wspomne jak tanczy,jakie ruchy przy tym robi normalnie boki zrywamy.
Fajne sa te nasze dzieciaki,wreszcie zaczynamy z nimi taki bardziej swiadomy kontakt lapac,a z miesiaca na miesiac bedzie jeszcze lepiej.............
Caluski dla wszystkich skarbow a dla nas cierpliwosci:biggrin2::-D

reklama
Hej. Sebastian baaaardzo dziękuje za urodzinowe zyczenia ! I przesyłam wszystkim roczniakom STO LAT .
U nas drugi tydzien bez zmian tzn: dzieci chore, męża prawie w domu nie ma a ja juz opadam z sil..... W związku z tym że dzisiaj mężuś miał wolne skorzystałam z okazji i zwiałam z domu na 6 godzin :tak: Spotkałam się z koleżanka której nie widzialam jakies 4 lata, ale było super. Zrobiła mi paznokcie akrylowe ( dawno już nie robiłam bo nie miałam czasu) i w końcu czuję się "elegancko" heheheh

Też oglądalam programo tym że wózki dziecięce maja substancje rakotwórcze i aż mnie strząchneło normlnie.... brak słów

Moj mały zaczyna gadać :))) Sprzecza sie ze mną niesamowicie, na moje NIE krzyczy TAT ( czyt. tak) , jak coś chce woła DAT ( czyt. dać) , najlepiej mu wuchodzi oczywiście NIE heheh. Na Julę woła DUDA , na mnie wcale , a na tate TATA . Przytulak z niego straszny :))

Hanus takie pokasływanie o ktorym piszesz moje dzieci miały w trakcie wychodzenia zębów ( tzn Jula miala a Sebaś ma ;-) ) , za duża produkcja śliny i poprostu nie wyrabia z połykaniem .

Małemu nareszcie wyszła jedynka na dole a to znaczy że w końcu cos się ruszyło . Czyli mamy 4 na górze i jeden na dole :tak:
Pozdrawaim was dziewczyny i całuję maluchy !! Niestety nie obiecuję że będę zaglądać częściej bo nie mam czasu :-(

PS. zapomnialam o najwazniejszym : w sobote mam pierwszą jazdę, trzymajcie kciuki żebym chociaz z miejsca ruszyła :laugh2: :laugh2: :laugh2:

Dzień Dobry
Pogoda nadal masakryczna, już chyba wolałabym śnieg.
Ja jeszcze leżę w łóżku, bo Ania pojechała z tatusiem do żłobka.Ale mi fajnie niestety muszę powoli zacząć się zbierać do pracy:confused2:
Icedal super musi wyglądać tp " sprzeczanie" Trzymam kciuki za prawko:tak:
Bebabea Ania potrafi jedynie pokazać gdzie jest oko, ale tylko u lali

Hej:-)!
Moje dziecko oszalało:eek:. W dzień jest świetna, zabawi się, gada, poprzytula się, potańczy po swojemu, i w ogóle jest ok. A w nocy diabeł wcielony. Budzi się co 40 minut a tak od 5ej rano potrafi co 5-10 minut się drzeć (tak, tak drzeć, bo to nie jest płacz, tylko jakieś kaprysy). Dajemy pić - wrzask, dajemy smoka - wrzask:wściekła/y: i wyrzucanie za łóżeczko:no: , biorę żeby utulić kopie i bije:wściekła/y::crazy::crazy::sad:. Ja już nie daję sobie z nią rady, chodzę nieprzytomna a pracować trzeba i dbać o dom i jakieś obiadki, bo jeszcze z głodu poumieramy....
Boże w kogo ona się udała???
A tak na marginesie to pochwalę się, że moja Julka już sama chodzi:sorry:.

Icedal trzymam kciuki za pierwszą jazdę!!!!!

Widzę,że mamy gdzieś jakiś wątek ze zdjęciami? Też bym chciała pochwalić się moją córcią. Czy mogę?

Pozdrawiam ciepło. Jak dobrze że zaraz weekend:rolleyes:

Witajcie Dziewczyny!!!

Widzę, że trochę ruchu na forum. J

Pogoda masakryczna, dużo osób choruje. Ja mam paskudny kaszel i dostałam antybiotyki, ale do pracy chodzę.
Piotrek mega marudny i nie wiem dlaczego, czy to przez pogodę, zęby, czy coś Go łapie. Dzisiaj noc paskudna, wiercenie na maksa, pobudka już o 5.20. W ciągu dnia jakiś taki dziwny, marudny i trochę jakby za spokojny. Poza tym zrobił jakąś podejrzaną kupę – taką złotawą i bardzo miękką… L Nie wiem, czy to po jabłku wczorajszym, czy po kaszce mannie, czy jeszcze coś innego. Z duszą na ramieniu przyszłam do pracy i martwię się co będzie. Oby faktycznie zęby, pogoda i jabłko, a nie coś innego. Echhhhh…
Widzę, że Wasze Maluszki to przytulaski. Mój niestety nie chce się sam od siebie przytulać, a jak już to tylko jak się zawstydzi. Czy ktoś jeszcze ma anty-przytulaska w domu??

Icedal – trzymam kciuki za pierwszą jazdę J Będzie dobrze!!! I gratuluję wyskoku z domu. Po takim maratonie przy chorych Dzieciaczkach należało Ci się!!! Ja może wyskoczę na spotkanie z koleżanką w przyszłym tygodniu.

Antila – ale Ci fajnie, że możesz poleniuchować w łóżku J Ja też tak chcę!!! A co do noszenia, to niestety Piotruś jeszcze nie chodzi i jeszcze trochę to potrwa, a ostatnio znudziło Mu się czołganie i chce na rączki… No i kręgosłup powoli do wymiany. Echhhh – chciałabym aby już chodził…

Kasiula – Piotruś dawno pokazuje oko itp. Ale najzabawniejsze jest to, że jak Go zapytamy gdzie masz oko, to jak pokaże u siebie, to zaraz musi pokazać moje oko, mojego R i każdego kto w zasięgu ręki J

Trzymajcie się Dziewczyny i nie dajcie jesiennym przeziębieniom!!!

Hanus78 mój przytuli się do mnie na 10 sek i limit dzienny wyczerpany :eek:
Jak jadę do szpitala to moja ciocia zostaje z małym i codziennie coś nowego umie. Ostatnio nauczył się krzyczeć - krzyczy wieczorem po kąpieli i śmieje się jak go uciszamy. A dzisiaj niespodzianka - nauczył się dawać buzi. Aż miło mi się zrobiło jak mi po powrocie od mamy dał soczystego buziaka :-)
Icedal - pomyślnej jazdy i gumowych drzew po drodze :-)
Antila - ja też chcę poleżeć dłużej w łóżku.
Od roku jeszcze ani jedna noc u mnie nie przespana w całości. No ale takie mam uroki macierzyństwa.
Kasiula - może ząbki idą??
Również przesyłam urodzinowe dla roczniaczków.
pozdrawiam

Cześć dziewczyny:tak:
Nareszcie znalazłam chwilkę na BB:tak:Ninka właśnie zasnęła, a dzisiaj w nią chyba jakiś djabeł wstąpił:szok:Tak jak Kasiula u Ciebie. Non stop marudzi, raz woła na rączki, za chwilę marudzi bo chce chodzić...Sama nie wie czego chce.
Antila - zazdroszczę Ci tego spania:tak:Podobnie jak Clue, nie pamiętam całej nocki przespanej:no:
Hanuś - u nas z tym noszeniem to samo. Chwilami już po prostu nie daję rady. No i zaczynam mieć problem jak zanoszę małą do babci. Ona jest już ciężka, ubieramy się już cieplej, torba z wyposażeniem też swoje waży a jeszcze muszę wdrapać się z małą na 4 piętro. No i co kawałek muszę robić przerwy. Masakra.
Oby Piotrusiowi zdrówko dopisywało i marudzenie było tylko skutkiem okropnej pogody:tak:
Icedal - powodzenia w sobotę:tak:
Nina już prawie zdrowa, jeszcze tylko troszkę katarek ją męczy. za to ja kaszlę jak gruźlik.
Posypał nam się aparat i znowu kolejny wydatek - w sobotę musimy kupić nowy. Imprezę urodzinową przenosimy z 28.11 na 4.12 bo moja mama i teściowie akurat wtedy pracują. Powoli zaczynam myśleć, co podać gościom. I nic mi nie przychodzi do głowy.
Zmykam na dr Housa:tak:
miłego wieczoru:tak:

Witam weekendowo!!!
Widzę, że pogoda się poprawiła to i na forum cicho:tak:

100 lat dla Mai, córeczki Madzik i Szymona, synka Buzi@k!!!!

Ja właśnie wybieram się na zakupy a tak mi się nie chce...Mała jest u babci bo zakupy z nią to nie zakupy. Zaczepia ludzi w sklepie, po wszystko wyciąga rączki i krzyczy na widok dzieci:tak:No i musimy się wtedy streszczać, bo jak za długo siedzi w wózku to zaczyna się marudzenie.
I jeszcze mąż mnie drażni bo ubzdurał sobie, że jak kupujemy aparat to można by też nowy telewizor na raty:eek:I nie dociera do niego, że jak już to w przyszłym miesiącu bo teraz to i tak mamy dużo wydatków:no:Jak z dzieckiem.
lecę na zakupki:-DMiłego dnia dziewczynki:tak:

Witam mamusie po dluzszej nieobecnosci, Zycze wszystkim maluchom STO LAT!!! i dziekuje za zyczenia
jak juz obiecalam sobie ze bede czesciej pisac, to wywalilo nam internet, a zanim go nam naprawili to minal prawie miesiac, i praktycznie nic nie moglismy zrobic, bo niby mielismy internet, ale ciagle rozlaczalo nam polaczenie, a jeszcze kaza nam placic za ten miesiac, chyba im cos sie w glowach poprzekrecalo ze ja za to zaplace.:wściekła/y:
U nas nic ciekawego, Majka rosnie jak na drozdzach, ma juz 7 zebow, chodzi juz bardzo dobrze, fajnie to wyglada jak taki maly czlowieczek chodzi:-D straszna gadula z niej sie zrobila i przylepa, uwielbia sie przytulac, a i nauczyla sie spiewac:-D smieszne to strasznie, a o tanczeniu nie wspomne, ogolnie to sama radosc z niej, tylko moglaby juz noce przesypiac:sorry:
Icedal zycze wytrwalosci, oby chorubsko szybko minelo, widze ze i Twoj maluch to gadula:-) i jak po jazdach??? pewnie poszlo jak po masle...:-)
kasiula260881 a moze to zeby mala mecza??? mojej jak wychodza to niespokojnie spi, ostatnio tez daje popalic w nocy
clue oj mi sie tez marzy zeby nocke w koncu przespac bez pobudek, ja to juz mam takie jazdy rano jak wstalismy to moj P mowil ze mala w nocy sie obudzila, wlazla na mnie i cyca doila, a ja sie nawet nie obudzilam:sorry: juz mnie wykanczaja te nocne pobudki. A jak mama sie czuje??? lepiej juz???
Hanus zycze szybkiego powrotu do zdrowia, a i super domek macie:-)

Lece robic polewe na ciasto, dzis maja przyjsc znajomi na urodzinki Majki, wiec trzebabylo cos upiec:-)

reklama
100 lat dla Mai, córeczki Madzik i Szymona, synka Buzi@k!!!!

Dziękujemy bardzo :-):-):-)
Impreza urodzinowa była wczoraj wszystko się udało, goście byli zaproszeni na 16 godz. ale solenizant w tym czasie uciął sobie drzemkę i zaczęliśmy trochę później ale dzięki temu, że pospał był bardzo towarzyski i nic a nic nie marudził :tak:

Do góry