reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2008

reklama
Witam :-)
Na zebraniu normalnie, Bartula nawet nie miał dużo do powiedzenia wybrał sobie kilka "ofiar" i nieustannie biegał miendzy nimi;-)
Jeszcze tylko do piątku laba i po 2 tygodniach przyjdzie mi pracować bardziej regularnie, będę w firmie 4 razy w tygodniu na 4,5 godziny....
Hanuś też płakałam za naszym starym autkiem, ale sprzedaliśmy znajomym i mogę sobie pooglądać czasami;-)
Kasiula ja nie mam nic przeciwko.
A co do szczepienia to zapomniałam o nim:zawstydzona/y: muszę sie też do poradni wybrać...

A Bartula ma już 10 ząbków (wszystjkie 1 i 2 lewe 6) i wybija się prawa 6:happy:
Dostał wczoraj żurek, mumał i kręcił rączkami byle tylko o nim nie zapomnieć, zjadł całą miseczkę i chciał jeszcze...

witam was u mnie jeszcze duzo roboty wczoraj byłam ze starszym u alergologa i pani go pochwalila bo schudl i wogole zato mala mi sie pochorowała tz zabki jej ida i ma gardło czerwone jest płaczliwa i marudna temperatury niema niespi w nocy i w dzień tak wiec jest tez niewyspana a ja juz padam bo tu roboty tyle roczek a te zeby musialy akurat teraz jej wychodzic co to bede za urodzinki to niewiem mam nadzieje ze jej troche minie pozdrawiam

Mam dzisiaj straszny dzien....
Walneła mi jakaś babka w auto i uciekła :wściekła/y:naszczęście mam 4 świadków i jeden spisał numery rejestracyjne. Ale nim przyjechała policja i spisali zeznania minęło 3,5 godziny:crazy:

Hej:-):-)

Hanus a na te badania to czemu was wysyłają?? coś pediatrę zaniepokoiło??

Kasiulawspółczuję i podziwiam ciebie, że jeszcze tak dobrze funkcjonujesz. Ja po nieprzespanych nocach chodzę całe dnie zła, a ty jeszcze praca i malowanko hoho twarda kobitka z ciebie:-D:-D

Nik_i ale Bartuś ma dużo ząbków, fajnie może już sobie wszystko fajnie pogryźć:-D u nas tylko dolne jedynki i górne dwójki na wierzchu:shocked2:

Lunia to pewnie Ninka nieźle babcie wymęczyła na spacerku:-) znam to bo Majka to w ogóle za wózkiem nie przepada i tak latam za nią, ciaga mnie to w krzaki to sie wraca albo stanie na środku drogi i próbuje jakieś śmieciuchy podnosić:sorry:

Izka brawo dla syna za wytrwałość:-)i udanej imprezki roczkowej Viki jak zobaczy prezenty to pewnie szczęśliwa będzie i może o tych wrednych zębiskach na troche zapomnie;-)

Oczywiście dołączam sie do życzeń dla wszystkich Naszych Roczniaczków!!

A u nas bylo trochę kłopotów, długów sie porobiło bo G był bez pracy, moja mama wylądowała w szpitalu, na szczęście już jest w domu ale musi się w koncu wziąć za siebie.
A Maja jak Maja, noce nieprzespane, w dzień często humorki, płaczliwa się zrobiła do tego krzykaczka jest, wszystko musi byc tak jak ona chce:eek:
No i dalej cycek to podstawa, nie wiem jak my z tym skończymy, nic sie nie zapowiada na to żeby jej zbrzydło cyckanie.
Ale mądra z niej dziewczynka, można się już z nią nieźle dogadać, pokazuje co chce, mowi i pokazuje tak i nie a to nam ułatwia bardzo komunikację:-)
No i dołączamy się do chodzących samodzielnie jeszcze jak mały pijaczek:-p i najchetniej na spacerkach, bo w domku raczej woli mnie ciagnąć za sobą za rękę.

A tutaj Maja tuptająca;-)
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=8hI3WXZOTmQ"]YouTube- Maja w Parku :)[/ame]

Cześć:-)

Znowu noc okropna:-( mała jęczała co jakiś czas, nie mogła spokojnie spać, pewnie znowu zęby wrrrrr i coś od rana mi kicha:-( a niedawno co katar się skończył, musze jej za wczasu syrop z cebuli zrobić, zaraz się za niego wezmę.

Niki_i no nieźle, dobrze że te numery spisali, pewnie babsko myślało, że się jej upiecze:crazy:

Widzę słoneczko wychodzi:rofl2::rofl2: oby tylko nie padało, bo nie chce mi się z tą rozrabiarą małą w domu siedzieć:cool2:

Witajcie Dziewczyny!!
Ja na szybko, bo mam trochę roboty…

Pogoda się dzisiaj ładna zrobiła i moja mama wreszcie wzięła Piotrusia na spacerek. :tak: Dwa dni nie wychodziliśmy, bo po szczepieniu nie chciałam Go na niepotrzebne wirusy wystawiać. Ale dzisiaj już nie ma szans – spacer musi być. :tak:
My po badaniu krwi – dzisiaj R przywiezie wyniki. Moczu nadal nie oddałam, bo zebrać mocz takiemu maluchowi, to niezły wyczyn. Jak był mniejszy to nie było takiego problemu, a teraz. Echhhhhh….

Malinka – co do badań, to tylko profilaktyka. Od kiedy się Piotruś urodził to robiłam Mu krew już 3 razy, a mocz to już nie zliczę. W szpitalu po porodzie kazali badać, bo coś im tam źle wyszło w badaniach moczu, ale to tylko profilaktyka – lekarz mi wtedy powiedział, że mam to sprawdzić, bo nie wiadomo, czy mocz źle pobrali i wyszły bakterie, czy faktycznie coś było. Ale nie było :-) Hihi – ale mieszam. A co do krwi, to sprawdzamy morfologię, bo gdyby była za niska to trzeba więcej żelaza dać Młodemu.

Niki – masakra jakaś z tym autem. Dobrze, że chociaż zdążyli odpisać numery, to przynajmniej babka się znajdzie. Daj znać co i jak!!!

Izka – owocnych przygotowań!!! Czekamy na sprawozdanie z imprezy!!!

A my z R chcemy się do kina wybrać w weekend. Mam nadzieję, że nam się uda, bo jak na razie to nigdy czasu na to nie ma. Zawsze coś – a raczej Ktoś nie daje się z domu wyrwać. ;-):tak:

Życzę miłego dnia!!! I dużo spokoju na weekend!!!

Witam!
U nas przeziębienie się zaczęło tradycyjnie najpierw Ania teraz M i tylko ja się trzymam. Boję się o małą bo zaczyna brzydko kaszleć, dałam jej Eurespal i zobaczę co dalej
Hanuś przyklejasz Piotrusiowi woreczek do zbiórki moczu i nie da się zebrać siuśków? Na co idziecie do kina?
Malinko super Jaś Wędrowniczek:tak:
Niki współczuję. A baba wiedziała, że Cię stuknęła?
Madzik jeszcze nie głosowałam, bo trzeba się zalogować, ale postaram się to zrobić

Hej:-D

Piękniutka pogoda wczoraj była i bardzo to wykorzystałyśmy :-)
Poproszę dziś powtórkę:tak:

A Majce ida jedynki górne i nocka jedna po drugiej masakra :shocked2: w dzień jakos lepiej ale cos jeść za bardzo nie chce.

Antila qrcze teraz okropny okres na te przeziębienia, u nas my spoko sie trzymamy jeszcze żadne się nie przeziębiło Majka dopiero co katar skończyła i nie wiem czy czasem znowu się coś nie zaczyna.

Hanusa no to dobrze, że to tylko profilaktyka:-), a tak w ogóle to skąd takiemu dzieciaczkowi się krew pobiera??? Ja nie mam pojęcia jeszcze żadnych badań nie mieliśmy robionych, może teraz po roczku nas wyślą.

reklama
Antila kurujcie się, i oby się obyło bez wizyty u lekarza bo teraz nieciekawy okres, jeszcze Ania coś załapie, a co do tek baby to świadkowie twierdzą że musiała się zoriętować bo twierdzą że był taki juk że myśleli że mi pół auta "uwaliła":wściekła/y: policja ma już namiar na właściciela (tj już w tym samym dniu mieli) tylko trzeba czekać czy czasem się w sądzie grodzkim nie spotkamy:no: no i będę musiała jeździć odrapanym bo z ac nie chcemy robić...
Madzik ja też jeszcze nie głosowałam ale się poprawię!
Maliinka mała świetnie tupta! A jak spacerek?
Hanuś polecam 2012 i nigdy nie mów nigdy:tak: pierwszy daje do myślenia co by było gdyby, drugi lekki i przyjemny:-)
Madzik Lunia jak tam pieczecie coś na weeknd? Może się zełapię:-p
Mały dzisiaj tak szalał w ogródku że po obiadku zasnnoł i śpi nadal:eek: trzeba będzie interweniować bo co w nocy będzie:sorry:.

Pozdrawiam

Do góry