Co do kapturków to mi bardzo pomogły.. Ja w jednej piersi mam wklęsłą brodawkę i Mała żadnym sposobem nie mogła jej chwycić. Dopiero przez kapturek karmienie poszło. Warto więc wiedzieć, że coś takiego jest i później ewentualnie dokupić. Są też takie muszle medeli, które się nosi, żeby sutki się uformowały i też ich uzywała i ostatecznie kapturki mogłam odstawić
reklama
Dotkass
Mama Ami i Kwietniówka'13 Moderatorka
marudka
Fanka BB :)
Katarek najlepszy Ja akurat podkładów użyłam w szpitalu może ze dwa, bardziej mi się przydały te grube podpaski, które dają też w szpitalu, bo w którymś momencie w nocy zabrakło i musiałabym się tułać i prosić taka pozginana a tak miałam jedno swoje opakowanie i było okChyba wszystko ☺ ja nie stosowalam oliwki bo dzieci zapychala i starsza miała nawet takie ropne wybroczyny, ale wymieniłaś też mleczko. Podkładów poporodowych to chyba więcej . Smoczkow, podgrzewacz nie miałam butelkę 1 w razie W (Ale to zależy jak kto karmi). Polecam zamiast Fridy Katarek do odkurzacza , wiem okropnie brzmi ale moim zdaniem jest delikatniejszy i lepiej oczyszcza. Ochraniaczy nie używałam. Super lista Dotkass.
Dotkass
Katarek najlepszy Ja akurat podkładów użyłam w szpitalu może ze dwa, bardziej mi się przydały te grube podpaski, które dają też w szpitalu, bo w którymś momencie w nocy zabrakło i musiałabym się tułać i prosić taka pozginana a tak miałam jedno swoje opakowanie i było ok
Mając na mysli podkłady poporodowe mam na mysi grube podpaski chyba Bella mamma
Dott30
Zaciekawiona BB
@Dotkass, sorry, umknęło mi :-) Papier lepiej mieć, u mnie w szpitalu akurat nie było potrzeby bo placilam za pojedynczy pokój, ale słyszałam, że czasem się przydaje bo różnie bywa, a że my po całej Polsce rozsiane i nie tylko to stwierdziłam, że napiszę ;-)
Napisane na E6883 w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na E6883 w aplikacji Forum BabyBoom
Dotkass
@Dott30 spoko, dobrze, ze napisałaś...ja osobiście pierwszy raz się spotykam z tym, ze mogłoby go nie być (przecież to artykuł pierwszej potrzeby [emoji15])...czy po porodzie w sali prv, czy na ogólnej, czy nawet jak ostatnio leżałam na ginekologii nie było z tym problemu, jak się kończył prosiłam i od razu był [emoji6]
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
reklama
Od początku kąpiemy synka w Oliatum u nas rewelacja! Zastępuje płyn do kąpieli i szampon i po kąpieli maluszka nie trzeba już niczym smarować. Osobiście nienawidzę być tłusta od balsamów u nas jest kąpiel i delikatnie natłuszczamy pod pieluszkę na noc i sprawdza się. Moja pediatra na początku zawsze pytała w czym my go kąpiemy, że ma taką skórę u nas sprawdzone i polecam przetestować