reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lista wyprawkowa

Co do kapturków to mi bardzo pomogły.. Ja w jednej piersi mam wklęsłą brodawkę i Mała żadnym sposobem nie mogła jej chwycić. Dopiero przez kapturek karmienie poszło. Warto więc wiedzieć, że coś takiego jest i później ewentualnie dokupić. Są też takie muszle medeli, które się nosi, żeby sutki się uformowały i też ich uzywała i ostatecznie kapturki mogłam odstawić:blink:

reklama
Warto też sutki wietrzyć jak są poranione i czasem zamiast maści wystarczy posmarować własnym mlekiem :-)

Napisane na E6883 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja do wyprawkowej kolekcji dla mamy do szpitala dopisalabym bardzo prozaiczne rzeczy jeszcze: papier toaletowy, zgrzewka wody

Chyba wszystko ☺ ja nie stosowalam oliwki bo dzieci zapychala i starsza miała nawet takie ropne wybroczyny, ale wymieniłaś też mleczko. Podkładów poporodowych to chyba więcej . Smoczkow, podgrzewacz nie miałam butelkę 1 w razie W (Ale to zależy jak kto karmi). Polecam zamiast Fridy Katarek do odkurzacza , wiem okropnie brzmi ale moim zdaniem jest delikatniejszy i lepiej oczyszcza. Ochraniaczy nie używałam. Super lista Dotkass.
Katarek najlepszy :) Ja akurat podkładów użyłam w szpitalu może ze dwa, bardziej mi się przydały te grube podpaski, które dają też w szpitalu, bo w którymś momencie w nocy zabrakło i musiałabym się tułać i prosić taka pozginana ;) a tak miałam jedno swoje opakowanie i było ok ;)

Katarek najlepszy :) Ja akurat podkładów użyłam w szpitalu może ze dwa, bardziej mi się przydały te grube podpaski, które dają też w szpitalu, bo w którymś momencie w nocy zabrakło i musiałabym się tułać i prosić taka pozginana ;) a tak miałam jedno swoje opakowanie i było ok ;)

Mając na mysli podkłady poporodowe mam na mysi grube podpaski chyba Bella mamma

85993e3koj7clzdz.png

@Dotkass, sorry, umknęło mi :-) Papier lepiej mieć, u mnie w szpitalu akurat nie było potrzeby bo placilam za pojedynczy pokój, ale słyszałam, że czasem się przydaje bo różnie bywa, a że my po całej Polsce rozsiane i nie tylko to stwierdziłam, że napiszę ;-)

@Dott30 spoko, dobrze, ze napisałaś...ja osobiście pierwszy raz się spotykam z tym, ze mogłoby go nie być (przecież to artykuł pierwszej potrzeby [emoji15])...czy po porodzie w sali prv, czy na ogólnej, czy nawet jak ostatnio leżałam na ginekologii nie było z tym problemu, jak się kończył prosiłam i od razu był [emoji6]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Od początku kąpiemy synka w Oliatum u nas rewelacja! Zastępuje płyn do kąpieli i szampon i po kąpieli maluszka nie trzeba już niczym smarować. Osobiście nienawidzę być tłusta od balsamów :p u nas jest kąpiel i delikatnie natłuszczamy pod pieluszkę na noc i sprawdza się. Moja pediatra na początku zawsze pytała w czym my go kąpiemy, że ma taką skórę :) u nas sprawdzone i polecam przetestować ;)

Do góry