reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lista lutowych mamuś

reklama
hej DYNIA WITAMY WSROD CIEZAROWEK:) jak to jest miec meza szefa? ;D ;D ;Dw domu tez tylko jego zdanie sie liczy?a mozesz mi wyjasnic roznice miedzy glazura a terakota?no i na kiedy termin porodu?
KAROLLA a ja tez mam kumpelke dobra ,ktora jest w 11 tyg ciazy,super,mamy teraz tyle do obgadania,NON STOP CIAZA,dolegliwosci,ciuszki,waga,...och.. fajnie jest byc w ciazy...
ale zimno sie zrobilo na dworze,ubieracie sie juz w grube korteczki?ja dzisiaj zalozylam i wuygladam ;D ;D ;D ;Djak beczka :laugh: :laugh:

Hej babaeczki! Co słychać po wekeendzie?
Kacha-107 (moja przyjaciółka też ma na imię Kaśka więc wyjątkowo ciepło mi się zrobiło jak tylko przeczytałam Twoją wiadomość tak jakbym już Cię od dawna znała i "kochała" :-* :-* :-*).
Już udzielam Ci wyczerpujących wypowiedzi:
1. Małe Kowalszczątko planowane jest na 21 luty ale przyjdzie na świat nieco wcześniej bo przec cc.
2. Ponieważ jestem holeryko-melancholikiem a mój mąż flegmatyko-sangwinikiem przeważnie to ja jestem górą. W pracy zaś ustaliliśmy zasadę, że Marek jest szefem i koniec. Uwież mi jest cudownie patrzeć jak jest pewny siebie, twardy, stanowczy i zdecydowany po prostu męski, uwielbiam go takiego, ale w domu niestety musi mi ustąpić bo przecież nikt lepiej ode mnie nie zorganizuje domu i cieplutkiego ogniska. Obojgu nam taki układ pasuje, każde z nas ma swoja strefę, pole do popisu i możliwość zrealizowania się.
3. Glazura zdobi ściany a terakota podłogi. A tak dla zmyłki to jest jeszcze gres, popularny ostatnio bardzo, ponieważ cudnie imituje kamienie typu marmur, granit itd. Gres kładzie się wszędzie i na ściany i na podłogi i we wnętrzach i na zewnątrz. ;D

Ja noszę moją kurteczke ze skóry w którą rok temu sie dopinałam i łądnie leżała a teraz ach... ;D szkoda gadac dobrze że w brzusio mam ciepło
bo już tylko zimowy płaszczyk mi go zakryje albo marynarka ciazowa i nic poza tym!!

wczorajsze popołudnie spędziłam jako "niania" 3 dzieci znajomych no i oczywiście Matiego. Ta trójka to rodzeństwo, 2 dziewczynki (6 i 4 lata) i chlopaczek (2 latka). Jak dadać do tego jeszcze 5 letniego Matiego to niezłe przedszkole bylo. Z jednej strony to super miec tyle dzieci w tak zblizonym wieku bo zabawa byla przednia, ale jak sobie pomyslę, że na co dzień miałabym zajmować się taką 4 to ąz mnie głowa boli. No a mamusia tej trójki pod koniec stycznia bedzie rodzić jeszcze jedną dzidzię. Więc jak spotakmy sie za rok to dopiero bedzie tłum. ;)

reklama
Karolciu wiesz, że im więcej dzieci tym spokojniej? Mój sąsiad od miesiąca ma już ośmioro obie płci po równo. Zaczął 15 lat temu od bliźniaków cłopaków a potem poszło ... i najmłodsza jest dziewczynka. Z za ściany słychać tylko ją, bo biedactwo kolki męczą. Reszta przychówku jak myszki pod miotłą grzeczne, uśmiechnięte, uczynne po prostu rewelacja. Ci ludzie mają dar,serce i szczęście do dzieci.

Do góry