reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lista lutowych mamuś

Bo już sie Rybko nasłuchałam ze dla nas ta cukrzyca ciażowa nie jest groźna ale dla dzieci to i owszem, tfu tfu odpukać ale kiedys tego nie badali
i naszej znajomej sie martwa dzidzia urodziła bo miała ten poziom bardzo wysoki wiec sie przestraszyłam !! Ale sie ciesze że jest wszystko w normie!

reklama
Dzięki za miłe przyjęcie 8)
Szkoda mi Was, kiedy słyszę o tej zgadze. Cieszę się, że ja prawie bezobjawowo przechodzę ciążę. Na początku lekkie mdłości były ale, gdyby nie fakt, że bardzo się staraliśmy o dziecko i bardzo chciałam być w ciąży chyba nie wyczułabym ich. Ruchy maleństwa za to czuję zdecydowanie i bardzo mnie cieszą. Przytyłam niby 6 kilo i 8 cm w talii ale jakoś niebardzo to po mnie widać, dopiero jak kupiłam sobie spodnie ogrodniczki ludzie zaczęli zauważać, że mogę być w ciąży. To bardzo ciekawe zjawisko, kiedy w sklepach pytałam o spodnie ogrodniczki wszystkie panie od razu mierzyły mnie wzrokiem i oceniały czy to o ciąże chodzi. Czytałam wcześniej, że niektóre dziewczyny mają problem z mało widoczną ciążą polecam takie spodnie ludzie natychmiast się domyślą.

Hej dynia fajnie, ze do nas dolaczylas.
Karolla no to superancko, ze Ci zgaga przeszla i oby nie wracala. ;D Zreszta zadnej z nas tego nie zycze.

Kurcze właśnie dzwoniła moja kumpela mieszka na moim osiedlu fajna dziewczyna no i pyta jak sie czuje i w ogole bo
mimo że mieszkamy blisko kazda z nas pracuje, potem mąż i dom no i nie ma czasu pogadac wiec mówie jej że ok ale
nie chciałam rozwijac tematu bo wiem ze maja problem by zajśc w ciązę jedna chyba już nawet była ale po 6-8 tyg niestety kooleżanka poroniła no i tak sobie gadamy a ta mi mówi ze jest w ciąży ;D :D 12 tydzień ale sie ucieszyłam nie macie pojęcia
ona ma urodzic w maju juz jestem z nią umówiona na ploteczki hi hi ale cudnie kolejna przyszła mamusia!!!!

Karolla to kapitalna sprawa mieć w pobliżu koleżanke ciężarówke....możesz sobie z nią pogadać o ciąży itd.Moja kumpela niedawno urodziła i kontakt na razie sie urwał ,dlatego zapisuje sie do szkoły rodzenia ,żeby bez wyrzutów gadać o ciuszkach,wadze ,roztępach etc ;D ;D :laugh:

Czesc dynia, witaj wsrod lutowek!

Co do spodni ciazowych, to tez jak szukalam, czegos na siebie wsrod normalnych, tylko kilka rozmiarow wiekszych, panie patrzyly na mnie jak na idiotke i twierdzily, ze przesadzam z rozmiarem. Nie chcialo mi sie za kazdym razem tlumaczyc, ze jestem w ciazy.Z kolei w sklepie ciazowym pani dziwila sie, ze jestem w ciazy i ze juz potrzebuje spodni. Teraz kupilam sobie dzinsy ciazowki i jak je ubiore, to od razu widac pileczke. z kolei jak mam zwykle dzinsy i luzna bluze, to nikt nie zauwaza.

reklama
Do góry