reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lista lutowych mamuś

wow, dziewczyny jestem pod wrazeniem zdjec, nie moge sie napatrzyc, nawet nie bede sie powtarzac, ale i pomysly na zdjecia i Wy same, po prostu rewelka.

reklama
Hehe, mnie też na wspominki wzięło :)

iza0bh.jpg

ameretat ja troche pisze to pomysle o jakims wierszyku dla ciebie. jak basia pojdzie spac to napisze ci jakis wiersz. to ma byc rymowanka czy cos bardziej powaznego? pozdrawiam arkadiusz

moze nie tego sie spodziewalas ale dzis nie mam weny. napisalem cos takiego. jutro pewnie napisze cos porzadniejszego.

pozdrawiam arkadiusz

Mama spala w swej piżamie gdy ja tatuś wsadził w ramie.
Wnet całować ja zaczynał, wskrzesił córkę albo syna
Dzidziuś w brzuszku sobie pływał i mamusi wciąż dogryzał
Wiercił w brzuszku wszystkie dziury by usłyszeć głos matuly
Nie kop słonko, nie bij mamy wkrótce znowu się poznamy
Gdy mamusi brzuch urośnie to wypluje cię na wiosnę
Wiosna przyszła brzuszek duży a maleństwo się nie burzy
Dobrze mu w matczynej chacie nie chce patrzeć w oczy tacie
Wie ze mamuś jest kochana a tatusiek to przegrana.
Lecz natura tak stworzona ze wypluwać go zmuszona
Wtedy nogi gdzieś na boku tatuś stoi patrzy z boku
Pot się leje z podniecenia widać główkę jak napiera
Tatuś mamę ściska mocniej czując wszędzie wkoło wiosnę.
Tak tatusiek mocno złapał ze mamusi przyszedł zapal
Usta swoje wnet zamknęła dokończyła swego dzieła.

hejka
no i wyladowalam na jedna godzine w szpitalu po tym moim zlym samopoczuciu,dali mi kroplowke,zeby organizm sie nie odwodnil,bo nawet herbatke zwracalam,no i goraczka byla,ale nastepnego dnia czulam sie dobrze,moze organizm czegos nie zatolerowal...ciesze sie jest w porzo

To dobrzek KACHA, że to nic poważniejszego.
Moja koleżanka w 6 m-cu zatruła się zwykłą sałatką z tuńczykiem, którą zresztą wszyscy inni jedli i nic im nie było. Ale ponieważ ryby potrafią byc stosunkowo toksyczne to dlatego tylko jej w ciąży zaszkodziło- tak bynajmniej mówiła lekarka.
A więc dbaj o siebie, przynajmniej dopóki zupełnie Ci nie ustpi to ye samopocyucie. :)

Uch. Mnie na razie się nie trzymają mdłości i inne atrakcje, ale na początku było masakrycznie. Cały czas zwracałam wszystko co zjadłam i wypiłam - od wody po herbatę począwszy, a na razie mam spokój. Też nieraz byłam na kroplówkach, ale żyję. I Asia też ma się dobrze.

Dziewczyny, w którym tygodniu maluszki zaczynają słyszeć? Bo wczoraj tak z ciekawości jak słuchałam sobie muzyczki, to podłączyłam słuchawki do magnetofonu i tak po cichu włączyłam muzyczkę - Asia wtedy spała. Kiedy założyłam sobie słuchawki na brzuszek po jakiś dwóch minutach mała zaczęła się wiercić!

Arku, bardzo ładny wiersz. Przepiszę go na kartkę i wyślę Uli.

reklama
Wow Arek,ale z Ciebie poeta.Super wierszyk rozbawił mnie do łez!!!
Ameretat nasze maleństwa słyszą podobno od 20 tyg.A może Twoja córeczka tańczyła w rytm słyszanej melodii :laugh: :laugh:
Ja wczoraj byłam na filmowej imprezie męża,jeden gość miał harmonie i jak zaczął na niej grać i głośno śpiewać,moja Natalka zaczeła mnie mocno kopać.Może było za głośno,albo tak się podobało. ;D ;D :)

Do góry