reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lista lutowych mamuś

reklama
hej kacha107 na pierwszej wizyce powiedzieli mi ze termin 1 luty, na kolejnej, ze 3 wiec sobie wyposrodkowalam jako 2 luty :), a suwaczek wg tej pierwszej wizyty. A tak w ogole to mi gin powiedziala, ze od polowy stycznia to juz trzeba byc przygotowanym na wszystko ;D
A jak z tymi rozstepami jest, kiedy najczesciej sie pojawiaja? Rozumiem ze to sprawa indywidualna, ale orientactyjnie kiedy nalezy sie ich najbardziej obawiac.

Tetka ja dostałam jedengo rozstępu (ale za to pokaźnego) na sam koniec ciąży. Chyba na kilka dni przed terminem. Ale muszę przyznać, że takie malutkie na plecka ch pojawily się już po - jak chudłam na potęgę. No chyba , że ze względu na "tuszę" nie widziałam och w trakcie ciąży.

No, jesteśmy. Dopiero wpadłam do mieszkania, ale jest ok - żyję, bez żadnych zabiegów operacyjnych, za to wzbogacona o kilka rzeczy. Dostałam od mamy śliczną dżinsową sukienkę na szelkach do noszenia na swetry i sweterki, oraz bardzo ładny sweter w kolorze czerwonego wina. Mama bardzo się ucieszyła, lepiej - była tak szczęśliwa, że zaraz obdzwoniła wszystkie swoje sąsiadki dookoła i znajome, by poinformować je o tym fakcie. Rety.. następnego dnia dostaliśmy niebieski kocyk w żółte kółeczka, oraz pieluchę w kaczuszki - mało tego, śliczne śpioszki :)

wszystkie juz dziewczyny zbieracie ciuszki dla maluchow?
moja tesciowa to zwiozla mi 3 worki takich ubranek jeszcze przed ciaza ;D mam je na strychu
wczoraj wyciagnelam jeden worek,wybralam te najmniejsze i tak sobie bede je ukladac,fajne uczucie,takie to maciupenkie ;D ;D ;D ::)
to pa ide po nastepny worek
(moja mama by powiedziala,ze tak nie wolno robic,dopiero po urodzeniu..mam gdzies te przesady,nacieszyc sie chce...a Wy w to wierzycie?
buzka :p

Kacha nie wierzę. Przy pierwszym tez zrobiłam zakupy przed porodem. Tylko wózek nam został "po" no i skończylo sie na takim jaki byl, a nie jaki mi sie podobał - zresztą nie ja go wybierałam :( A mały urodził sie zdrowy i dalej taki jest (zazwyczaj - nie licząc pierwszego roku w przedszkolu, ale to normalka)

Cześć dziewczynki, jestem po kolejnym USG. Żaba rozwija się modelowo, a to, co ciągle czuję, czyli kopniaczki to po prostu znak, że moje dzieciątko zaczyna baraszkować - widziałam to nawet na ekranie :) Lekarz zlecił badanie krwi i moczu, dodatkowo kazał przynieść wyniki pod koniec sierpnia a kolejną wizytę mam dopiero 10 września, ze względu na brak wolnych terminów niestety...

Ja sobie oglądałam po drodze w sklepach te maciupeńkie ubranka i jak je dotykałam, to chciało mi się kupić je wszystkie :) Wózek będę kupować dopiero w 7-8 miesiącu, jeżeli pęknę, to pewnie wcześniej, ale postaram się nie :D

reklama
Do góry