reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lista lutowych mamuś

Remeny kurcze jakie to przykre a zarazem żałosne że żyjemy w tak popieprzonym kraju poprostu szkoda słów :mad:

Dziewczynki dziękuje w imieniu Olci za całuski dziecko śpi jak zaklęte własnie spojrzałam do jej łóżeczka i ma rączki do góry jak zdrowe bobo
mam nadzieje że dziś pośpi dłużej i brzusio boleć nie bedzie !

reklama
Yeee ale sie cieszę nocka super dwa karmienia o 2.00 i o 5.00 i do 8.00 spanko moje dziecię chyba teraz odsypiać bedzie te kilka dni !
A ja przez to wszystko spadłam z kiloskami 2kg mniej jedno co dobre ;) ale mam nadzieję że nocki będą juz takie jak dzisiejsza ;D

Super Karolla!! Pomogly wszystkie dobre zyczenia ciotek z bb. No i cudowna mamusia oczywiscie!!:) Za to ja dzisiaj kiepsko wyspana. Marcel zasnal wczoraj wczesnie bo po 21 i pierwsze karmienie bylo o 1 ale pozniej znowu o 2,3, a o 4 pobudka:( Chwila snu i od 5 znowu wojowanie.No i do teraz. Nie placze, ale koniecznie trzeba sie nim zajmowac, wystarczy patrzec...bo jak tylko zasypialam to mnie zaraz budzil glosnym "eeee". To chyba przez wyrodna matke, bo wczoraj do zbozowki dosypalam sobie 5 ziarenek neski:(
Przed chwila zasnal w wozku na cale 5 min, a teraz zapasy z osmiornica.

25mw1.jpg

Asia nie wydaję mi się by to przez neskę ja piłam wczoraj dwie neski z mlekiem by jakoś funkcjonować po nieprzespanych nocach a mała i tak spała
dzieci tak mają poza tym zobacz jaka pogoda beznadziejna kurcze dzisiaj chyba nici ze spaceru :(

Asia a powiedz jak z tymi czopkami dużo ich dawałaś Marcelkowi mam nadzieje że dzisiaj nie bedzie małej potrzebny i kupa bedzie bez niczego ... oby!!

W sumie Karolla to dalam mu chyba z 5 razy, ale nigdy dwa razy dziennie. Tesciowa mi opowiadala, ze kiedys dala czopek Dawida bratu i okazalo sie, ze chyba byl dla niego za mocny, bo biedny nie mial czym kupkac, a caly dzien go wykrecalo, az bylo slychac jak w brzuszku sie wszystko przewraca. A babcia opowiadala, ze kiedys to sie wkladalo w pupke kawalek mydelka i tez pomagalo. Mam nadzieje, ze Olcia sama dzisiaj sie wykupka i czopek nie bedzie potrzebny.
A co do neski....rany ja uwielbiam kawke z mlekiem...co ja bym oddala za pyszna, pachnaca, mocna neske z mlekiem. Mniam mniam!!
Pogoda dzisiaj u nas fajna. Pol nocy padalo, wiec teraz jest super powietrze, przyswieca slonko. Bylismy juz z Marcelkiem na porannym spacerku.

Karolla co to za czopki ? kurcze moj niby 4 dzien bez kupki jak jutro nie zrobi to zaczne sie bac ;-) nawet sok jablkowy nie pomaga i swieze jabluszko...tylko pryka...a plantex tez nie pomaga co perwda moj przesypia noce nie placze ale brak kupy zaczyna mnie przerazac....

Dokładnie w aptece kupiłam za 3zł malutkie czopki dla niemowląt takie jak dla dorosłych tylko 3 razy mniejsze ja bym czopka wcale nie dała gdyby
Olcia sie przy tym nie męczyła ale wczoraj już było widac że to jej sprawia ból tak płakała strasznie wiec nie chciała jej meczyć!
Myfcia jeśli Hubercik nie marudzi i jest pogodny to sie wstrzymaj to ponoć normalne że nasze dzieci juz wyrastaja z codziennych kupek
nei bedzie ich juz jak kiedyś po 3-4 dziennie ponoc norma może być jedna dziennie lub nawet na 2-3 dni chociaz sobie tego nie wyobrażam !
Ponoć dziecko musi się nauczyć robić kupkę wspomagając sie mięśniami brzuszka ( to ćwiczenia przed gęstszymi kupkami które niedługo będą ;) )
a że tego jeszcze nie potrafi to czesto jest brak kupki przez kilka dni !

To super Karolla, że nocka przespana :laugh: i super ze dwa kiloski spadly, a tak w ogóle to może Olcia sie wysypia, bo tata wraca do domku ;)

reklama
buhahaha, tak Karolla, teraz na bank maz nie uwierzy, ze byly jakies problemy:) Olcia bedzie grzeczniutka, kupka pojdzie regularnie, nocki cale przespane:) Coreczka tatusia:)

Do góry