reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lista lutowych mamuś

Madzia trzymam mocno kciuki,moze juz masz swojego bobaska
a ja wciaz czekam ,jutro mam isc na ktg
no i jak nic sie nie zacznie do poniedziałku to do szpitala na wywołanie :(

reklama

A ja mam dzisiaj wizytę. Ciekawe czy doczekam?

No na razie jest ok. Zdarzają się takie pojedyńcze skurcze i kłucia. Ale po dzisiejszym poranku coś czuje, że czeka mnie ciężki poród - z bólami krzyżowymi. Tylko nie to...... chociaż dopiero poczułam co to bóle krzyżowe, a co mówić jak przyjdzie co do czego.
Te bóle zagłuszały mi skurcze, musiałam dotykać brzucha bo nie wiedziałm czy mam skurcz, ten ból tak promieniował..... >:D

Ja sie wczoraj pytałam ginki jak odróżnić te właściwe skurcze, a ona mi na to, że żadna rodząca się wtedy nie uśmiecha... nieźle...
Ewako mnie się wydaje, że u Ciebie to już!

Madzia S trzymam za Was kciuki, choć pewnie juz jesteście we dwójkę (na zewnątrz oczywiście).
Ewako- mi się wydaje, że jeżeli z czopem poszła krew to u Ciebie to jest kwestia godzin. Więc bądź gotowa :police:.
Kiedyś czytałam, że czop bez krwi- jeszcze kilka dni może być do porodu, a gdy jest z krwią- to kwestia godzin.

Trzymam kciuki za wszystkie przyszłe mamy  :)

Ewako AsceK odszedło czop z krwią i nastenego dnia już przytulała Maleństwo, więc pewnie i ty niedługo utulusz maluszka.

A ja wczoraj wieczorem kolejna porcję czopu urodziłam. A w nocy znowu kilka skurczyków co 7 minut - miałam nadzieje, że może, ale niestety. No nic dzisiaj o 18 wizyta - zobaczymy z jakim skutkiem. ::)

No oby... zobaczymy.....

Jak na razie się trzymam chociaż skurcze mam co jakiś czas i ten krzyz nie daje o sobie zapomnieć. Zbieram sie na wizytę, dam znać jak wróce.

No to kilka z nas idzie dzisiaj do swoich ginow.
Ja czekam na te wizyte, jak na odwiedziny u wyroczni.
jak powie, ze jeszcze dlugo , to chyba padne przed nim na kolana, zeby cos zrobil...
Buuuuuuuuu.... Madzia, Misia, Ewako... Taka kolejeczkja na razie...
Kto nastepny??
Pewnie Karola ;-)
A ja w marcu na szarym koncu ;-(

Kira nie placz, doczekasz sie w koncu maluszka i wcale niekoniecznie dopiero w marcu!! :)

Ewako, jak czop odchodzi i jest z domieszka krwi, to istnieje bardzo duze prawdobodobienstwo porodu w ciagu 24-48 godzin. Tak wyczytalam w ksiazce.

Dlaczego nikt nie robi zestawienia z poczatku tego watku z datami urodzenia dzieci? Byloby wowczas wiadomo, ile nas jeszcze nierozdwojonych zostalo :)

reklama
:) KIRA nie jestes sama ja napewno urodze w kwietniu!!!! ;)
zero objawow za[powiadajacych MOJ DZIEN... :(

Do góry