reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

To jest jakiś wysyp tych kleszczy ostatnio?? Ja pamiętam, że może dwa razy miałam kleszcza a praktycznie wychowałam się w lesie i na łąkach.

Co do zabawek to moge polecic ten pchacz-wózek. Fajna sprawa, synek sobie zabawki pakuje i je wozi :)

U nas sie pogoda poprawia w koncu, czyli robi sie cieplej. Śnieg znika, 5-7 stopni, mewy skrzeczą.. wiosna pełną gębą :)

Jutro mamy święto narodowe. Będziemy w mieście oglądać parade. Ostatnie zakupy dziś robiłam. W sklepie Tyruś panią poderwał. Złapał za jej wózek zakupowy jak nas mijała i puścić nie chciał. Pani pochwaliła jaki on silny i śliczny i w końcu dał jej odejść. W ogóle na zakupach w marketach to muszę patrzeć co robi, bo sięga po towary na półce albo zrywa plakaty jak jakieś wiszą :p

reklama
Piękna pogoda to na forum cisza :) pewnie wszystkie korzystamy ze słoneczka :) my praktycznie cały dzień spędzamy na tarasie :)

Lila mój spór z aliexpress zakończył się tak, że mam ich w. . Zareagowali po kilkunastu dniach. Pisząc że mam udowodnić że w paczce brakowało jednej rzeczy. Dali mi na to 7 dni. Raz ze wtedy nie od razu odczytałam email a dwa niestety paczki nie otwieralam przy kurierze więc słowo przeciwko słowu..i pi 7 dniach anulowali mój negatywny komentarz dla wystawiajacego...jeden opłacony komplecik poszedł w eter

Ale cisza...

Iwona, hmm, szkoda, że tak wyszło. Rzeczywiście, jak to udowodnić?! Otwierać przy kurierze, myślą, że to takie proste :/ Porażka!

My też całymi dniami na dworze :)

Venice miło Cię "widzieć", napisz co tam u Ciebie
Flammie haha jaki to już łobuziak :)

Ja nie wiem jak Wy to robicie że cały dzień na dworze, ja mam tyle roboty zawsze że już ledwo się wyrabiam. Staram się rano dłuższy spacer zrobić (1,5 - 2 h, zimą było z godzinę max) a po południu na balkonie posiedzieć z małą tak z 40 min (teraz właśnie siedzimy hehe to mam czas na forum zajrzeć), wtedy ogarnam różne sprawy co np na laptopie mogę ;) I to tyle z naszego wietrzenia. Ale Natalka też by w wózku nie wysiedziała dłużej bo jej się najzwyczajniej w świecie nudzi :p
Teraz wyjeżdzamy na tydzień do Uniejowa, mamy wynajęty domek, kupimy małej taki namiocik plażowy to będziemy więcej na dworze siedzieć, właśnie tak cały dzień o ile pogoda pozwoli.

Kamejka, w moje okolice sie wybierasz, o ile o woj. łodzkim mówimy :)

Iwona, szkoda, ze tak z tym Ali wyszło :(

Ja ze względów pogodowych nie jestem dużo na dworze, ale nawet jakby pogoda była ok, to nie mam czasu z resztą z moim synkiem puszczenie na trawe łączy się z patrzeniem na ręce calusienki czas, bo co do rączki to do buzi :(

Dziś mieliśmy przygode z kupą, bo mały zdołał się jakoś wysmarowac kupą w łóżeczku. Kołderka, bodziak, nóżki, rączki buzia.. wszystko w kupie. Mam nadzieje, że swoją ciekawość zaspokoił i już się nie powtórzy.

Kamejko my mieszkamy w domu prywatnym z rodzicami to łatwiej spędzić czas na dworze. Teraz jeszcze mama ma L4 to już w ogóle mam luz :)

Flammie ojjjj jak ciekawski chlopiec ;) oby więcej tam nie zaglądał.
Ja raz zamówiłam na ali, już myślałam że paczka nie dojdzie bo szła 6tyg, ale doszła a ubranka baaaardzo ładne, fajne. Teraz to nie mam chwili żeby usiąść i coś fajnego wyłapać.

Kamejka a to co robisz ze nie masz czasu? Praca czy obowiązki domowe tak cię zajmują?

Ja to stwierdzam że przez tą ładna pogodę to nie mam czasu obiadu gotować, bo rano posprzątam w domu, zrobie zakupy (ale to nie codziennie raczej taki żeby z domu wyjsc) a później ok 11 idziemy na ogródek. Filip lata po tarasie albo z krzeslem albo z koszem na pranie.
Niestety też stosuje zasadę co do ręki to do buzi, ratuje nas trochę smok ;) ale wszystkie kamyki, listki, pyłki itp są super fajne i napewno bardzo smaczne. Taras mamy nie zrobiony tylko wysłany beton i dziś koniecznie chciał lizać schody.

Kurcze jaki on jest nerwowy, potrafi co chwile płakać o coś innego, do tego strasznie się wygina, dziś zaczął uderzać główka o zabawke,ścianę, szufladę,. Boję się że coś jest nie tak :(

reklama
Flammie, Kamejka ja w Uniejowie dość często, zwłaszcza jak są jakieś koncerty możemy kiedyś się razem zorganizować :-) miło byłoby się spotkać

My teraz na dworze bardzo dużo.więcej na kocyku niż we wózku. Podróżujemy za cieniem :-) Na dworze skończył się problem z pakowaniem wszystkiego do buzi bo młody z koca nie schodzi :-) trawa go parzy. Co dotknie zabiera rączki. Delikatny jakiś:-)

Do góry