reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Kurde dziewczyny juz sama nie wiem czy lepiej ppdawac te sklepowe czy sloiczki. My mielismy miec dzis ziemniaczka z kroliczkiem ale blender zapadl sie pod ziemie...nie moge go znalezc

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja na początek podaje słoiczki.
Syna tak karmiłam, dopiero poźniej gotowałam. Na przykładzie jabłka widzę, że ciężko o dobre produkty ze sklepu. Zresztą teściowa zaleca słoiczki, wiec póki co jemy te a gotowac bede, jak juz bedzie starsza.
I tak jak ze wszystkim ile osób tyle opinii

reklama
A te obiadki gotowe tez ze sloiczkow? Bo ja probuje zdobyc cos swojego I zrobic, bo te ze sloiczkow wydaja sie okropne w smaku, tylko deserki sa w miare ok. Moj syn banana w,sloiczku zje a normalnegp wypluwa....

Na poczatek taK. Poki co jadła marchewkę (nie smakowała) i ziemniak marchewka, to smakuje bardzo. Jutro dynia ziemniak. Jabłuszko dodaje do kaszki.

Flammie jak ja zjadłam w święta ciasto to mały miał 2 tyg kupki zielone śluzowate i częściej niż siuski. Chodzi mi o to że alergen długo się utrzymuje w organizmie. Teraz kupki są ok, to wysypka na brzuszku ehh.
Któraś z nowych mam pytała mnie o kp. (Przepraszam ale nie pamiętam nicka) więc karmie tylko piersia. A nietolerancja objawia się wysypka i śluzowate kupka. Nie jem mleka, jajek, wołowiny, cytrusów. W sumie codzień jem to samo bleee

Maamba2 podziwiam Cie za to diete.
Flammie my tez na smoczkach mam ale swiecacego nie mam:) ogladalam w necie to chyba 25'zl za smoczek- szalenstwo!

Toteczka, az takie drogie?! U mnie te nocne kosztuja tyle samo co normalne.

Maamba2, to az tak dlugo moze trwac?! :(
No i 3cia kupa sie zdarzyla... Wrocilam do mleka 1 i nic nowego mu nie daje, tylko gruszka/jablko i kaszka dopoki mi nie powiedza o co chodzi i co z tym robic.

Ja gotuje sama od poczatku. Kupuje normalnie w sklepie i nic mu nie bylo. Dla mnie sloiczki smierdza jak nie wiem. Sama bym tego nie chciala jesc. Gotuje malemu sama i nic mu nie dolega, zjadl juz bardzo duzo rzeczy i nic sie nie dzialo. Je wszystko oprocz zielonego groszku :)

Jak napisala nieufna ile osob tyle opinii.

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

My tez na słoikach jestesmy hipp :) dzis Ania nie byla zachwycona mieskiem:) no trudno.

Dam znac jutro co alergolog nam powiedzial:)

Dzis mam lenia...Ania caly dzien piszczy az głowa boli, ale zębole pewnie.

Dziewczyny ja cały czas ćwiczę z małym obroty. Chodzimy na rehabilitacje, ale tam pokazywała Nam Pani tylko ćwiczenia, które właśnie robimy w domu. Dzisiaj też byliśmy. Stwierdziła, że Mikołaj jest leniwcem i brakuje mu motywacji do przewrotów:) Liczę że lada moment ruszy bo już zaraz będzie 7 msc! Chociaż macie racje, że jest w miejscu, a Wasze szkraby już uciekają :)

Flammie wiem, że to głupi przykład ale mojej siostry maltańczyk dostał ugotowanego kurczaka sklepowego i też wymiotował i wiesz co robił. Dostał kroplówkę i antybiotyk bo tak się struł. Więc może faktycznie to ten kurczak. Ja kupuję "zagrodowego" jest w wielu sklepach ;) Dawaj dużo picia, bo można się szybko odwodnić.

Ja daję słoiczki bo nie mam dostępu do dobrych warzyw. Tak też mi polecił pediatra. Dajecie buraczki?

Co do glutenu, to któraś z Was wkleiła link kiedyś do artykułu, w którym było napisane jeśli dobrze pamiętam, że gluten można wprowadzić między 6 a 12 msc życia, a czas nie ma znaczenia.

My też mamy lovi, bo najbardziej Mikołajowi pasują. Nawet teraz zamówiłam, ale 3-6 msc ;) nie 6+!

reklama
Dziewczyny moj synek ostatnio jakis strachliwy jest, ciaglr chce na rece. Z trzech drzemek robi sobie teraz cztery (czwartavo tej godzinie) martwie sie..

Do góry