reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Kurde dziewczyny juz sama nie wiem czy lepiej ppdawac te sklepowe czy sloiczki. My mielismy miec dzis ziemniaczka z kroliczkiem ale blender zapadl sie pod ziemie...nie moge go znalezc

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja na początek podaje słoiczki.
Syna tak karmiłam, dopiero poźniej gotowałam. Na przykładzie jabłka widzę, że ciężko o dobre produkty ze sklepu. Zresztą teściowa zaleca słoiczki, wiec póki co jemy te a gotowac bede, jak juz bedzie starsza.
I tak jak ze wszystkim ile osób tyle opinii

reklama
A te obiadki gotowe tez ze sloiczkow? Bo ja probuje zdobyc cos swojego I zrobic, bo te ze sloiczkow wydaja sie okropne w smaku, tylko deserki sa w miare ok. Moj syn banana w,sloiczku zje a normalnegp wypluwa....

Na poczatek taK. Poki co jadła marchewkę (nie smakowała) i ziemniak marchewka, to smakuje bardzo. Jutro dynia ziemniak. Jabłuszko dodaje do kaszki.

Flammie jak ja zjadłam w święta ciasto to mały miał 2 tyg kupki zielone śluzowate i częściej niż siuski. Chodzi mi o to że alergen długo się utrzymuje w organizmie. Teraz kupki są ok, to wysypka na brzuszku ehh.
Któraś z nowych mam pytała mnie o kp. (Przepraszam ale nie pamiętam nicka) więc karmie tylko piersia. A nietolerancja objawia się wysypka i śluzowate kupka. Nie jem mleka, jajek, wołowiny, cytrusów. W sumie codzień jem to samo bleee

Maamba2 podziwiam Cie za to diete.
Flammie my tez na smoczkach mam ale swiecacego nie mam:) ogladalam w necie to chyba 25'zl za smoczek- szalenstwo!

Toteczka, az takie drogie?! U mnie te nocne kosztuja tyle samo co normalne.

Maamba2, to az tak dlugo moze trwac?! :(
No i 3cia kupa sie zdarzyla... Wrocilam do mleka 1 i nic nowego mu nie daje, tylko gruszka/jablko i kaszka dopoki mi nie powiedza o co chodzi i co z tym robic.

Ja gotuje sama od poczatku. Kupuje normalnie w sklepie i nic mu nie bylo. Dla mnie sloiczki smierdza jak nie wiem. Sama bym tego nie chciala jesc. Gotuje malemu sama i nic mu nie dolega, zjadl juz bardzo duzo rzeczy i nic sie nie dzialo. Je wszystko oprocz zielonego groszku :)

Jak napisala nieufna ile osob tyle opinii.

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

My tez na słoikach jestesmy hipp :) dzis Ania nie byla zachwycona mieskiem:) no trudno.

Dam znac jutro co alergolog nam powiedzial:)

Dzis mam lenia...Ania caly dzien piszczy az głowa boli, ale zębole pewnie.

Dziewczyny ja cały czas ćwiczę z małym obroty. Chodzimy na rehabilitacje, ale tam pokazywała Nam Pani tylko ćwiczenia, które właśnie robimy w domu. Dzisiaj też byliśmy. Stwierdziła, że Mikołaj jest leniwcem i brakuje mu motywacji do przewrotów:) Liczę że lada moment ruszy bo już zaraz będzie 7 msc! Chociaż macie racje, że jest w miejscu, a Wasze szkraby już uciekają :)

Flammie wiem, że to głupi przykład ale mojej siostry maltańczyk dostał ugotowanego kurczaka sklepowego i też wymiotował i wiesz co robił. Dostał kroplówkę i antybiotyk bo tak się struł. Więc może faktycznie to ten kurczak. Ja kupuję "zagrodowego" jest w wielu sklepach ;) Dawaj dużo picia, bo można się szybko odwodnić.

Ja daję słoiczki bo nie mam dostępu do dobrych warzyw. Tak też mi polecił pediatra. Dajecie buraczki?

Co do glutenu, to któraś z Was wkleiła link kiedyś do artykułu, w którym było napisane jeśli dobrze pamiętam, że gluten można wprowadzić między 6 a 12 msc życia, a czas nie ma znaczenia.

My też mamy lovi, bo najbardziej Mikołajowi pasują. Nawet teraz zamówiłam, ale 3-6 msc ;) nie 6+!

reklama
Dziewczyny moj synek ostatnio jakis strachliwy jest, ciaglr chce na rece. Z trzech drzemek robi sobie teraz cztery (czwartavo tej godzinie) martwie sie..

Do góry