reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Mamy problem. Od piatku podawałam marchewkę i wczoraj meeega wysypka.
Czyli mam przerwać, podać coś nowego, czy odczekać jakiś czas i wtedy dać np ziemniaczka?

Ja bym sie wstrzymala z nowosciami i przestala podawac marchewke, by zobaczyc czy wyspka minie. Moze od marchewki a moze cos zupelnie innego.

reklama
Toteczka właśnie co z siostrą????

Ja chcę znaleźć jakiegoś trenera personalnego i dojść do siebie. Mała ma pół roku i myślę, że jest czas żeby wziąć się za siebie, bo wakacje jeszcze trochę.
Mam jedno dziecko..przy większej ilości nie wyobrażam sobie organizacji :D

Ostatnio usłyszałam, że "oj Ania będzie miała z 4lata to zrobicie następne"...myślałam, że krew mnie zaleje. Nie będę opisywać od nowa jak przeszłam początek bo większość wie, ALE nie mam na kogo liczyc nawet na rodzinę a mąż ciągle w pracy. Nie wyobrażam sobie od początku przejścia przez noworodka a moja mamusia strzela tekstami jakby mi 5 dzieci wychowała. :(
Dziś pół nocy nie spałam jak sobie wyobraziłam moją za 4lata i od nowa pieluchy.
Ja sie po 18 latach zdecydowałam, więc masz czas Wiem co czujesz . U mnie byla blokada po ciężkim porodzie. Drugi w godzinke heh

Moj synek ma chyba biegunke :(
Wczoraj 4 kupy, potem jedna w nocy i teraz godzine po jedzeniu zaliczyl kolejna. Kupy luzne ze sluzem chyba. Nie bardzo wiem, co robic. Normalnie karmic? Podac ekstra wode? Jest na mleku 2, mozliwe ze mu nie pasuje?
Jutro mamy kontrole.
A poza mlekiem cos nowego dostal? Jak nie to pewnie mleko, 2 maja inny skład.

Hej,

My po szczepieniu. Nie wiem ile wazy i ile miezy bo byla inna dr i chyba byla zla ze musi pracowac :/ dostalam opier...za smoczek i za to ze nie wprowadzilam jeszcze glutenu. I teraz to juz na gluten za pozno. Tylko jak bylam miesiac temu na szczepieniu to inna dr powiedziala ze z glutenem poczekac i jak bede na tym dzisiejszym szczepieniu to mi powie co i jak. I badz tu madry... smoczek nie taki bo takim to krzywde robie.

U nas noc koszmarna...budzil sie z placzem co 30min, zel na dziasla nie pomagal nurofen tez nie, wzielam go o 5 do nas tez obudzil sie z placzem po 30 min, pielucha zmieniona, nic nowego do jedzenia nie dostal. I jeszcze o 6 mowie do Meza zeby wstal do niego bo wstaje o 6.30 do pracy a cala noc spal a ten do mnie ze nie ma sily a ja po pobudkach co 30min mam [emoji4]nosz kurde podniosl mi cisnienie na maxa, ale wstal.

Takze dzien cudowny, maly placze jsk tylko go odloze nic nie moge zrobic a w chalupie syf jak nie wiem. Nie cierpie czegos takiego ale dzisiaj mam to w 4 literach.

Oby ten dzien szybko minal...

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
No co za wredna baba. Z tego co pamietan to ty tez smok 0-3 lovi, moj tez tez uzywa I za nic nie chce wiekszego. A czemu krzywda?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Moj ssal taki zwykly lateksowy z cannpola i tez 0-3 a ta sie drze ze chyba powinnam sie domyslic ze po cos sa te wieksze smoczki i powinnam juz dawno zmienic. Tlumacze jej ze mam rozne te smoki wieksze mniejsze i nie chce innego no i wyklad na temat zgryzu bla bla bla jaka to ja jestem matka ze nie dbam o prawidlowy rozwoj dziecka...no i jestem be bo smok nie taki.

Moj ssal taki zwykly lateksowy z cannpola i tez 0-3 a ta sie drze ze chyba powinnam sie domyslic ze po cos sa te wieksze smoczki i powinnam juz dawno zmienic. Tlumacze jej ze mam rozne te smoki wieksze mniejsze i nie chce innego no i wyklad na temat zgryzu bla bla bla jaka to ja jestem matka ze nie dbam o prawidlowy rozwoj dziecka...no i jestem be bo smok nie taki.

Nie przejmuj sie taka glupia baba. Tu masz opinie eksperta
Link do: Rozmiar smoczka a wiek dziecka... - Zdrowe ssanie, mowa i zgryz - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Jasiu ma prawie 6 miesięcy i też nie wprowadziłam mu jeszcze glutenu. W ogóle bardzo powoli mu wprowadzam nowości, dopiero jadł kaszkę, marchewkę, brokuły i marchewkę z ziemniakiem.

reklama
Mamy problem. Od piatku podawałam marchewkę i wczoraj meeega wysypka.
Czyli mam przerwać, podać coś nowego, czy odczekać jakiś czas i wtedy dać np ziemniaczka?

Ja chyba poczekałabym parę dni, aż wysypka zniknie i dopiero wtedy podała coś nowego.

Wasze dzieci maja juz wprowadzony gluten? Czy tylko ja wyrodna matka tego nie zrobilam?

Link do: Jak wprowadzać gluten? - 2016 aktualizacja - Małgorzata Jackowska o diecie mamy i dziecka blw rozszerzaniu diety karmieniu piersią rodzicielstwie przepisy kulinarne dla dzieci i rodziny
Są nowe wytyczne odnośnie glutenu i można wprowadzać go w dowolnym momencie rozszerzania diety. Ja karmię piersią i dopiero zaczynamy rozszerzanie, ale piętkę od chleba ciomkał już wcześniej i nic mu nie było. Kaszki nie bardzo mu wchodzą więc chyba zostanie mi narazie dodawanie kaszki mannej do warzyw. Chrupka kukurydzianego też już spróbował. Któraś z was pisała o makaronie razowym, ale nie bardzo wiem jak mam go podać.

Do góry