reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Ja też kp i nie mam okresu, ale od kilku dni mnie tak brzuch boli, że czekam i pewnie dostanę.

Pomału muszę rozszerzać dietę i mam pytanie, bo zaczynam od słoiczków, gotować będę później. Jak podgrzewacie słoiczek? Bo nawet z małego nie wszystko zje, wiem, żeby nie dawać bezpośrednio ze słoiczka, ale czy jak podgrzeję cały to mogę go potem na drugi dzień wykorzystac? Mam podgrzewacz, więc mogę w nim i potem do miseczki ....
Nie powinno sie raz podgrzanego podgrzewac drugi raz. Ja przekladam troche do szklanki i podgrzewam szklanke w podgrzewaczu:)

reklama
Moja tez przesypia cala noc juz od 3 miesiecy, bez pobudek. Nie wybudzam na jedzenie. Zasypia 22 a budzi sie 8:30. Regularnie. :) kwestia rutyny i rytmu dnia, zawsze to samo co by sie nie dzialo. Kapiemy sie 21:10, jemy butle (240ml) o 21:30, jak konczy butle to przygaszamy swiatlo, odbekujemy sie juz bez gadania do siebie i bez smiechow. Odkladam ja do lozeczka, daje smoka i siedze na swoim lozku, ona sie wierci wierci czasem smok wypadnie to jej go podam ale nic nie mowie. Punkt 22 zasypia;)

Agula i u Ciebie cala noc przesypia? Jeju a co je przed snem?

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Madziolina- nie szalej :D moja 2 razy mleko, ale tylko sie kreci. Nawet mysle ze jakby raz dostala to spoko. Ania pije zageszczone mleko i dosc trzyma jej w brzuszku. Moze jak na 2 przejdziemy to przespi.

Jeju o 22 spac? My o 19 kąpiel i sen.

Moja tez przesypia cala noc juz od 3 miesiecy, bez pobudek. Nie wybudzam na jedzenie. Zasypia 22 a budzi sie 8:30. Regularnie. :) kwestia rutyny i rytmu dnia, zawsze to samo co by sie nie dzialo. Kapiemy sie 21:10, jemy butle (240ml) o 21:30, jak konczy butle to przygaszamy swiatlo, odbekujemy sie juz bez gadania do siebie i bez smiechow. Odkladam ja do lozeczka, daje smoka i siedze na swoim lozku, ona sie wierci wierci czasem smok wypadnie to jej go podam ale nic nie mowie. Punkt 22 zasypia;)
U nas tez dzien w dzien to samo a wybudza sie non stop. Od urodzenia nie przepal nocy więc to chyba nie tylko rutyna ;(

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Madziolina- nie szalej :D moja 2 razy mleko, ale tylko sie kreci. Nawet mysle ze jakby raz dostala to spoko. Ania pije zageszczone mleko i dosc trzyma jej w brzuszku. Moze jak na 2 przejdziemy to przespi.

Jeju o 22 spac? My o 19 kąpiel i sen.
Gdybysmy dali jej pojsc spac o 19 to o 5/6 bylaby juz pobudka. a wstajac 8:30/9 nie wyrobimy 5 posilkow kladac ja tak szybko spac:)

Do góry