reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Ja kp i dostałam @ na początku listopada i teraz cisza.

Moja mała z brzuszka na plecy zaczęła się przekręcać jak miała 3,5 miesiąca, zaraz potem na boczki oba, a z plecow na brzuch jeszcze nie umie :)

reklama
Dziewczyny nie uciekajcie na fb :( ja nie lubię fb i tam zaglądać na pewno nie będę...

Pierwsza noc osobno bardzo dobrze. Małą karmiłam o 3:30 (trzeba było ją wybudzić), potem odniosłam ją do jej pokoiku i trochę bałam się co to będzie bo oczy szeroko otwarte. Włożyłam ją do łóżeczka i zostawiłam i ona chwilę pofikała wesoło i sama zasnęła:) tak zawsze było w łóżeczku dostawnym ale myślałam że to dzięki temu że rodzice są obok. Potem sama się obudzila ok 7:30, niania się spisała bo dźwięk głośny więc bez problemu obudziło mnie ciche kwękanie małej, nie musiała ryczeć w niebogłosy :p
Ogólnie jestem zadowolona. Zobaczymy czy dalej też tak będzie czy to tylko dziś mieliśmy takiego farta ;)

Doris współczuję sytuacji z córką, nawet nie potrafię sobie wyobrazić jaki to był stres dla Ciebie. Dobrze, że wyniki odrzuciły podejrzenia.

Co do książki z przepisami to ja mam właśnie "U maluszka na talerzu", kupiłam bo tu polecałyście. Z przepisami się jeszcze za bardzo nie zapoznawałam ale jest bardzo ładnie wydana i wszystko jasno opisane więc polecam.

Ja też kp i nie mam okresu, ale od kilku dni mnie tak brzuch boli, że czekam i pewnie dostanę.

Pomału muszę rozszerzać dietę i mam pytanie, bo zaczynam od słoiczków, gotować będę później. Jak podgrzewacie słoiczek? Bo nawet z małego nie wszystko zje, wiem, żeby nie dawać bezpośrednio ze słoiczka, ale czy jak podgrzeję cały to mogę go potem na drugi dzień wykorzystac? Mam podgrzewacz, więc mogę w nim i potem do miseczki ....

Dziewczyny co polecacie na niewyspanie? Bo dzis szczególnie mi dokucza i kawa nie pomaga..

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Mocna herbata albo może yerba mate? Tylko taka prawdziwa sypana, nie z torebki np. z lidla ;)
Ja też kp i nie mam okresu, ale od kilku dni mnie tak brzuch boli, że czekam i pewnie dostanę.

Pomału muszę rozszerzać dietę i mam pytanie, bo zaczynam od słoiczków, gotować będę później. Jak podgrzewacie słoiczek? Bo nawet z małego nie wszystko zje, wiem, żeby nie dawać bezpośrednio ze słoiczka, ale czy jak podgrzeję cały to mogę go potem na drugi dzień wykorzystac? Mam podgrzewacz, więc mogę w nim i potem do miseczki ....
Chyba możesz, ale myślę, że lepiej przełożyć do czegoś i wtedy podgrzać. Można w kąpieli wodnej podgrzać miseczkę z jedzonkiem.

witajcie
Hej. I ja.soe witam poświadczenie, postaram się być już częściej. Przed świętami u nas ciężki czas był bo moja najstarsza córka miała podejrzenie nowotworu :-S. Na szczęście dwa dni przed wigilia przyszły wyniki i jest zdrowa.
Poza tym Oliś rośnie. 30 kończyny roku. Waży 7200 więc jest raczej drobny. Zębów nie mamy jeszcze wcale. Obraca się na boki, ładnie się bawi ale z brzucha na plecy i odwrotnie jeszcze mu się nie chce.
My dalej jesteśmy na karmieniu piersią + 1 raz obiadek lub owoc że sloiczka.
Czy któraś z mam KP nie dostala jeszcze @??? Bo ja dalej nie mam.
Pozdrawiam Was i obiecuję że będę zaglądać

Wysłane z mojego D5103 przy użyciu Tapatalka
Doris o matko święta to miałaś stresa na maxa nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazić co czułaś przed otrzymaniem wyników, a jak doszło do tego ze zrobiliście badania? złe jej wyszły czy zle się czuła ?
jak nie chcesz to nie odpisuj, mam nadzieje ze nie uraziłam cię tym pytaniem.
ważne ze wieści sa dobre i córa zdrowa!!!

Giuliaa, Ja chyba bardziej wolę bb do takich rozmów, zresztą na BB jestem od 2010 roku więc już długo.
IwonaiMaja, to też mnie pocieszyłaś, że nie masz jeszcze @
Iwona35, doczytałam i gratuluję!!!
Agula, ja będę korzystać z przepisow na necie, choc jak na razie lecimy na słoiczkach

jeśli chodzi o takie właśnie rozmowy to też wolę bb bo jest nas sporo jednak i łtwiej zacytować i odpowiedzieć, można wiadomości pozaznaczać i odpisac później, też jestem od 2009 roku na bb i wtedy było tylko bb wiec łatwiej można było czas zorganizować bo juz nie trzeba było po innych portalach sie szukać:)
dlatego mam duzy sentyment do bb:)

u nas świeta bardzo fajnie minęły, wigilia była u nas wszyscy no prawie wszyscy się zgłosili było bardzo miło i przyjemnie. Ksawerek miał chyba z 7 drzemek wiec do pośnika wszystko mogłam zdążyć zrobić:)
ehhh
aż trudno uwierzyć ze już po świetach...

reklama
Nieufna, ja przekładałam cześć do drugiego słoiczka i podgrzewa lam słoiczek w garnuszku z wodą. Teraz Oliś zjada już cały słoiczek.
Julita, mojej córce zrobił się taki dziwny pieprzyk jakies 4 lata temu, byłyśmy wtedy u lekarza i powiedział, że to nic groźnego, można usunąć ale nie ma takiej konieczności. Więc został, nagle 3 tyg temu zrobił się wypukły brzydki i czarno czerwony. Natychmiast poszłyśmy do lekarza a tam od razu skierowanie na onkologię do wycięcia z podejrzeniem czerniaka :szok:.Wycieli jej na miejscu i dwa tyg czekania na wynik hist.pat. Na szczęście to był naczyniak.....uffffff, bo czerniak jest baaaardzo złośliwy.

Do góry