reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Ja też kp i nie mam okresu, ale od kilku dni mnie tak brzuch boli, że czekam i pewnie dostanę.

Pomału muszę rozszerzać dietę i mam pytanie, bo zaczynam od słoiczków, gotować będę później. Jak podgrzewacie słoiczek? Bo nawet z małego nie wszystko zje, wiem, żeby nie dawać bezpośrednio ze słoiczka, ale czy jak podgrzeję cały to mogę go potem na drugi dzień wykorzystac? Mam podgrzewacz, więc mogę w nim i potem do miseczki ....
Nie powinno sie raz podgrzanego podgrzewac drugi raz. Ja przekladam troche do szklanki i podgrzewam szklanke w podgrzewaczu:)

reklama
Moja tez przesypia cala noc juz od 3 miesiecy, bez pobudek. Nie wybudzam na jedzenie. Zasypia 22 a budzi sie 8:30. Regularnie. :) kwestia rutyny i rytmu dnia, zawsze to samo co by sie nie dzialo. Kapiemy sie 21:10, jemy butle (240ml) o 21:30, jak konczy butle to przygaszamy swiatlo, odbekujemy sie juz bez gadania do siebie i bez smiechow. Odkladam ja do lozeczka, daje smoka i siedze na swoim lozku, ona sie wierci wierci czasem smok wypadnie to jej go podam ale nic nie mowie. Punkt 22 zasypia;)

Agula i u Ciebie cala noc przesypia? Jeju a co je przed snem?

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Madziolina- nie szalej :D moja 2 razy mleko, ale tylko sie kreci. Nawet mysle ze jakby raz dostala to spoko. Ania pije zageszczone mleko i dosc trzyma jej w brzuszku. Moze jak na 2 przejdziemy to przespi.

Jeju o 22 spac? My o 19 kąpiel i sen.

Moja tez przesypia cala noc juz od 3 miesiecy, bez pobudek. Nie wybudzam na jedzenie. Zasypia 22 a budzi sie 8:30. Regularnie. :) kwestia rutyny i rytmu dnia, zawsze to samo co by sie nie dzialo. Kapiemy sie 21:10, jemy butle (240ml) o 21:30, jak konczy butle to przygaszamy swiatlo, odbekujemy sie juz bez gadania do siebie i bez smiechow. Odkladam ja do lozeczka, daje smoka i siedze na swoim lozku, ona sie wierci wierci czasem smok wypadnie to jej go podam ale nic nie mowie. Punkt 22 zasypia;)
U nas tez dzien w dzien to samo a wybudza sie non stop. Od urodzenia nie przepal nocy więc to chyba nie tylko rutyna ;(

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Madziolina- nie szalej :D moja 2 razy mleko, ale tylko sie kreci. Nawet mysle ze jakby raz dostala to spoko. Ania pije zageszczone mleko i dosc trzyma jej w brzuszku. Moze jak na 2 przejdziemy to przespi.

Jeju o 22 spac? My o 19 kąpiel i sen.
Gdybysmy dali jej pojsc spac o 19 to o 5/6 bylaby juz pobudka. a wstajac 8:30/9 nie wyrobimy 5 posilkow kladac ja tak szybko spac:)

Do góry