reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

reklama
Mój Mikołaj też zasypia o 19 i wstaję 7-7:30. Czasem chce go później położyć ale mi marudzi bo to jego godzina i nie śpi rano wcale dłużej.

Dziewczyny ja kp, ale wieczorem daje Mikołajowi mleko modyfikowane 180 ml. Myślicie, że mam mu dawać więcej? Nie upomina się, tylko odwraca główkę i śpi.
Też nie przesypia nocy ale chyba nie chodzi i pokarm tylko o bliskość, bo nawet jak się naje to i tak się obudzi za 4 godziny.

Mój Mikołaj też zasypia o 19 i wstaję 7-7:30. Czasem chce go później położyć ale mi marudzi bo to jego godzina i nie śpi rano wcale dłużej.

Dziewczyny ja kp, ale wieczorem daje Mikołajowi mleko modyfikowane 180 ml. Myślicie, że mam mu dawać więcej? Nie upomina się, tylko odwraca główkę i śpi.
Też nie przesypia nocy ale chyba nie chodzi i pokarm tylko o bliskość, bo nawet jak się naje to i tak się obudzi za 4 godziny.
Jeśli nie woła to mu nie dawaj. Moja jak je butlę to max. 150 ml, i to tyle zaczęła zjadać może z 3 tyg. temu, a wcześniej jadła 120 ml.

my skończyliśmy już pół roczku wiec szukam spacerówki takiej lekkiej i szybko składającej się, bo już nie wyrabiam z ciężkim wózkiem. Dużo jeździmy i muszę mieć coś co szybko zniosę do samochodu i wyjmę rozłożę.
może coś polecicie?
z Mają miałam espiro magic i byłam zadowolona

Dzieci nie budzą sie w nocy, bo głodne. Po prostu jedne przesypiają noce, inne nie. U mnie podawanie mm na noc, powodowało częstsze pobudki, nie ma tez znaczenia ile spi w dzien. Po prostu tak ma i przyjdzie czas, ze prześpi noc.

Witajcie.

Nieufna, ja przekładam do miseczki i w kąpieli wodnej grzeję.

My z nocami różnie. Ogólnie śpi. Czasem wieczorem się wybudza. Dziś wstał 5:30, zjadł 200 i pospal do 8:30...

Ja mam pytanie. Syn dostał pluszaka z pozytywką. Poprzedniego wypralam ręcznie, ale i tak trzeba było rozpruc i przeczyscic mechanizm. Teraz wolałabym tego uniknąć. Co radzicie? Myślałam albo o mrożeniu (tylko czy nie zbierze się wilgoć, jak dam do worka?) Albo delikatnie ściereczką przetrzeć z proszkiem. Tylko czy to wystarczy? Macie doświadczenia?

reklama
Dzieci nie budzą sie w nocy, bo głodne. Po prostu jedne przesypiają noce, inne nie. U mnie podawanie mm na noc, powodowało częstsze pobudki, nie ma tez znaczenia ile spi w dzien. Po prostu tak ma i przyjdzie czas, ze prześpi noc.
Dokładnie. Jedne śpią całą noc, inne się budzą choćby po to, żeby się poprzytulać do mamy.
Zauważyłam, że u mojej jest różnie - ostatnio się najadła i obudziła o 1.30, co się właściwie nie zdarzyło od 4 miesięcy :O A czasem zje mało i śpi do rana i to nie do 6, ale i do 7.30. Nie ma reguły ;)

U nas wieczorem robimy teraz tak: jemy, bawi się, potem kąpiel, gasimy duże światło, ściszamy tv i muzykę, przytulaski z tatą i mamą, jedzonko - w zależności ile minęło od tego poprzedniego. I tu jeżeli zaśnie to zanoszę ją do sypialni, albo lulam albo kładę w sypialni i sama zasypia (światło zgaszone tam). I już jej nie wynoszę do salonu - tam ją ewentualnie lulam, jeżeli się obudzi.

Do góry