reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Witajcie.

Nieufna, ja przekładam do miseczki i w kąpieli wodnej grzeję.

My z nocami różnie. Ogólnie śpi. Czasem wieczorem się wybudza. Dziś wstał 5:30, zjadł 200 i pospal do 8:30...

Ja mam pytanie. Syn dostał pluszaka z pozytywką. Poprzedniego wypralam ręcznie, ale i tak trzeba było rozpruc i przeczyscic mechanizm. Teraz wolałabym tego uniknąć. Co radzicie? Myślałam albo o mrożeniu (tylko czy nie zbierze się wilgoć, jak dam do worka?) Albo delikatnie ściereczką przetrzeć z proszkiem. Tylko czy to wystarczy? Macie doświadczenia?
Szczerze to ja takich zabawek nie piorę, do pralki wrzucam tylko takie bez niczego w środku. Myślę, że najlepszy sposób z przetarciem szmatką tylko proszek zastąpiłabym mydłem albo kosmetykiem do kąpieli, bo jednak nie wypłuczesz dobrze tego proszku.

reklama
Dzieci nie budzą sie w nocy, bo głodne. Po prostu jedne przesypiają noce, inne nie. U mnie podawanie mm na noc, powodowało częstsze pobudki, nie ma tez znaczenia ile spi w dzien. Po prostu tak ma i przyjdzie czas, ze prześpi noc.
oj powiem ci że mój budzi się ewidentnie na jedzenie bo jak podaje mu piers to tak szybko je jakby z tydzień nie jadł, po zjedzeniu od razu zasypia wypluwając brodawkę.

Hej,

Ja Was dzisiaj podczytuje caly dzien ale brak weny na pisanie. Maly marudny jak nie wiem a ja z goraczka i kaszlem i koszmarnym bolem glowy.
Dobrze ze Maz w domu to troche pomaga.

Ktoras z Was pisala o tej lali. Mozr ktos chce odkupic bo na fejsie jakas Pani ma nowa na sprzedaz :)
1482858553608.png

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• 1482858553608.png
    1482858553608.png
    163,8 KB · Wyświetleń: 359
Doris - ja kp i też nie mam jeszcze okresu z czego się bardzo cieszę.
Toteczko - z łóżeczka biorę w nocy pod główkę i pupę, rano pod paszki.
Giulia - ja też wolę bb. Szkoda, bo juz kiedyś część dziewczyn przeniosla się na fb, teraz następna część. Ja na fb wpadam dość rzadko. Na forum jestem od ciąży z Mikołajem, czyli już ok 12 lat :-) Raz mnie więcej, raz mniej, z przerwami od ciąż, ale wciąż. Zaczynałyśmy od noworodka, ale potem przeniosłyśmy się już tu :-)

Doris, współczuję stresu :-( I podpisuje się POS pytaniem Julity. Straszne, to co piszesz...
Agula, ja na razie słoiczki, ale dostałam książkę o blw - bobas lubi wybór.
Kamejko - też nie lubię FB :-/

A nie można podgrzewać jedzonka przełożonego do miseczki w mikrofalówce?? Bo ciężko inaczej.

Dziewczyny a ja zauwazylam ze mam afty, a dzis sprawdzalam malemi temperature wody i probowalam z butelki jego i podejrzewam ze on moze faktycznie ma te afty i mnie zarazil. Teraz profilaktycznie bede sobie i jemu podawac ten aphtin. Myslicie ze wystarczy jak mu jedna kropelke dam do buzki? I przez ile dni stosować?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Lizzy - też proponuje szmatkę z kosmetykiem do kąpieli do przetarcia.
Pauladabro - zdrówka!
Doris, widzę, że już odpisałaś. Czerniak bardzo złośliwy. Dobrze, że piękny prezent w postaci dobrych wyników mieliście na święta. Ile córka ma lat?

Moja też w nocy ssie mocno cycka, ona się budzi po ok 5 godzinach. Też kiedyś, Agula, szła mi spać o 19, ale przyszedł taki dzień i mamy teraz zupełnie inaczej, bo idzie właśnie spać ok 22, mimo rutyny itp :-/ Śpi mi potem do 10 rano, z cyckiem ok 3 i 7 w nocy. Czasami prześpi całą noc, ale wieczory teraz mamy ciężkie :-/

Do góry