reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2016

Ja kp i dostałam @ na początku listopada i teraz cisza.

Moja mała z brzuszka na plecy zaczęła się przekręcać jak miała 3,5 miesiąca, zaraz potem na boczki oba, a z plecow na brzuch jeszcze nie umie :)

reklama
Dziewczyny nie uciekajcie na fb :( ja nie lubię fb i tam zaglądać na pewno nie będę...

Pierwsza noc osobno bardzo dobrze. Małą karmiłam o 3:30 (trzeba było ją wybudzić), potem odniosłam ją do jej pokoiku i trochę bałam się co to będzie bo oczy szeroko otwarte. Włożyłam ją do łóżeczka i zostawiłam i ona chwilę pofikała wesoło i sama zasnęła:) tak zawsze było w łóżeczku dostawnym ale myślałam że to dzięki temu że rodzice są obok. Potem sama się obudzila ok 7:30, niania się spisała bo dźwięk głośny więc bez problemu obudziło mnie ciche kwękanie małej, nie musiała ryczeć w niebogłosy :p
Ogólnie jestem zadowolona. Zobaczymy czy dalej też tak będzie czy to tylko dziś mieliśmy takiego farta ;)

Doris współczuję sytuacji z córką, nawet nie potrafię sobie wyobrazić jaki to był stres dla Ciebie. Dobrze, że wyniki odrzuciły podejrzenia.

Co do książki z przepisami to ja mam właśnie "U maluszka na talerzu", kupiłam bo tu polecałyście. Z przepisami się jeszcze za bardzo nie zapoznawałam ale jest bardzo ładnie wydana i wszystko jasno opisane więc polecam.

Ja też kp i nie mam okresu, ale od kilku dni mnie tak brzuch boli, że czekam i pewnie dostanę.

Pomału muszę rozszerzać dietę i mam pytanie, bo zaczynam od słoiczków, gotować będę później. Jak podgrzewacie słoiczek? Bo nawet z małego nie wszystko zje, wiem, żeby nie dawać bezpośrednio ze słoiczka, ale czy jak podgrzeję cały to mogę go potem na drugi dzień wykorzystac? Mam podgrzewacz, więc mogę w nim i potem do miseczki ....

Dziewczyny co polecacie na niewyspanie? Bo dzis szczególnie mi dokucza i kawa nie pomaga..

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Mocna herbata albo może yerba mate? Tylko taka prawdziwa sypana, nie z torebki np. z lidla ;)
Ja też kp i nie mam okresu, ale od kilku dni mnie tak brzuch boli, że czekam i pewnie dostanę.

Pomału muszę rozszerzać dietę i mam pytanie, bo zaczynam od słoiczków, gotować będę później. Jak podgrzewacie słoiczek? Bo nawet z małego nie wszystko zje, wiem, żeby nie dawać bezpośrednio ze słoiczka, ale czy jak podgrzeję cały to mogę go potem na drugi dzień wykorzystac? Mam podgrzewacz, więc mogę w nim i potem do miseczki ....
Chyba możesz, ale myślę, że lepiej przełożyć do czegoś i wtedy podgrzać. Można w kąpieli wodnej podgrzać miseczkę z jedzonkiem.

witajcie
Hej. I ja.soe witam poświadczenie, postaram się być już częściej. Przed świętami u nas ciężki czas był bo moja najstarsza córka miała podejrzenie nowotworu :-S. Na szczęście dwa dni przed wigilia przyszły wyniki i jest zdrowa.
Poza tym Oliś rośnie. 30 kończyny roku. Waży 7200 więc jest raczej drobny. Zębów nie mamy jeszcze wcale. Obraca się na boki, ładnie się bawi ale z brzucha na plecy i odwrotnie jeszcze mu się nie chce.
My dalej jesteśmy na karmieniu piersią + 1 raz obiadek lub owoc że sloiczka.
Czy któraś z mam KP nie dostala jeszcze @??? Bo ja dalej nie mam.
Pozdrawiam Was i obiecuję że będę zaglądać

Wysłane z mojego D5103 przy użyciu Tapatalka
Doris o matko święta to miałaś stresa na maxa nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazić co czułaś przed otrzymaniem wyników, a jak doszło do tego ze zrobiliście badania? złe jej wyszły czy zle się czuła ?
jak nie chcesz to nie odpisuj, mam nadzieje ze nie uraziłam cię tym pytaniem.
ważne ze wieści sa dobre i córa zdrowa!!!

Giuliaa, Ja chyba bardziej wolę bb do takich rozmów, zresztą na BB jestem od 2010 roku więc już długo.
IwonaiMaja, to też mnie pocieszyłaś, że nie masz jeszcze @
Iwona35, doczytałam i gratuluję!!!
Agula, ja będę korzystać z przepisow na necie, choc jak na razie lecimy na słoiczkach

jeśli chodzi o takie właśnie rozmowy to też wolę bb bo jest nas sporo jednak i łtwiej zacytować i odpowiedzieć, można wiadomości pozaznaczać i odpisac później, też jestem od 2009 roku na bb i wtedy było tylko bb wiec łatwiej można było czas zorganizować bo juz nie trzeba było po innych portalach sie szukać:)
dlatego mam duzy sentyment do bb:)

u nas świeta bardzo fajnie minęły, wigilia była u nas wszyscy no prawie wszyscy się zgłosili było bardzo miło i przyjemnie. Ksawerek miał chyba z 7 drzemek wiec do pośnika wszystko mogłam zdążyć zrobić:)
ehhh
aż trudno uwierzyć ze już po świetach...

reklama
Nieufna, ja przekładałam cześć do drugiego słoiczka i podgrzewa lam słoiczek w garnuszku z wodą. Teraz Oliś zjada już cały słoiczek.
Julita, mojej córce zrobił się taki dziwny pieprzyk jakies 4 lata temu, byłyśmy wtedy u lekarza i powiedział, że to nic groźnego, można usunąć ale nie ma takiej konieczności. Więc został, nagle 3 tyg temu zrobił się wypukły brzydki i czarno czerwony. Natychmiast poszłyśmy do lekarza a tam od razu skierowanie na onkologię do wycięcia z podejrzeniem czerniaka :szok:.Wycieli jej na miejscu i dwa tyg czekania na wynik hist.pat. Na szczęście to był naczyniak.....uffffff, bo czerniak jest baaaardzo złośliwy.

Do góry