reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Kurcze coś sie u nas rozregulowalo. Mala ostatnio pić mleka nie chciala a wczoraj i dziś zamiast po kapieli i kolacji spać do 2 lub 3 godziny to budzi sie co dwie godziny. Nie wiem co robić bo jak daję mleko to wciąga i to więcej niż zawsze. Przyzwyczajona jest do zasypiania ze smoczkiem i zastanawiam sie czy ciągnie mleko tylko ze względu na ssanie czy jest głodna. Karmić czy tylko starać się usypiać ?

Toteczka hmm co by Ci tu doradzić... Wydaje mi się, że powinnaś spróbować ululać bez karmienia, bo dzieci w tym wieku nie powinny już tyle razy jeść w nocy. Bo wcześniej jak często się budziła?
Ale jakby bardzo protestowała to bym ją karmiła i przeczekała, może ma jakiś skok i w związku z tym większe zapotrzebowanie na jedzonko?

Wiece co, zaczynam sie zastanawiac czy to, ze dziecku poswieca sie duzo uwagi na pogawedke i zabawe wplywa na to, ze latwiej zasypia i lepiej spi. :confused: Zaczynam zauwazac pewna zaleznosc... Moze to ze poswieca sie mu duzo wagi sprawia, ze sie relaksuje i latwiej zasypia.

Wymyslilismy z mezem, ze bedziemy pracowac na zamiane w soboty. Takze co druga sobote ide do pracy na 4h, maz bedzie mial czas pobyc z dzieckiem, a ja porobic cos innego niz opieka nad dzieckiem :p Zaczynam od jutra!

Jaki kolor oczu maja wasze maluchy??
Moj synek ma mocno granatowe. Wiem, ze kolor oczu sie zmienia, ale w sumie ma taki ladny kolor, ze moglby sie nie zmieniac :)

Flammie super z tą pracą, zazdroszczę. Same plusy. Ty trochę zmienisz otoczenie a mąż więcej czasu spędzi z dzieckiem.

Kolor oczu moja ma na razie niepodobny do nikogo, ma takie ciemne ale nie wiem czy to ciemna zieleń czy granat, ja mam zawsze problem z określeniem koloru oczu :p ja mam piwne a mąż jasne (znowu nie wiem jakie, on mówi że to zielone :p). Ja z kolei słyszałam że kolor się ustala do ukończenia 1 roku życia.
A Twój synek kolor ma cudny, wczoraj przeglądałam wątek ze zdjęciami i zwróciłam uwagę na jego oczy właśnie:) i te długie włoski hehe :)
A z tą nocą polarną to macie przerąbane!! Ja bym nie dała rady. To musi działać strasznie depresyjnie. I też nie bym była senna:p

reklama
Też się zastanawiam nad skokiem tylko chodzi mi o to, że nawet w tym temacie w necie piszą o tylko o kp, że kryzys może być i takie tam bo dziecko chce do piersi ciągle. A co z maluchami na butli? Nie chcę, żeby ją brzuszek bolał jak cała noc w nia mleko bede ładowac
Kamejka budziła się 2 razy od jakiegoś tygodnia może dlużej 3 razy bo pierwszy raz już koło 11 a od dwóch dni co 2 godziny. Dziś w nocy jak mijały 3 godziny to dawałam mleko a pomiędzy tym lulałam tylko.

Ostatnia edycja:
Mój syn też ma oczka ciemnoniebieskie. Jak się urodził miał tak ciemne, że nie było widać gdzie źrenica a gdzie tęczówka, jaśnieją mu :)

A wracając do picia, ile wody dziennie piją Wasze maluchy na mm?

cześć;)
Ja też slyszałam że oczka do roczku łapią już swój kolor, nie pamiętam jak było z dziewczynkami. Mój jak się urodził to miał tak niebieskie, że aż białka były niebieskie a teraz takie szaroniebieskie mu się zrobiły. Ja mam intensywnie zielone i młodsza córka też a starsza tak jak tatuś, niebiesko szare, pewnie młody będzie miał tak jak ta dwójka bo cały do nich podobny:)
Jak byłam w ciąży to tak sobie marzyłam by miał jasne włosy po tacie, ciemną karnację po mnie a oczy po moim tacie, takie bardzo mocno piwne a póki co wszystko wyszło na odwrót nawet widzę że wloski mu ciemnieją na potylicy.
DZiś w nocy ze Szkrabem siedziałam do 1. Obudził sie o 23 i śmiechy i chichy do 1, zero płaczu. Wzięło go zwyczajnie na aktywność

Lizzy moj praktycznie nic nie chce pic, wczoraj troche wody wmusilam a ulewal po tym jakby litr wypil. Odkad skonczyly sie upaly praktycznie go nie dopajam, neonatolog mowil ze jeżeli nie chce tzn. Ze wystarcza mu woda zawarta w mm. Myslalam ze moze teraz bedzie chcial bo suche powietrze ale pociagnal dwa razy i koniec

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Flammie my poświęcamy Ewie czas calusieńki dzień bo sama raczej się nie zabawi a ze spaniem wiadomo jak u nas słabo także ta zależnosc w naszym przypadku się nie sprawdza.
Moja robi kilka łyków rumianku lub wody na cały dzień więc rano zaparzam herbatkę a wieczorem ją wylewam i tak codzienniena jeszcze często te kilka łyków zwróci.

Ostatnia edycja:
reklama
Lizzy nic na sile skoro nie chce tzn. ze niepotrzebuje. Wbrew opinią nie trzeba dopajac woda pomimo ze karmisz mm. Moj jest tego przykladem ze woda zawarta w mieszance jest wystarczajaca

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry