reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Kurcze coś sie u nas rozregulowalo. Mala ostatnio pić mleka nie chciala a wczoraj i dziś zamiast po kapieli i kolacji spać do 2 lub 3 godziny to budzi sie co dwie godziny. Nie wiem co robić bo jak daję mleko to wciąga i to więcej niż zawsze. Przyzwyczajona jest do zasypiania ze smoczkiem i zastanawiam sie czy ciągnie mleko tylko ze względu na ssanie czy jest głodna. Karmić czy tylko starać się usypiać ?

Toteczka hmm co by Ci tu doradzić... Wydaje mi się, że powinnaś spróbować ululać bez karmienia, bo dzieci w tym wieku nie powinny już tyle razy jeść w nocy. Bo wcześniej jak często się budziła?
Ale jakby bardzo protestowała to bym ją karmiła i przeczekała, może ma jakiś skok i w związku z tym większe zapotrzebowanie na jedzonko?

Wiece co, zaczynam sie zastanawiac czy to, ze dziecku poswieca sie duzo uwagi na pogawedke i zabawe wplywa na to, ze latwiej zasypia i lepiej spi. :confused: Zaczynam zauwazac pewna zaleznosc... Moze to ze poswieca sie mu duzo wagi sprawia, ze sie relaksuje i latwiej zasypia.

Wymyslilismy z mezem, ze bedziemy pracowac na zamiane w soboty. Takze co druga sobote ide do pracy na 4h, maz bedzie mial czas pobyc z dzieckiem, a ja porobic cos innego niz opieka nad dzieckiem :p Zaczynam od jutra!

Jaki kolor oczu maja wasze maluchy??
Moj synek ma mocno granatowe. Wiem, ze kolor oczu sie zmienia, ale w sumie ma taki ladny kolor, ze moglby sie nie zmieniac :)

Flammie super z tą pracą, zazdroszczę. Same plusy. Ty trochę zmienisz otoczenie a mąż więcej czasu spędzi z dzieckiem.

Kolor oczu moja ma na razie niepodobny do nikogo, ma takie ciemne ale nie wiem czy to ciemna zieleń czy granat, ja mam zawsze problem z określeniem koloru oczu :p ja mam piwne a mąż jasne (znowu nie wiem jakie, on mówi że to zielone :p). Ja z kolei słyszałam że kolor się ustala do ukończenia 1 roku życia.
A Twój synek kolor ma cudny, wczoraj przeglądałam wątek ze zdjęciami i zwróciłam uwagę na jego oczy właśnie:) i te długie włoski hehe :)
A z tą nocą polarną to macie przerąbane!! Ja bym nie dała rady. To musi działać strasznie depresyjnie. I też nie bym była senna:p

reklama
Też się zastanawiam nad skokiem tylko chodzi mi o to, że nawet w tym temacie w necie piszą o tylko o kp, że kryzys może być i takie tam bo dziecko chce do piersi ciągle. A co z maluchami na butli? Nie chcę, żeby ją brzuszek bolał jak cała noc w nia mleko bede ładowac
Kamejka budziła się 2 razy od jakiegoś tygodnia może dlużej 3 razy bo pierwszy raz już koło 11 a od dwóch dni co 2 godziny. Dziś w nocy jak mijały 3 godziny to dawałam mleko a pomiędzy tym lulałam tylko.

Ostatnia edycja:
Mój syn też ma oczka ciemnoniebieskie. Jak się urodził miał tak ciemne, że nie było widać gdzie źrenica a gdzie tęczówka, jaśnieją mu :)

A wracając do picia, ile wody dziennie piją Wasze maluchy na mm?

cześć;)
Ja też slyszałam że oczka do roczku łapią już swój kolor, nie pamiętam jak było z dziewczynkami. Mój jak się urodził to miał tak niebieskie, że aż białka były niebieskie a teraz takie szaroniebieskie mu się zrobiły. Ja mam intensywnie zielone i młodsza córka też a starsza tak jak tatuś, niebiesko szare, pewnie młody będzie miał tak jak ta dwójka bo cały do nich podobny:)
Jak byłam w ciąży to tak sobie marzyłam by miał jasne włosy po tacie, ciemną karnację po mnie a oczy po moim tacie, takie bardzo mocno piwne a póki co wszystko wyszło na odwrót nawet widzę że wloski mu ciemnieją na potylicy.
DZiś w nocy ze Szkrabem siedziałam do 1. Obudził sie o 23 i śmiechy i chichy do 1, zero płaczu. Wzięło go zwyczajnie na aktywność

Lizzy moj praktycznie nic nie chce pic, wczoraj troche wody wmusilam a ulewal po tym jakby litr wypil. Odkad skonczyly sie upaly praktycznie go nie dopajam, neonatolog mowil ze jeżeli nie chce tzn. Ze wystarcza mu woda zawarta w mm. Myslalam ze moze teraz bedzie chcial bo suche powietrze ale pociagnal dwa razy i koniec

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Flammie my poświęcamy Ewie czas calusieńki dzień bo sama raczej się nie zabawi a ze spaniem wiadomo jak u nas słabo także ta zależnosc w naszym przypadku się nie sprawdza.
Moja robi kilka łyków rumianku lub wody na cały dzień więc rano zaparzam herbatkę a wieczorem ją wylewam i tak codzienniena jeszcze często te kilka łyków zwróci.

Ostatnia edycja:
reklama
Lizzy nic na sile skoro nie chce tzn. ze niepotrzebuje. Wbrew opinią nie trzeba dopajac woda pomimo ze karmisz mm. Moj jest tego przykladem ze woda zawarta w mieszance jest wystarczajaca

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry