Kurcze coś sie u nas rozregulowalo. Mala ostatnio pić mleka nie chciala a wczoraj i dziś zamiast po kapieli i kolacji spać do 2 lub 3 godziny to budzi sie co dwie godziny. Nie wiem co robić bo jak daję mleko to wciąga i to więcej niż zawsze. Przyzwyczajona jest do zasypiania ze smoczkiem i zastanawiam sie czy ciągnie mleko tylko ze względu na ssanie czy jest głodna. Karmić czy tylko starać się usypiać ?
Toteczka hmm co by Ci tu doradzić... Wydaje mi się, że powinnaś spróbować ululać bez karmienia, bo dzieci w tym wieku nie powinny już tyle razy jeść w nocy. Bo wcześniej jak często się budziła?
Ale jakby bardzo protestowała to bym ją karmiła i przeczekała, może ma jakiś skok i w związku z tym większe zapotrzebowanie na jedzonko?
Wiece co, zaczynam sie zastanawiac czy to, ze dziecku poswieca sie duzo uwagi na pogawedke i zabawe wplywa na to, ze latwiej zasypia i lepiej spi. Zaczynam zauwazac pewna zaleznosc... Moze to ze poswieca sie mu duzo wagi sprawia, ze sie relaksuje i latwiej zasypia.
Wymyslilismy z mezem, ze bedziemy pracowac na zamiane w soboty. Takze co druga sobote ide do pracy na 4h, maz bedzie mial czas pobyc z dzieckiem, a ja porobic cos innego niz opieka nad dzieckiem Zaczynam od jutra!
Jaki kolor oczu maja wasze maluchy??
Moj synek ma mocno granatowe. Wiem, ze kolor oczu sie zmienia, ale w sumie ma taki ladny kolor, ze moglby sie nie zmieniac
Flammie super z tą pracą, zazdroszczę. Same plusy. Ty trochę zmienisz otoczenie a mąż więcej czasu spędzi z dzieckiem.
Kolor oczu moja ma na razie niepodobny do nikogo, ma takie ciemne ale nie wiem czy to ciemna zieleń czy granat, ja mam zawsze problem z określeniem koloru oczu ja mam piwne a mąż jasne (znowu nie wiem jakie, on mówi że to zielone ). Ja z kolei słyszałam że kolor się ustala do ukończenia 1 roku życia.
A Twój synek kolor ma cudny, wczoraj przeglądałam wątek ze zdjęciami i zwróciłam uwagę na jego oczy właśnie i te długie włoski hehe
A z tą nocą polarną to macie przerąbane!! Ja bym nie dała rady. To musi działać strasznie depresyjnie. I też nie bym była senna