reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Asia, ja nie słodzę koperku. Rumianku nie dawałam.

Julka, dzięki. Ostatnio pediatra mówiła, że musi pić i jak nie chciał to jedną porcję mu lekko rozcienczalam...

reklama
Dziekuje za komplementy. Fakt, ze apart wyostrza kolory troche, ale ma mocno granatowe co widac wlasnie w dziennym swietle. Jak byl mlodszy mial bardziej takie szare niz teraz.

Hm, ja nie dopajam malego.. W sumie nie wiem czy trzeba, ale wydaje mi sie, ze jeszcze nie potrzebuje dopajania.
Jak poznac, ze dziecko trzeba dopajac :confused: Patrze na mocz czy nie jest ciemny i kupki czy nie twarde, ale moze nie wiem o czyms jeszcze.

Flammie, nie wiem czy są inne metody...

A mnie zaraz rozniesie. Już dwa tygodnie sąsiedzi robią remont i wiercą... tak po trochu, ale często. Kolejny raz Młody budzi się z płaczem. Potem jest marudny, zasypia znowu i znów hałas go budzi. Nie wiem ile to potrwa, ale inni też mają dość. Spotkałam sąsiadkę wczoraj. Miała w tamtym tygodniu l4 to w piątek poszła już do pracy, bo nie mogła tego znieść. My wyjdziemy na spacer, ale to maks 1,5 godziny. Ja jeszcze się powkurzam i to zniosę, ale syn ciężko. A dopiero zaczął się normować z drzemkami... :(

DSC_0583.JPG
dziś nosek to już nam zmarzł:)

Załączniki

• DSC_0583.JPG
    DSC_0583.JPG
    651 KB · Wyświetleń: 463
Hej.

Jaki kolor oczu maja wasze maluchy??
U nas po urodzeniu szare, a teraz szaro-brązowe tzn to jest taka szarość z brązowym połyskiem ;) Ja mam brązowe, a mąż niebiesko-zielone.

Też się zastanawiam nad skokiem tylko chodzi mi o to, że nawet w tym temacie w necie piszą o tylko o kp, że kryzys może być i takie tam bo dziecko chce do piersi ciągle. A co z maluchami na butli? Nie chcę, żeby ją brzuszek bolał jak cała noc w nia mleko bede ładowac
Kamejka budziła się 2 razy od jakiegoś tygodnia może dlużej 3 razy bo pierwszy raz już koło 11 a od dwóch dni co 2 godziny. Dziś w nocy jak mijały 3 godziny to dawałam mleko a pomiędzy tym lulałam tylko.
Moja też miała dzień, że się budziła równo co 2 godz., a od 2 mies. przesypiała całą noc. Teraz jak zaśnie o 20 to się przebudzi koło 22. I zwykle lulam, czasem daję jeść. Myślę, że lulaj, a gdy minie 3-4 godz. od poprzedniego jedzenia i się obudzi mała to wtedy ją nakarm :)

My dziś też szczepienie - grubasek ma 61 cm i 6,9 kg ;)
Możemy po 4 miesiącu dać na spróbowanie warzywko - spróbujemy pewnie bliżej 5 :)

Ostatnia edycja:
No właśnie Iwona35 i mm i z piersi jest słodkie, też się zastanawiam czy nie slodzicie rumianku i kopru bo dwa leki zrobi i jak się zorientuje że to nie mleko to nie chce pic:-)

Witam

Mała w nocy kaszel męczył od kataru włączyłem nawilżacz i jakoś przespalismy ale budulca się męczy z tym katarem
Byłam z nią wczoraj u lekarza na szczęście osluchowo jest czysta

reklama
Moja druga noc znow sie budzi 2 razy. W nocy jak wstaje pierwszy raz to nie rzuca sie na jefzenie. Bardziej zauwazylam ze tak glisno sucho oddycha a i ja mam wrazenie suchego nosa, ale nie chce kupowac nawilzacza poki nie zmierze czyms wilgotnosci w mieszkaniu. Bo to dziwne gdyz my nie wlaczamy na full kaloryfera w sypialni i nie powinno byc sucho...

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry