reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Asia, ja nie słodzę koperku. Rumianku nie dawałam.

Julka, dzięki. Ostatnio pediatra mówiła, że musi pić i jak nie chciał to jedną porcję mu lekko rozcienczalam...

reklama
Dziekuje za komplementy. Fakt, ze apart wyostrza kolory troche, ale ma mocno granatowe co widac wlasnie w dziennym swietle. Jak byl mlodszy mial bardziej takie szare niz teraz.

Hm, ja nie dopajam malego.. W sumie nie wiem czy trzeba, ale wydaje mi sie, ze jeszcze nie potrzebuje dopajania.
Jak poznac, ze dziecko trzeba dopajac :confused: Patrze na mocz czy nie jest ciemny i kupki czy nie twarde, ale moze nie wiem o czyms jeszcze.

Flammie, nie wiem czy są inne metody...

A mnie zaraz rozniesie. Już dwa tygodnie sąsiedzi robią remont i wiercą... tak po trochu, ale często. Kolejny raz Młody budzi się z płaczem. Potem jest marudny, zasypia znowu i znów hałas go budzi. Nie wiem ile to potrwa, ale inni też mają dość. Spotkałam sąsiadkę wczoraj. Miała w tamtym tygodniu l4 to w piątek poszła już do pracy, bo nie mogła tego znieść. My wyjdziemy na spacer, ale to maks 1,5 godziny. Ja jeszcze się powkurzam i to zniosę, ale syn ciężko. A dopiero zaczął się normować z drzemkami... :(

DSC_0583.JPG
dziś nosek to już nam zmarzł:)

Załączniki

• DSC_0583.JPG
    DSC_0583.JPG
    651 KB · Wyświetleń: 460
Hej.

Jaki kolor oczu maja wasze maluchy??
U nas po urodzeniu szare, a teraz szaro-brązowe tzn to jest taka szarość z brązowym połyskiem ;) Ja mam brązowe, a mąż niebiesko-zielone.

Też się zastanawiam nad skokiem tylko chodzi mi o to, że nawet w tym temacie w necie piszą o tylko o kp, że kryzys może być i takie tam bo dziecko chce do piersi ciągle. A co z maluchami na butli? Nie chcę, żeby ją brzuszek bolał jak cała noc w nia mleko bede ładowac
Kamejka budziła się 2 razy od jakiegoś tygodnia może dlużej 3 razy bo pierwszy raz już koło 11 a od dwóch dni co 2 godziny. Dziś w nocy jak mijały 3 godziny to dawałam mleko a pomiędzy tym lulałam tylko.
Moja też miała dzień, że się budziła równo co 2 godz., a od 2 mies. przesypiała całą noc. Teraz jak zaśnie o 20 to się przebudzi koło 22. I zwykle lulam, czasem daję jeść. Myślę, że lulaj, a gdy minie 3-4 godz. od poprzedniego jedzenia i się obudzi mała to wtedy ją nakarm :)

My dziś też szczepienie - grubasek ma 61 cm i 6,9 kg ;)
Możemy po 4 miesiącu dać na spróbowanie warzywko - spróbujemy pewnie bliżej 5 :)

Ostatnia edycja:
No właśnie Iwona35 i mm i z piersi jest słodkie, też się zastanawiam czy nie slodzicie rumianku i kopru bo dwa leki zrobi i jak się zorientuje że to nie mleko to nie chce pic:-)

Witam

Mała w nocy kaszel męczył od kataru włączyłem nawilżacz i jakoś przespalismy ale budulca się męczy z tym katarem
Byłam z nią wczoraj u lekarza na szczęście osluchowo jest czysta

reklama
Moja druga noc znow sie budzi 2 razy. W nocy jak wstaje pierwszy raz to nie rzuca sie na jefzenie. Bardziej zauwazylam ze tak glisno sucho oddycha a i ja mam wrazenie suchego nosa, ale nie chce kupowac nawilzacza poki nie zmierze czyms wilgotnosci w mieszkaniu. Bo to dziwne gdyz my nie wlaczamy na full kaloryfera w sypialni i nie powinno byc sucho...

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry