reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Ja mam mega dola. Maly nie chce od kilku dni piersi...jak tylko go przystawie jest wrzask nie z tej ziemi. Krzyczy piszczy wierzga wygina sie...:( jak daje butle jest ok.

Paula, u mnie jest dosłownie identyczna sytuacja, ale juz od kilku tygodni!! Także wiem przez co przechodzisz, bo ja za kazdym razem rycze jak mały odmawia piersi :( Czytałam, że to jest strajk dziecka i podobno mija.. Duzo informacji jest po angielsku na ten temat.
Zaczęło się kilka tygodni temu, jak był jakiś skok. Czasem ciumkał po 3-5 min i krzyk, a czasem histeryczny krzyk jak tylko go ułożyłam do karmienia. Odciągam i podaje mu mleko, ale oczywiście wiadomo, że mleka zaczyna być coraz mniej w piersi.
Co mi pomaga, to przystawianie go jak ma dobry humor - rano po przebudzeniu biore do łóżka i wtedy troszke ciumka. Czasem też po długiej drzemce. Juz darowałam sobie próbowanie przystawiania za kazdym razem, zwlaszcza jak glodny, bo wiem, ze odmowi, a mnie to tylko dobija..
Mam nadzieję, ze u was to minie i dziecko wroci do ssania!

Dodam jeszcze, ze karmie prawie tylko mm teraz, i staram sie utrzymac laktacje przez te dwa miesiace, ale juz nie walcze na sile o kp, bo nie mam cierpliwosci.. Staram sie tak troche na luzie podejsc, bo co z tego, ze walcze o kp skoro non stop dziecko widzi mnie w nerwach albo zrozpaczona.. Wiecej szkody niz porzytku.

Ostatnia edycja:
reklama
Paula_dabro też pomyślałam że może jakiś skok albo kryzys lakta.
Próbowałaś różnych pozycji? Np. z pod pachy? Tak mi się skojarzyło bo jak filip robił i sceny przy prawej piersi to z pod pachy ładnie jadł. Nie załamuje się, nawet jak maluch już nie będzie jadł z piersi to pamiętaj że zrobiłaś wszystko żeby go zachęcić i utrzymać laktację.

Mialam to samo i się poddałam. A pomyśleć, że kiedyś myślałam, że wystarczy dziecko przytulić do piersi i gotowe. Po porodzie nagle okazało się, że piersi strasznie bolą, trzeba uważać czy maluch dobrze chwyci i do głowy mi nie przyszło, że może nie chcieć pić.

Dzieki Dziewczyny za dobre slowa.

Cos musi sie dziac bo on uwielbial cycusia a teraz tak jak piszesz Flammie podaje mu jak ma dobry humor w trakcie spania albo chwile po tym jak sie obudzi ale nie rozbudzi sie na dobre. Teraz np nie bylo mnie w domu ok 1.5h M dal malemu mleko jak wrocilam to jadl cycusia i tak sie cieszyl jak nie wiem jak go przystawialam, ale nie byl bardzo glodny moze dlatego. Wczesniej probowalam dac mu 60ml i cyca ale nie dalo rady tak wrzeszczal ze szok....

Wydaje mi sie ze to dlatego ze zabki ida. Dokuczaja mu bardzo moze dlatego tak marudzi.

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Tak, to moze byc przez zabki.
U mnie chyba powodem jest mala ilosc mleka i moze wolno wyplywa, bo apetyt malemu nagle sie zwiekszyl, a mleka jak malo bylo tak malo jest.

Pola po szczepieniu bardzo marudzi boję się nocy...

Paula ja tez się poddalam w podobnej sytuacjw 2 mcu wiec wierzę w Ciebie ze dasz rade i bedzie dobrze bo nie jeden kryzys juz za Toba jezeli chodzi o laktacje

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Hejka:-) ja dzisiaj po pracy, fajnie było, no nie sądziłam że kiedyś będę miała tyle przyjemności z pracy:-)
I oczywiście plotki, plotki, plotki z koleżankami tego też mi brakowało :-)

Basiajulia postaw przy nakryciach przy obiedzie tak jak na weselach teraz daja:-)

Toteczka ale opatulone malenstwo:-) slodkie:-) u nas dzisiaj 0 stopni i chwilami śnieg padał!

Paula u mnie jest to samo, ja już się nie denerwuje bo nie ma sensu, mała i tak nie rozumie jak ja proszę żeby ładnie jadla:-) daje w nocy, jak jest rozespana po drzemce, czasem trochę z butelki i jak się uspokoi to zmieniam na pierś. Jak placze to nawet nie próbuje daje odciagniete jeśli mam a jak nie to mm.

Julka moja już nie ulewa. Wody nie daje to nie wiem.

moja dalej ulewa
a jak pytałam lekarki to powiedziała żeby wody nie dawać bo będzie jeszcze bardziej ulewać

jedynie nie ulewa po mleku bebilon AR

Paula u nas też już kilka kryzysów było już nie raz mężowi mówiłam że koniec z kp ale jakoś dalej ciągniemy są dni że tylko wieczorem butle dostanie a są dni że cyc to tylko do pociumkania jest np dzisiaj o 7 kaszka 10 cyc 11 mm 14 cyc 16 mm 18 cyc 18.30 mm 20 kaszka i mega płacz w koncu mm i śpi ;)

reklama
Kurcze coś sie u nas rozregulowalo. Mala ostatnio pić mleka nie chciala a wczoraj i dziś zamiast po kapieli i kolacji spać do 2 lub 3 godziny to budzi sie co dwie godziny. Nie wiem co robić bo jak daję mleko to wciąga i to więcej niż zawsze. Przyzwyczajona jest do zasypiania ze smoczkiem i zastanawiam sie czy ciągnie mleko tylko ze względu na ssanie czy jest głodna. Karmić czy tylko starać się usypiać ?

Do góry