reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Dziewczyny już wkrótce w Lidlu
P_20161103_230226.jpg
P_20161103_230358_LL.jpg

Załączniki

• P_20161103_230226.jpg
    P_20161103_230226.jpg
    56,4 KB · Wyświetleń: 346
  • P_20161103_230358_LL.jpg
    P_20161103_230358_LL.jpg
    57,5 KB · Wyświetleń: 351
reklama
Witam z rana
już po kawce a mała na porannej drzemce tylko coś niespokojnie śpi co chwilkę się wierci tak jakby nie mogła zapaść w ten głębszy sen
nocka ok pobudki po 12 i po 3 a o 6 wstała już się przyzwyczaiłam że dłużej z nią nie pośpimy ;) Majka potrafiła iść spać o 20 i spała do 8 z pobudkami na mleko co 3h

U nas też noc fatalna. Po 6.00 pobudka bo kupa i po spaniu. W czoraj wieczorem zostawiłam męża z dzieckiem i z córkami poszłam na zakupy po zimowe obuwie i kurtki dla nich. Oczywiście mąż przyjechał późno bo opony zmieniał więc miałam mało czasu na zakupy bo galeria do 21.00. Dziecko zdążyłam uspac na noc. Ci się nadenerwowalam w tej galerii bo córki juz swój gust mają to znowu szybko bo zamykają a do tego mąż z telefonami ile ma małej dać jeść[emoji26][emoji36][emoji36] kiedy wróciłyśmy dziecko nie spało podejrzewam że lulać mu się nie chciało [emoji48][emoji45] i tak zamiast sie zrelaksować to nerwów więcej zjadłam[emoji33] oczywiście mała mało spała w nocy i do tego pokłóciłam sie z mężem[emoji21][emoji30]

Kurcze coś sie u nas rozregulowalo. Mala ostatnio pić mleka nie chciala a wczoraj i dziś zamiast po kapieli i kolacji spać do 2 lub 3 godziny to budzi sie co dwie godziny. Nie wiem co robić bo jak daję mleko to wciąga i to więcej niż zawsze. Przyzwyczajona jest do zasypiania ze smoczkiem i zastanawiam sie czy ciągnie mleko tylko ze względu na ssanie czy jest głodna. Karmić czy tylko starać się usypiać ?

U mnie też ostatnio tak noce wyglądają, jak usnie po 21 to już o 24 się budzi i później co 1-2h. A usypia w nocy tylko z cycem, smok nie daje rady.
Zwalam to na jakiś skok bo mam nadzieję że to chwilowe a nie na stałe, ale ciężko jest.

U nas dzisiaj pierwsza pobudka co prawda dopiero o 5,30 ale potem już koniec spania,jakoś przeleżałyśmy do 6.30 i trzeba było wstać;-/ teraz mała zasnęła,a Ty mamo rób sobie co chcesz jak już wstalaś tak wcześnie;-D

U nas tez ostatnio pobudki częściej, daje smoka i po 20 minutach spi, w nocy je mi okolo 60 ml, jeszcze niedawno wcinal 150 ml, moze ma coraz mniejsze potrzeby na jedzenievw nocy? Bo w sumie jak mi sie budzi kolo 4 to nawet sie nie zastanawiam czy glodny tylko z,automatu daje butle

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Wiece co, zaczynam sie zastanawiac czy to, ze dziecku poswieca sie duzo uwagi na pogawedke i zabawe wplywa na to, ze latwiej zasypia i lepiej spi. :confused: Zaczynam zauwazac pewna zaleznosc... Moze to ze poswieca sie mu duzo wagi sprawia, ze sie relaksuje i latwiej zasypia.

Wymyslilismy z mezem, ze bedziemy pracowac na zamiane w soboty. Takze co druga sobote ide do pracy na 4h, maz bedzie mial czas pobyc z dzieckiem, a ja porobic cos innego niz opieka nad dzieckiem :p Zaczynam od jutra!

Jaki kolor oczu maja wasze maluchy??
Moj synek ma mocno granatowe. Wiem, ze kolor oczu sie zmienia, ale w sumie ma taki ladny kolor, ze moglby sie nie zmieniac :)

moja ma teraz ciemnio granatowe,ale od urodzenia jej stopniowo jaśnieją;-)
twój synek Flammie rzeczywiście ma piękny niebieski kolor jak widziałam na wątku zamkniętym;-) czytałam gdzieś,że około 4 miesiąca się kształtuje kolor
bardzo dobry pomysł z tą pracą,ja po wczorajszym dniu utwierdziłam się w przekonaniu że to był dobry krok chociaż na parę godzin oderwać się od domu;-)
a powiedz mi czy rzeczywiście jak jest u Was noc polarna to kilka miesięcy jest ciemno?bo własnie mówili w telewizji i mnie to zaciekawiło;-)

No wlasnie ciekawa jestem jak to bedzie, bo ja mam ciemno brazowe oczy a maz zielono-piwne. :rolleyes2:
Mysle, ze dobrze mi tez zrobi wyjscie z domu i robienie czegos innego niz codzienne obowiazki. I mezowi tez na dobre wyjdzie :p

Asia, to jest tak, ze z dnia na dzien robi sie coraz ciemniej. Tak o 10min dziennie jest dzien krotszy, a okolo 20 listopada sie zacznie noc polarna. U mnie trwa dwa miesiące. Bedzie troche swiatla, tak po 2 godziny w dzien, ale to bedzie dokladnie tak jak zima w Polsce tuz po zachodzie slonca, bo słonko sobie bedzie tuz pod horyzontem. Taka szarowka. A tak to będzie po prostu ciemno. Ja jestem koszmarnie senna wtedy.. :baffled: Nie wiem jak mały to zniesie. Mam niby taka lampe, ktora imituje swiatlo dzienne, ale to nie to samo.

reklama
Jakieś głupoty wyczytalam o tym 4miesiacu,teraz czytam że od roku do 3lat jak oko przyjmuje promienie słoneczne to się ostateczny kolor kształtuje:-) i to mi się bardziej prawdopodobne wydaje.
Ja mam niebieskie oczy a mąż piwne więc ciekawe jakie będzie miała ostatecznie.wlosy miała czarne po urodzeni,teraz już zjasnialy,a że spodu to już w ogóle blond jej rosną:-)

Codziennie się zmienia,a tak rosnie,jak ja wczoraj przygotowywałam do snu to się zastanawiałam gdzie się podziały moje malusienkie stopki:-) niech ten czas tak nie ucieka.

Do góry