reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Moja druga noc znow sie budzi 2 razy. W nocy jak wstaje pierwszy raz to nie rzuca sie na jefzenie. Bardziej zauwazylam ze tak glisno sucho oddycha a i ja mam wrazenie suchego nosa, ale nie chce kupowac nawilzacza poki nie zmierze czyms wilgotnosci w mieszkaniu. Bo to dziwne gdyz my nie wlaczamy na full kaloryfera w sypialni i nie powinno byc sucho...

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

My póki co grzejemy tylko na dole kominkiem i na górę dogaduje tyle o ile, cały dzień w sypialni mam rozszczelnione okno, a wieczorem wietrze i nie mamy bardzo ciepło, a wilgotność na poziomie 25% :oo2: nawet na deszczowa pogoda nie pomogła.

reklama
Madziolina to może zacznij od mokrych ręczników jak nawilżacza nie chcesz. Ja jak pranie wisi to swoje nie wlączam.
U nas po tych wieczornych wybrykach nocka spoko, tylko dwie pobudki i po drugim karmieniu spałyśmy obie. Punkt 6 Ewa otwiera oczka no to ja jej smoczek, 3 razy dałam bo wypadał i obudzilam się o 7 w szoku. Ale godzina snu dużo daje :)

Prawidłowa wilgotność to 40-60%. Ja mieszkam w bloku, ogrzewanie kaloryferem a wilgotność za wysoka! 70-80% u mnie. Także polecam sprawdzić przed zakupem nawilżacza. U nas mąż zamówił osuszacz:D

Może chociaż na buźkę złapiemy parę promyków słonka;-)

IMG_20161104_122554.jpg

Załączniki

• IMG_20161104_122554.jpg
    IMG_20161104_122554.jpg
    122,9 KB · Wyświetleń: 421
Witam!

Toteczko - spełnienia marzeń!
Asia, a jaka to praca? Jeśli możesz napisać.
Iwonaimaja - zdrowia! Przeziębienie? Co na to bierzesz?
Karolina, moja się trochę rozgadała, ale to też zależy od dnia :)
Basia - zgadzam się z Iwoną. Najlepiej położyć przy nakryciu, zanim zjawią się goście :)
Lizzy - moja też poważna na spacerach :)
Pauladabro - przytulam :(
Flamie - ja i chłopcy mamy niebieskie, mąż brązowe, a Anastazja nie wiadomo jakie. Jedni mówią, że ciemno niebieskie, inni, że brązowe, ja widzę, że jej jaśnieją z takich granatowych. Ciekawe jakie będzie miała :)

Chora jestem :( Zawalone zatoki, jak co roku, mam nadzieję, że Młoda się nie zarazi. Kupiłam maseczki i staram się leczyć domowymi sposobami, bo przecież karmię piersią. Może Wy macie coś ekstra na zapchane zatoki i ból twarzy i czoła przy tym??

Chora jestem :( Zawalone zatoki, jak co roku, mam nadzieję, że Młoda się nie zarazi. Kupiłam maseczki i staram się leczyć domowymi sposobami, bo przecież karmię piersią. Może Wy macie coś ekstra na zapchane zatoki i ból twarzy i czoła przy tym??
A próbowałaś przepłukać zatoki Sinus Rinse np. Dobre są tez tabletki Sinupret

Witam!

Toteczko - spełnienia marzeń!
Asia, a jaka to praca? Jeśli możesz napisać.
Iwonaimaja - zdrowia! Przeziębienie? Co na to bierzesz?
Karolina, moja się trochę rozgadała, ale to też zależy od dnia :)
Basia - zgadzam się z Iwoną. Najlepiej położyć przy nakryciu, zanim zjawią się goście :)
Lizzy - moja też poważna na spacerach :)
Pauladabro - przytulam :(
Flamie - ja i chłopcy mamy niebieskie, mąż brązowe, a Anastazja nie wiadomo jakie. Jedni mówią, że ciemno niebieskie, inni, że brązowe, ja widzę, że jej jaśnieją z takich granatowych. Ciekawe jakie będzie miała :)

Inhalacje że zwykłą solą fizjologiczną. Bardzo dobrym sposobem , ale mało przyjemnym jest użycie irygatora FIXSIN. Ja się tym wyleczyłam w ciąży , a byłam strasznie zawalona

reklama
Ja też przeziębiona :( ale u mnie nie zatoki, więc nic nie potrafię doradzić. Ze względu na przeziębienie mój M był dziś sam na spacerze. Święto!! To jego drugi raz :p nigdy nie chciał chodzić sam na spacery, bał się. Ale dzień przed Wszystkimi Świętymi była ładna pogoda a ja jechałam na cmentarze a on miał się małą opiekować. Więc powiedziałam że dziecko ma iść na spacer, naszykowałam ją i zeszliśmy i on na spacer a ja śmignęłam na cmentarze. To był jego pierwszy raz :p a dziś drugi raz poszedł sam. Jutro też zamierzam go wygonić ;)

Do góry