reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

reklama
Cześć!

PannoMigotko - trzymam kciuki by było ok!!!
BasiaJulia, moja też nie chwyta jakoś specjalnie zabawek, jak coś już złapie to chwilę trzyma. Pytałam położnej, która przyszła akurat do koleżanki. Jeszcze nie musi, a Twoja młodsza więc tym bardziej :) Popytam jutro na szczepieniu. Życzę by chrzciny były udane. Do noska mam na razie tylko wodę morską. Co do kredytu - nie mam pojęcia.

Cześć!

PannoMigotko - trzymam kciuki by było ok!!!
BasiaJulia, moja też nie chwyta jakoś specjalnie zabawek, jak coś już złapie to chwilę trzyma. Pytałam położnej, która przyszła akurat do koleżanki. Jeszcze nie musi, a Twoja młodsza więc tym bardziej :) Popytam jutro na szczepieniu. Życzę by chrzciny były udane. Do noska mam na razie tylko wodę morską. Co do kredytu - nie mam pojęcia.
Dzięki za informację, trochę spokojniejsza jestem :)

BasiaJulia my też 13 listopada, ale jeszcze u księdza nie byłam bo czekam na papiery od chrzstnego.
Muszę zacząć szukać kreacji dla siebie i małej. Też będę zamawiać pierniczki.
Można wiedzieć skąd zamówiłas??

My właśnie po dłuższej drzemce..

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

Cholera a ja cały czas daje. Myślałam że to chodzi o witaminę k

Ja mam troche inaczej w Norwegii i mnie nie słuchaj :) Z resztą już nie będę pisać o naszych zaleceniach by nie wprowadzać zamętu. Także podawaj wedlug zaleceń tak jak ja robię.

Niestety, ale wszystko mozna przedawkowac i zaszkodzi, nawet woda :) Takze po prostu podawac według zalecen.
Np tutaj: Link do: Witamina D3 - objawy przedawkowania. ForumPediatryczne.pl - portal wiedzy o pediatrii
I tu też jest troche informacji: Link do: Witamina D3 dla niemowląt

Byliśmy dziś na kontroli u rehabilitantki i podobno jest ok, choc nadal jedna strone preferuje.. :( Mamy ćwiczyć samolot :)
Jutro kontrola wagi...

Hej dziewczyny:happy: Moge do was dolaczyc? też jestem lipowa mamą. Synek urodził się 24.07 z waga 3900 a obecnie waży ok 6200, oj moje plecy czują to ;)
I mam do was pytanie. Otóż filip od jakiegoś czasu robi tzw mostek, czyli unosi do góry pupe jak lezy na plecach i do tego krzywo, czyli bardziej odpycha się z lewej strony. Wasze dzieciaczki też wykonują takie akrobacje?

Hej dziewczyny:happy: Moge do was dolaczyc? też jestem lipowa mamą. Synek urodził się 24.07 z waga 3900 a obecnie waży ok 6200, oj moje plecy czują to ;)
I mam do was pytanie. Otóż filip od jakiegoś czasu robi tzw mostek, czyli unosi do góry pupe jak lezy na plecach i do tego krzywo, czyli bardziej odpycha się z lewej strony. Wasze dzieciaczki też wykonują takie akrobacje?

Witaj na forum.
Moj synek robi właśnie takie coś ostatnio i też się przekrzywia na jedną stronę, na swoją ulubioną stronę.

Usypiam... ze stoperami w uszach by mnie szlag nie trafił :)

U nas ok. Neurolog obejrzała Miśka, ostukała, opukała, poprzewracała na różne strony, za ręce powyciągała, nawet posadziła biedaczka. A to spojrzenie to ponoć dlatego, że on się dziwi i dlatego robi takie oczy. Jeszcze pójdziemy na usg przezciemiączkowe, to ostatecznie rozwieje wszystkie wątpliwości.

Dziewczyny, jak planujecie rozszerzać dietę? Już po ukończeniu 4 miesiąca?
Ostatnio przeczytałam o BLW Link do: BLW – prawdy i kity – wpis gościnny
Chciałabym bardzo w ten sposób, ale tu trzeba więcej się napracować niż przy słoiczkach, a ja czasem mam słomiany zapał.

PS. Dziś pierwszy obrót z brzuszka na plecy. Dla porównania córka wykonała ten manewr dopiero jak miała 5 miesięcy. Ale ona do pewnego momentu w ogóle nieruchawa była, taki leniuszek. Za to teraz nadrabia ruchliwością.

reklama
BasiaJulia my też 13 listopada, ale jeszcze u księdza nie byłam bo czekam na papiery od chrzstnego.
Muszę zacząć szukać kreacji dla siebie i małej. Też będę zamawiać pierniczki.
Można wiedzieć skąd zamówiłas??

My właśnie po dłuższej drzemce..

Jasne :) Link do: Przedmioty użytkownika NorbertZ2008 - Allegro.pl. Naprawdę świetnie wyglądają na żywo!

Witaj :) Moja córeczka też zaczyna teraz tak robić, ale raczej obiema piętami się odpycha.

Witaj na forum.
Usypiam... ze stoperami w uszach by mnie szlag nie trafił :)
My chyba za chwilę zaczniemy... Ale jak mi wrzeszczy do ucha, to myślę, że nie jestem sama ;)

Do góry