Hej dziewczyny.
U nas powoli przygotowania do chrzcin - 13 listopada. Szukam teraz sukienki dla naszej księżniczki, bo ja już swoją zamówiłam
Dziś przyszły mi też przepiękne podziękowania dla gości, takie pierniczki lukrowane. Są prześliczne i już się nie mogę doczekać, aż wręczymy je rodzinie.
My dajemy witaminę D, nawet jak u jednego lekarza byłam to wspominał, że są jakieś najnowsze zalecenia, żeby dawać więcej tej witaminy, ale nie rozwijał szczegółów, bo byliśmy na usg, a nie na wizycie pediatrycznej.
Moja tak średnio podnosi główkę, widać, że może, ale najczęściej jej się nie chce. Zamiast się podpierać rączkami to podnosi nóżki do góry i opiera się na brzuchu. Nie sięga jeszcze po zabawki, jak coś złapie to trzyma, ale nie robi tego jeszcze celowo. Niedługo się na szczepienie wybieramy to podpytam czy wszystko ok.
Co do zabawy to od kilku dni częściej ją kładę na matę, żeby sobie właśnie sięgała po zabawki. To nawet jest zainteresowana, na razie macha sobie rączkami i uderza w zabawki, a jak jakąś złapie to do buzi od razu
Co polecacie na katar? Chodzi mi o krople do nosa dla dziecka.
I czy się któraś orientuje czy na macierzyńskim można wziąć kredyt hipoteczny?