reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Moja gluzy już z dnia na dzień coraz więcej, jak się do niej mówi to odpowiada, ostatnio powtarzała coś w stylu,,ahoj,, a tak to zazwyczaj ooee, eaa, aaoo itp. [emoji5]️na głos się jeszcze nie śmieje, też się jeszcze nie przekręca [emoji5]️

Napisane na Nexus 7 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
asia to Twoja malutka już nie głuży tylko gaworzy :) mój też dużo "mówi" za to motorycznie słabszy, nawet główka mu jeszcze lata. wg lekarza jest bardzo silny i ma jeszcze czas, więc się nie przejmujemy.
Toteczka dlaczego u Flammie za wcześnie na takie ćwiczenia? Skoro pisze, że się szybko rozwija, nawet przekręca się na bok to wnioskuje że i nad główką już w pełni panuje, więc mogą się tak bawić.
Nie ma co robić twardych wskaźników z tego co w jakim tygodniu dziecko powinno robić a czego jeszcze nie bo to są tylko poglądowe wytyczne. CZasami różnice w rozwoju między dziećmi będą sięgać nawet tygodni.
Ja pamietam jak moja starsza córka chodziła na 8 miesięcy. Nie kolebała się, nie próbowała, tylko normalnie już chodziła i tez słyszałam "nie za wcześnie?" a ja jej do tego nie zmuszałam żadnymi chodzikami etc, zwyczajnie wszystko robiła szybko i wtedy szczerze mówiąc szlag mnie trafiał na taką "troskę" , bo co miałam zrobić, związać ją, przykuć do krzesła?

Ojej, może i mnie źle zrozumiałyście. Jak go nie podnosze do siedzącej pozycji! :) Ledwo co go podciągam tyle by miał szanse sam spróbować.

Załączam obrazek jak po kąpieli ćwiczymy brzuszek. Ot tak się podeprze na rączkach i się rozgląda. Jak się zmęczy głowa leci w dół oczywiście, ale dość długo tak potrafi. Mąż musi asekurować by nie wyrżnął w ścianę, jakby chciał się obrócić :p

IMG_20160926_2022332.jpg

Załączniki

• IMG_20160926_2022332.jpg
    IMG_20160926_2022332.jpg
    64,8 KB · Wyświetleń: 309
Flammie pięknie się podnosi. Moja tylko głowę unosi i zaraz jej opada. Jak jest w chuście albo na rękach w pozycji pionowej to jej lepiej idzie. Za to śmieje się w głos i też udaje, że kaszle! Sporo też gada i łapie różne rzeczy w rączki.

Chciałabym dziewczyny zaglądać jak najczęściej ale mamy taką obecnie sytuację że brak mi czasu sił i wszystkiego dostaliśmy wypowiedzenie z domu i praktycznie nie mamy się gdzie podziać więc ja muszę się pakować i wracać na jakiś czas do Polski a może je wynająć pokój u znajomych i taki jest plan na najbliższe cztery miesiące ja będę Latała tutaj z małym na szczepienia do Anglii a mąż będzie na weekendy przylatywał z odwiedziny. Do Polski nie było wyjścia bo tutaj jest ciężko tak na szybko coś wynająć z małym dzieckiem poszliśmy do takiej działalności żeby nam dali dom zastępczy ale stwierdzili że mogą nas tylko umieścić w domu dla bezdomnych więc bez przesady wolę już wrócić do Polski zwłaszcza że ta mamy własne mieszkanie tylko płakać mi się chce. Bo to nasza trzecia przeprowadzka w ciągu dwóch lat każda przeprowadzka to koszta bo tutaj wynajęcie mieszkania wygląda całkiem inaczej niż w Polsce to trzeba płacić agencji za to że sprawdzają czy nie jesteś zadłużony do tego dużą kaucje i od razu za półtorej miesiąca z góry więc sama przeprowadzka to koszt około 2000 £ szkoda gadać do tego jakiś czas temu wyczułam Kózka na piersi poszłam do lekarza który mnie zbadał bo strasznie mnie bolą dziś Byłam w szpitalu na badaniach robili mi Biopsja i będę czekała teraz na wyniki ale że w niedzielę lecę do Polski i mąż tutaj zostaje to on odbierze moje wyniki[emoji26]

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Do góry