reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

A my sie karmimy. Juz nie wiem o co chodzi. Mala wstawala juz na pierwsze karmienie 2-3 a teraz 24-1. Kurde...

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
U mnie to samo pierwsze karmienie bliżej 2 a było o 12 i znowu teraz :(
Poza tym mam coraz mniej pokarmu przez to.ze ja dokarmiam mm, ale nie mam czasu i siły ściągać laktatora. W nocy wolę się wyspać a w dzień sprzątanie gotowanie itp..:(

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Moja tez glowke daje na jedna strone, lekarz powiedzial ze mu sie to nie podoba i tyle a inny kazal zabawki dawac na te strone i w lozeczku klasc tak zeby byla zwrocona do dochodzacych dzwiekow i obrazow. U nas dzis sen 6,5 bez przerwy jupi. Gdyby maz byl w domu to bym miala spanie do rana bo on wstaje do pierwszego karmienia. Zazdoszcze tym co w ciagu dnia gotuja, sprzataja itp bo ja od urodzenia Ewy taz spagetti zrobilam a tak to czekam na meza az zrobi i poda, nie da rady przy malej.

Nie wiem czemu Mala zaczela sie wczesniej budzic. Bylo kilka dni, ze wstala ok 3 i potem 7. Do tego jeszcze nasz synek ,ktory ma prawie 2,5 roku. Wczesniej spal w swoim pokoju, zdarzala mu sie pobudka, bo cos mu sie przysnili czy zawolal na picie. Od jakiegos czasu wola mnie i to tak glosno jakby go ze skory obdzierali i chce do nas, potrafi tez przyjsc sam. Maz probowal z nim spac tzn na materacu obok, ale on chce mnie, oczywiscie jak sie podrze ze chce do mamy, do sypialni, ze do dzidzi i maz mu tlumaczy ze my spimy itp to w koncu po dluzszym czasie zasypia. Robi sie to irytujace. Dzis spi z nami i cos zaczal gadac w nocy, ja mowie spokojnie, zeby byl cichutko bo tata i Ania spia a on ze nie... Wzielam i go wyniokslam do jego pokoju i tam iczywiacie histeria, ze ja mam spac obok itp... Nie wiem co robic, bo to meczaca sytuacjan nie dosc ze do niej wstaje to jeszcze on, a bie chce spac kolo niego, bo wolala bym miec mala obok. Miala tak ktoras, jakies rady?

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry :)

Karolina - moja to od początku potrafiła się przekręcić, ale teraz jakby mniej, muszę poobserwować, wczoraj próbowała i jej nie wyszło, ale teraz układam jej rączki wzdłuż ciała, a kiedyś dawałam do przodu więc pewnie dlatego. Jak miała z przodu to raz dwa się przekręcała, jak ma wzdłuż ciała to się umęczy, żeby je dać do przodu, a gdzie tam myśleć jeszcze o przekręceniu.
Flammie - moja się rozgłużyła, ale w zasadzie ostatnio. Wydaje dźwięki radości na głos, ale to jeszcze nie jest śmiech w głos. Widzisz, jak to jest. U jednego z tym lepiej, u drugiego z tym, jak z każdym :) I Twój Synuś tu na zdjęciu sam się tak podniósł z tych rączek ułożonych do tyłu, wzdłuż tułowia?? Bo ja mojej jak dam rączki do przodu to też tak się podniesie, ale jak ma ręce do tyłu to w życiu ich nie podciągnie do przodu i się nie podniesie. Twój się ślicznie podnosi :) Dobrze jej za to idzie z unoszeniem głowy na mojej klacie :D
Toteczka - jakbym moją widziała :) :)
Wmazur - :( Trzymaj się kochana!! To samo pomyślałam, że taki piękny pokój wyszykowałaś Maleństwu, ehh :/ A to tak można z dnia na dzień pozbawić kogoś mieszkania?? Życzę wytrwałości, żeby się wszystko poukładało, a wyniki były w porządku,bo zdrowie najważniejsze!! A Ty karmisz piersią? Kiedy wyczułaś guzka, w ciąży jeszcze? No i miałam pisać, że wydaje mi się, że Synuś do Ciebie podobny :)
Kaskaw - a do jakiego specjalisty idziesz z tym przekręcaniem główki?? Moja też bardziej woli prawą stronę :/

Moje dziecię co prawda nie podnosi sie samo, główkę z leżenia różnie, zależy jak mu się chce. Ale gaduła niepojęty. Pomijam, że płacze na brzmienie "nie", to oprócz śmiechu w głos jest "ej" "agu" itd. Z rana zawsze jak się rozgada i śmieje to serce rośnie :)

Witajcie dziewuszki :)

Ja zakatarzona, ze starszaka na mnie przeszlo.. modle się tylko zeby Mateuszek się nie zarazil.

Milego dnia :*

Wmazur wspoczuje sutuacji i zycze byscie szybko znow ulozyli sobie wszystko tak jak chcecie.

Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom

Moj synus spal do 2:30 a później id 3:30 do 7. Martwię sie ze malo je. O 2:30 zjadl mi 90 a o 7 80 ml i narazie nic. Je okolo 6posilkow ale raz zje 120 a raz 60. Mam tylko zwykla wage i widze ze przybiera ale jakiegos szalu nie ma. Moze mu ten bebilon comfort nie smakuje? Juz,sama nie wiem, chce mu zmienic na zwykły bebilon albo nan ale dopiero po 3-miesiącu, jak tak dalej bedzie ro nie wien czy nie zrobie tego wczesniej

Wmazur współczuję sytuacji

Fazerkamm zdrówka

O my tak podnosimy głowę

Załączniki

• 20160928_095812.jpg
    20160928_095812.jpg
    421,3 KB · Wyświetleń: 80
reklama
Do góry