reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

reklama
Moja o siadaniu jeszcze też ani myśli, to wcześnie bardzo naprawdę:)

Czapeczkę nosimy bawełnianą i do tego kapturek jeśli jest przy bluzeczce. Ogólnie pamiętam że jak szykowałam wyprawkę to wszędzie czytałam ze bluzy byle bez kapturów a ja sobie je bardzo chwalę. Najbardziej przydają się przy chuście bo karczek przykrywa.

Mamy chustujące - jakie plany na zimę? Myślicie o jakiejś kurtce dla dwojga albo osłonce na chustę? Czy jak chcecie chustować? Bo dziecka w grubym kombinezonie nie wyobrażam sobie zamotać, chyba nawet by się nie udało ułożyć nóżek w prawidłowej pozycji żabki.

Mój Jasiek też przymierza się do siadania. jak go biorę na ręce to strasznie się dźwiga. Chyba to za wcześnie więc staram się mu na to nie pozwalać za bardzo.

chyba w tym drugim skoku rozwojowym właśnie rozpoczynają sie próby siadania, co nie znaczy, że zaraz usiądzie :) Ja bym się tym nie martwiła. Jeśli dziecko cokolwiek robi samo to znaczy, że jest na to gotowe. Gorzej jak ktoś usadza na siłę i podpiera poduszkami. Mój jedynie mostki wykonuje w kąpieli. O siadaniu ani mysli:)

moja też nie myśli o siadaniu

kamejka a Ty jakie masz plany na zimę bo ja właśnie zastanawiałam się jak to będzie z chustą w zimę

madziolina ja też jak już jadę na spacer to raczej nosidełko samochodowe bo w gondoli jest ryk

my już krótki spacerek w chuście zaliczyłyśmy teraz jest drzemka

nocka dzisiaj masakra co godzinkę cyca chciała już nie mogę się doczekać aż coś innego jej podam do jedzenia może wtedy trochę lepiej pośpi ostatnio wieczory nie może sie najeść i coraz częściej butle dostaje ale tak góra 60ml dodatek do cyców ;)

U nas spacery caly czas w gondoli, bo najczesciej spi. Mi tez sie maly zaczyna dzwigac jak mu podaje raczki. Wczoraj nagralam smieszny filnik. Dalam mu do raczki smoka i on sie zorientował ze to smok i probowal go dac dp buzi tylko najpierw wciskal do oka a później znalazł usta :) nocka do 4:30 ok, pozniej przebudzenie co chwile

a tak się nosimy

Załączniki

• DSC08898.JPG
    DSC08898.JPG
    678 KB · Wyświetleń: 92
  • DSC08879.JPG
    DSC08879.JPG
    516,3 KB · Wyświetleń: 91
Hejka [emoji4] dziś rekord spania od 21 do 5.30,dzisiaj kończymy dwa miesiące to pewnie temu[emoji4] za szybko ten czas leci.

Moja też jak jak leży i jak trzyma mnie rączkami za palce to podnosi głowę i tak się dźwiga jakby chciała usiąść, ale to zdecydowanie za wcześnie, ćwiczymy sobie takie podciągania i tyle, broń boże nie kładę jej w pozycji siedzącej.

Na spacery w gondoli dajemy radę, ale mała spi wsumie cały czas. I też chwale sobie bluzy czy kurteczki z kapturem bo można fajnie odkryć dziecko a i po karku nie wieje jak się ma je na rękach.

Napisane na Nexus 7 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Zazdroszcze chustowania ja raz probowalam na misiu i porazka a mala ciagle chce buc na rekach. Widzialam w intetnecie takie uproszvzone wersje ale sie boje czu to bezpieczne dla dziecka. Jedziemy dzis do rehabilitanta to soe dowiem jak to jest z tym siadaniem.

Do góry