reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Witam!

Przyszła chrzestna opiekuje się moim dzieckiem. Reszta w szkole i przedszkolu. Jestem sama. Aż dziwnie...

:D :D :D

Giulia - w oiilianie. Dziś kupiłam w Rossmannie Oliatum, młodszego syna też w tym kąpałam, bo miał problemy trądzikowe jak Nastka, nawet gorsze, zobaczymy. Dziś wlałam sobie odrobię mleka do Inki, bo bez mleka nie idzie tego pić.
Wmazur - śliczny Synuś! Cieszę się, że macierzyństwo Ci służy :) Zaglądaj częściej!!
Ile czasu po odstawieniu nadmiaru mleka wypryski powinny zejść??? (jeśli to od mleka, oby nie :/)
Toteczko - też taką mamy :D
Aga - można odzyskać! Tak jak dziewczyny piszą. Nie dziwię się, że ryczeć się chce :(

Jak chwytam za rączki to też się potrafi dźwignąć, ale to nie zawsze. A na brzuchu chyba mniej tą głowę podnosi niż na początku albo się mi wydaje, popytam lekarkę na szczepieniu.

Moja też nie cierpi czapek, grubszego ubierania :/ Na razie zakładam jej bawełnianą lub bawełniano - akrylową.

No właśnie! Można już w gondolce delikatnie podnieść główkę czy za wcześnie??? Mąż mi truje, ale mnie się wydaje, że to zdecydowanie za wcześnie :/

reklama
No tak ale czyms musisz myc buzie? Dlatego pytam czym;)
Pytanie nie do mnie, ale ja myję tylko wacikiem z przegotowaną wodą. Miała raz wysypkę na twarzy, prawdopodobnie od jajek, bo przestałam jeść to zniknęło. Smarowałam wowczas maścią Dermaveel - bez sterydów.

Moja dziś odsypia chyba dwa miesiące;))) Najpierw na dworze spała 2 godziny, teraz już 1,5 a na 14.30 mamy usg bioderek .....

Ostatnia edycja:
Moj tez jeszcze nie przymierza sie do siadania, ale cwiczymy podciaganie. Na brzuszku bardzo ładnie unosi glowe, przesuwa raczki do przodu jak poloze wzdloz ciala a nawet jak juz podniesie glowe to umie wyciagnac raczke do przodu :) Dzis rano zupelnie swiadomie sie przekrecil z brzuszka na bok :szok: Jesli chodzi o motoryke to rozwija sie super... pewnie po tacie :)

Noc mielismy dosc niespokojna, bo przebudzal sie czesto.

Pakuje własnie wiekszosc ubranek 56 i tak nie wiem co zrobic z nimi - sprzedac czy zachowac. Nie wiem czy beda mi jeszcze potrzebne, ale mysl, ze moze jednak nie beda troche mnie zasmuca.. Moze by tylko te najładniejsze zachowac a reszte sprzedac :confused:

Ostatnio mi sie kocykow namnozyło.. Mam 7 takich zwykłych kocykow, uzywanych, ktore mi nie sa potrzebne. Ciagle ktos mi kocyk podarowywał po swoim dziecku a ze mam dwa takie bardzo piekne, ktore w prezencie dostałam to te zwykle na paczki pieluch planuje zamienic :)

Cześć dziewczyny,
Właśnie odnośnie tego co pisała Flammie...czy wasze maluchy się już przekręcają? Mila ma 11 tygodni i tylko trochę skręca ciałko. Ma mnie to martwić?

Cześć dziewczyny,
Właśnie odnośnie tego co pisała Flammie...czy wasze maluchy się już przekręcają? Mila ma 11 tygodni i tylko trochę skręca ciałko. Ma mnie to martwić?

Z tego co czytałam to nie masz sie co martwic! To przekrecanie to 3-4 miesiac, wiec sie mozesz tego lada chwila spodziewac.
Synka czesto na brzuszek kłade i po prostu zasoczył, ale od jakiegos czasu własnie tak sie skrecal i wyginał tylko jeszcze mu troche siły i koordynacji brakowało.
Bylismy tez u terapeuty maualnego i ona z nim troche pocwiczyła i jakos mu wymasowała dolne plecki i zaczal sie bardzo ładnie w łuk wignac po tym. Nie wiem czy miało to jakis wpływ, ale moze..

Jak cwiczycie podciaganie?
Ja kłade małego na pleckach, łapie za raczki i powoli podciagam go do gory.

Tak piszemy co te dzieciaczki nasze umieja to zapytam jak u waszych z głużeniem??
Mój jeśli chodzi o gadatliwość to tak średnio. Nie jest gaduła, jak do niego mówię to zwykle tylko się gapi i uśmiecha. Na głos też się nie śmieje.

reklama
Do góry