reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Moja gluzy już z dnia na dzień coraz więcej, jak się do niej mówi to odpowiada, ostatnio powtarzała coś w stylu,,ahoj,, a tak to zazwyczaj ooee, eaa, aaoo itp. [emoji5]️na głos się jeszcze nie śmieje, też się jeszcze nie przekręca [emoji5]️

Napisane na Nexus 7 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
asia to Twoja malutka już nie głuży tylko gaworzy :) mój też dużo "mówi" za to motorycznie słabszy, nawet główka mu jeszcze lata. wg lekarza jest bardzo silny i ma jeszcze czas, więc się nie przejmujemy.
Toteczka dlaczego u Flammie za wcześnie na takie ćwiczenia? Skoro pisze, że się szybko rozwija, nawet przekręca się na bok to wnioskuje że i nad główką już w pełni panuje, więc mogą się tak bawić.
Nie ma co robić twardych wskaźników z tego co w jakim tygodniu dziecko powinno robić a czego jeszcze nie bo to są tylko poglądowe wytyczne. CZasami różnice w rozwoju między dziećmi będą sięgać nawet tygodni.
Ja pamietam jak moja starsza córka chodziła na 8 miesięcy. Nie kolebała się, nie próbowała, tylko normalnie już chodziła i tez słyszałam "nie za wcześnie?" a ja jej do tego nie zmuszałam żadnymi chodzikami etc, zwyczajnie wszystko robiła szybko i wtedy szczerze mówiąc szlag mnie trafiał na taką "troskę" , bo co miałam zrobić, związać ją, przykuć do krzesła?

Ojej, może i mnie źle zrozumiałyście. Jak go nie podnosze do siedzącej pozycji! :) Ledwo co go podciągam tyle by miał szanse sam spróbować.

Załączam obrazek jak po kąpieli ćwiczymy brzuszek. Ot tak się podeprze na rączkach i się rozgląda. Jak się zmęczy głowa leci w dół oczywiście, ale dość długo tak potrafi. Mąż musi asekurować by nie wyrżnął w ścianę, jakby chciał się obrócić :p

IMG_20160926_2022332.jpg

Załączniki

• IMG_20160926_2022332.jpg
    IMG_20160926_2022332.jpg
    64,8 KB · Wyświetleń: 308
Flammie pięknie się podnosi. Moja tylko głowę unosi i zaraz jej opada. Jak jest w chuście albo na rękach w pozycji pionowej to jej lepiej idzie. Za to śmieje się w głos i też udaje, że kaszle! Sporo też gada i łapie różne rzeczy w rączki.

Chciałabym dziewczyny zaglądać jak najczęściej ale mamy taką obecnie sytuację że brak mi czasu sił i wszystkiego dostaliśmy wypowiedzenie z domu i praktycznie nie mamy się gdzie podziać więc ja muszę się pakować i wracać na jakiś czas do Polski a może je wynająć pokój u znajomych i taki jest plan na najbliższe cztery miesiące ja będę Latała tutaj z małym na szczepienia do Anglii a mąż będzie na weekendy przylatywał z odwiedziny. Do Polski nie było wyjścia bo tutaj jest ciężko tak na szybko coś wynająć z małym dzieckiem poszliśmy do takiej działalności żeby nam dali dom zastępczy ale stwierdzili że mogą nas tylko umieścić w domu dla bezdomnych więc bez przesady wolę już wrócić do Polski zwłaszcza że ta mamy własne mieszkanie tylko płakać mi się chce. Bo to nasza trzecia przeprowadzka w ciągu dwóch lat każda przeprowadzka to koszta bo tutaj wynajęcie mieszkania wygląda całkiem inaczej niż w Polsce to trzeba płacić agencji za to że sprawdzają czy nie jesteś zadłużony do tego dużą kaucje i od razu za półtorej miesiąca z góry więc sama przeprowadzka to koszt około 2000 £ szkoda gadać do tego jakiś czas temu wyczułam Kózka na piersi poszłam do lekarza który mnie zbadał bo strasznie mnie bolą dziś Byłam w szpitalu na badaniach robili mi Biopsja i będę czekała teraz na wyniki ale że w niedzielę lecę do Polski i mąż tutaj zostaje to on odbierze moje wyniki[emoji26]

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Do góry