reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

To jest słodka zawiesina i dziecko ja chętnie zjada. Podaję się ją specjalnie dołączoną do niej strzykawką z zaokrągloną końcówką. Zawiesiny jest 1,5 ml. Moja też ulewa i też cholernie sie bałam żeby się jej nie ulało ale była na głodniaka i nic nie ulała musiałam jeszcze poczekać ok pół godziny po szczepieniu żeby ja nakarmić. Niestety miała skutki uboczne zwiazane z bólami brzucha przez dwa dni płakała i się prężyła ale ona ma z tymi kolkami od urodzenia dość silne. Czytałam ale po fakcie już ze z kolkami dziecku nie powinno się podawać tej szczepionki. Ale to na necie to tam różne rzeczy piszą[emoji38]

reklama
Z moim maluchem bedzie ciezko, bez mleczka godzine przed i po, bo je w ciagu dnia co dwie godzinki jak nie spi, a cos sie dzieje nadzwyczajnego, bo jedzonko go uspokaja... :p no ale maz ma wolne i bedziemy nosic i zabawiac na zmiane najwyzej...
Bardzo Wam dziekuje za informacje, bo nakarmilabym przed wizyta...

Cześć Dziewczynki! Ale dziś pogoda, pada, słońce, słońce, pada :/ I tak latam z tą suszarką z ubraniami przed drzwi, by zaraz zabrać :D

U nas dziś Nikodem poszedł do przedszola, Mikołaj do szkoły, ale nocka piękna była, bo spała od 21 do 4:30, a potem do 8. Dziś tylko je i śpi, za to wczoraj i przedwczoraj nie spała wcale, przysypiała na 10 minut i pobudka, płacz, marudzenie. Różne ma te nocki, ale przeważnie śpi od 21 do ok 2 i potem 5-6 karmienie znowu.

Ja nie wiem, ale sobie wkręcam, że te szczepionki to samo zło, ale nie szczepić sobie nie wyobrażam :/ I tak w kółko. To, że nie spała też zwaliłam na szczepionki itp.

Moja nie głuży jeszcze, próbuje, ale dźwięków nie wydaje raczej. Uśmiecha się delikatnie, absolutnie nie w głos. Ma jeszcze na to wszystko czas czy to już odchylenie od normy????????????

Kamejka - ja też mam jeszcze tę linię :)

Jejku jak to sie dzieje ze wasze dzieci tak dlugo spia? Moj to max 4 godzinki i to jednorazowo a i to rzadko...a zaraz konczy 2 miesiace

Lila ma czas:) poza tym teraz już nie będzie kalendarza dokładnego na żaden etap bo dzieci się różnią i nie ma co porównywać. Są na wszystko jakies widełki ale na 100% nie co do dnia a nawet tygodnia, więc nie zamartwiamy się kochana:)
Co do szczepień, ja szczepię to co trzeba bez dodatkowych- to jest mój taki kompromis, bo uważam, że i tak mamy za dużo szczepień obowiązkowych.
Nikoś ma już swój stały rytm. W nocy nie spi nawet po kilka godzin, w dzień za to potrafi przespać nawet 4 ciurkiem i tu zauważyłam że śpi tak odkąd dziewczynki poszły do szkoły. One mu tak matkują że jak tylko sie pokręcił to do niego zaglądały, podawały smoczek etc i go wybudzały w ten sposób a teraz pokręci się, pokręci i zasypia dalej sam:)

reklama
Do góry