reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

To jest słodka zawiesina i dziecko ja chętnie zjada. Podaję się ją specjalnie dołączoną do niej strzykawką z zaokrągloną końcówką. Zawiesiny jest 1,5 ml. Moja też ulewa i też cholernie sie bałam żeby się jej nie ulało ale była na głodniaka i nic nie ulała musiałam jeszcze poczekać ok pół godziny po szczepieniu żeby ja nakarmić. Niestety miała skutki uboczne zwiazane z bólami brzucha przez dwa dni płakała i się prężyła ale ona ma z tymi kolkami od urodzenia dość silne. Czytałam ale po fakcie już ze z kolkami dziecku nie powinno się podawać tej szczepionki. Ale to na necie to tam różne rzeczy piszą[emoji38]

reklama
Z moim maluchem bedzie ciezko, bez mleczka godzine przed i po, bo je w ciagu dnia co dwie godzinki jak nie spi, a cos sie dzieje nadzwyczajnego, bo jedzonko go uspokaja... :p no ale maz ma wolne i bedziemy nosic i zabawiac na zmiane najwyzej...
Bardzo Wam dziekuje za informacje, bo nakarmilabym przed wizyta...

Cześć Dziewczynki! Ale dziś pogoda, pada, słońce, słońce, pada :/ I tak latam z tą suszarką z ubraniami przed drzwi, by zaraz zabrać :D

U nas dziś Nikodem poszedł do przedszola, Mikołaj do szkoły, ale nocka piękna była, bo spała od 21 do 4:30, a potem do 8. Dziś tylko je i śpi, za to wczoraj i przedwczoraj nie spała wcale, przysypiała na 10 minut i pobudka, płacz, marudzenie. Różne ma te nocki, ale przeważnie śpi od 21 do ok 2 i potem 5-6 karmienie znowu.

Ja nie wiem, ale sobie wkręcam, że te szczepionki to samo zło, ale nie szczepić sobie nie wyobrażam :/ I tak w kółko. To, że nie spała też zwaliłam na szczepionki itp.

Moja nie głuży jeszcze, próbuje, ale dźwięków nie wydaje raczej. Uśmiecha się delikatnie, absolutnie nie w głos. Ma jeszcze na to wszystko czas czy to już odchylenie od normy????????????

Kamejka - ja też mam jeszcze tę linię :)

Jejku jak to sie dzieje ze wasze dzieci tak dlugo spia? Moj to max 4 godzinki i to jednorazowo a i to rzadko...a zaraz konczy 2 miesiace

Lila ma czas:) poza tym teraz już nie będzie kalendarza dokładnego na żaden etap bo dzieci się różnią i nie ma co porównywać. Są na wszystko jakies widełki ale na 100% nie co do dnia a nawet tygodnia, więc nie zamartwiamy się kochana:)
Co do szczepień, ja szczepię to co trzeba bez dodatkowych- to jest mój taki kompromis, bo uważam, że i tak mamy za dużo szczepień obowiązkowych.
Nikoś ma już swój stały rytm. W nocy nie spi nawet po kilka godzin, w dzień za to potrafi przespać nawet 4 ciurkiem i tu zauważyłam że śpi tak odkąd dziewczynki poszły do szkoły. One mu tak matkują że jak tylko sie pokręcił to do niego zaglądały, podawały smoczek etc i go wybudzały w ten sposób a teraz pokręci się, pokręci i zasypia dalej sam:)

reklama
Do góry