reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Kurczę to lepsze na kolki jest jednak mleko matki? Mi też pomału zaczyna brakować sił[emoji17] nie wiem co robić czy przejść na mm czy kp+mm. Swojego nie mam za dużo. Na początku karmiłam tylko piersią przez 2 tyg. i dziecko spadło przez ten czas z wagi[emoji30] piersi od początku były puste takie placki nie miałam nawet nawału[emoji24] Lekarka kazała dokarmiać. Przeżyłam to bardzo bo nastawilam sie wyłącznie na kp[emoji22] Poprzednie dziecko karmiłam wyłącznie piersią i było cudownie bez żadnych problemów dzieko rosło jak trzeba. My jako mieszankę używamy apteczne Nutramigen. Spróbujcie tego to mleko jest polecane dla największych alergików. U nas diagnoza nie była trafna bo kolki są nadal. A twój dzidziuś śpi w dzień? Czy jest niespokojny?

Ja wlasnie tez sie nastawiłam na kp, fotel do karmienia,poduszki , staniki, koszule wszystko [emoji22] nawet przez sekundę nir brałam pod uwagę mm , ale wyszło jak wyszło ... Nie śpi zbytnio w dzien , czasem sie zdarzy.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja tylko na chwilę.
Pozdrawiam Was wszystkie. U nas też płacz wieczorem ale poza tym miodzio. Martyna poszła do przedszkola i jest dobrze.
Całusy

Witajcie. Ja tez na szybko, ostatnio.sie nawet wysypiam w nocy. Je rzadko w nocy, bo po 5-6 godzinach i to tak okolo 80-90. Mam nadzieje ze nie bedzie problemu z przybieraniem na wadze. W dzien tez kiepsko jada, wydaje mi sie ze jeszcze 2 tygonie temu jadl wiecej...dalej nam się ulewa, co jest bardzo meczace i potrafi wybudzic go ze snu. Modle sie zeby sie to skonczylo, wtedy dopiero bedziemy miec super nocki :) zaraz skonczymy 2 miesace, a mowia ze okolo 3 miesiaca uklad pokarmowy dojrzewa wiec odliczamy. My z mezem wróciliśmy do tarzanowania dokladnie 7 tygodni po porodzie i moge tylko powiedzieć ze dla mnie jest lepiej niz przed porodem, co bylo dla mnie sporym zaskoczeniem. Miłej nocki wszystkim :)

To u mnie w nocy podobnie ale w dzień masakra. Ma strasznie płytki sen jak wózek przestanie jechać to płacze na rękach też jak przestanę nosić a autem jak jedzie i się zatrzyma to płacz w kołysce jak kołysze jest spokój a jak przestanę to masakra. Ja do tej pory w piżamie bo sama dziś jestem bo mąż znowu w górach z dziećmi. Nie mam nawet kiedy zjeść.[emoji27]

Aga, to może u was by się sprawdziła huśtawka? Taka wiesz, co sama buja.

Dziewczyny zrobiła wam sie w ciąży taka ciemna pionowa linia na skórze od pępka w dół? Zniknęła wam już? Bo ja cały czas mam.

Dziewczyny zrobiła wam sie w ciąży taka ciemna pionowa linia na skórze od pępka w dół? Zniknęła wam już? Bo ja cały czas mam.
Mam huśtawkę taka co sama buja i nie chcę w niej zasnąć może z dwa razy się udało. Za 2 i pół tyg kończy trzeci miesiąc mam cichą nadzieję że ten koszmar się skończy

Ja jeszcze ta linie mam. Jest mniejsza niż podczas ciąży więc chyba znika po woli :)

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, która już szczepila na rotawirusy? Ile.jest tej szczepionki? Jak ją podają? Jakoś tak boję się, że mały wypluje czy coś...

U nas chybaskok bo placz i marudzenie non stop. Tylko raczki i raczki...
Dziewczyny od czego maly nagle przestał robic kup?-robil 1 na dzien albo dwa dni a ostatnio po 3 dniach podalam mu czopka i teraz tez 3 dzien bez kupy. Po szczepieniu tak sie stalo. To zbieg okolicznosci?
Julka umnie tez jakos sie przestawila z kupkami. Robila ladnie i nagle trzy dni przerwy i ogromna ale normalna kupa i pozniej znow 3 dni przerwy i dzisiaj po szyje sie ubzdryngoliła.. Ale nic jej nie jest poza tym .. Spi ladnie, brzuch nie boli..

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, która już szczepila na rotawirusy? Ile.jest tej szczepionki? Jak ją podają? Jakoś tak boję się, że mały wypluje czy coś...
Ja szczepilam. U mnie podawala tak ze taka cienka strzykawke wlozyla mu do buzki i powoli wciskala. Nie wyplul nic a tez sie balam. jak na moje oko to bylo tego ze 2-3 lyzki takie jakimi zjada sie zupe ;)

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Lizzy ja też szczepiłam i też się bałam bo Nastka bardzo ulewa ale z tym się udało nic nie wypluła my za dwa tygodnie driga dawka

u nas od tygodnia cyrk płacz straszny wieczorem tylko na rękach by chciała być a i to czasami nie pomaga

Do góry